کد خبر: ۴۴۱۸۹۵
تاریخ انتشار: ۱۱ آذر ۱۴۰۴ - ۱۵:۵۳
printنسخه چاپی
sendارسال به دوستان
تعداد بازدید: ۶۴

اگر قلعه‌نویی با ترامپ دست بدهد، تکلیف چیست؟

مراسم قرعه‌کشی جام جهانی تبدیل به ابهامی عجیب برای فوتبال ایران شده است.

مراسم قرعه‌کشی جام جهانی تبدیل به ابهامی عجیب برای فوتبال ایران شده است.

جمعه، 14 آذر، مراسم قرعه کشی جام جهانی 2026 در واشنگتن آمریکا برگزار می‌شود. نمایندگان قریب به 48 تیمی که جواز حضور در جام جهانی را به دست آورده، به علاوه تعدادی که وضعیت‌شان در پلی‌آف روشن نشده، قرار است خودشان را به آمریکا برسانند تا در این مراسم حضور داشته باشند. پیش از این فیفا برای تیم‌هایی که صعودشان قطعی شده، مجوزی صادر کرده تا نهایتا 7 نفر را برای این مراسم به همراه بیاورند. این عدد درباره تیم‌هایی که فعلا در مرحله پلی‌آف حضور دارند 3 نفر عنوان شده است. در این بین اما ایران طبق عادت، سقف را رد کرده و 9 نفر را برای حضور در این مراسم فهرست کرده است.

ویزای این 9 نفر ولی به طور کامل صادر نشده تا فقط قریب به یک سوم آن‌ها بتوانند از فیلتر سفارت آمریکا در امارات، جایی که نمایندگان فدراسیون فوتبال ایران، مدارک را تحویل داده بودند، عبور کنند. به این ترتیب، زمانی که مشخص شد آمریکا ویزای تعداد زیادی از این 9 نفر را صادر نکرده، مسئولان ورزشی و در رده‌ای بالاتر، تعدادی از مسئولان وزارت امورخارجه برآشفته و به این نتیجه رسیدند تا مراسم قرعه‌کشی را تحریم کنند؛ به این معنی که اجازه سفر به آمریکا به آن‌هایی که ویزای‌شان صادر شده را هم ندهند. این تصمیم، نوعی حرکت اعتراضی به اقدام سیاسی آمریکایی‌ها قلمداد شد که گفته بودند برای جام جهانی، به طرف‌های حاضر در جام جهانی ویزا می‌دهند؛ ولی در مورد ایران چنین موردی را به طور کامل رعایت نکردند.

 

تحریم وتو شد؟

اگرچه هنوز از گوشه و کنار درباره تحریم مراسم قرعه‌کشی فیفا توسط ایرانی‌ها سخن‌ها رانده می‌شود؛ ولی به قرار این موضوع دستخوش تحول شده و در تصمیم جدید بنا بر آن گذاشته شده تا 2 نفر از جمع محدودی که ویزای‌شان صادر شده، راهی آمریکا شوند: یکی امیر قلعه‌نویی به عنوان سرمربی تیم ملی ایران و دیگری امین جمالی، مسئول روابط بین‌الملل فدراسیون فوتبال. درباره این 2 نفر هم به قرار هدفمند تصمیم گرفته و قرار شده قلعه‌نویی در آن مراسم مذاکره‌ای برای بازی‌های تدارکاتی با مدیر و مربیان سایر تیم‌ها داشته باشد و جمالی هم مراتب اعتراض سفت‌وسخت ایران به تصمیم سیاسی آمریکا درباره عدم صدور ویزا برای تمامی نمایندگان ایران را به گوش مسئولان فیفا و برگزارکننده این رقابت‌ها برساند. هرچند که شایعه شده این تصمیم هم نهایی نیست و ممکن است لحظات آخر دستخوش تغییر و تحول شود.

ترامپ هم حضور دارد

مراسم قرعه‌کشی که عنوان شد روز جمعه برگزار می‌شود حسابی زیر نور پروژکتورهای رسانه‌ای در سراسر دنیا است؛ از این رو، دونالد ترامپ هم از این فرصت استفاده و طبق گزارشی که کاخ سفید منتشر کرده، تصمیم گرفته در این مراسم حضور داشته باشد. در اینکه ترامپ شیفته دیده شدن، به ویژه در فوتبال است، تردیدی وجود ندارد. او پیش از این و زمانی که جام جهانی باشگاه‌ها هم به میزبانی کشورش برگزار شد، خود را در قاب‌های مختلفی گنجاند تا اثرش را روی جام گذاشته باشد. اتفاقا در حاشیه همان جام بود که داستان علیرضا فغانی شکل گرفت. دونالد ترامپ که برای مراسم اهدای جام و جوایز روی سکو رفته بود، مدال علیرضا فغانی به عنوان داور فینال را اهدا کرد، با او دست داد و سپس هم عکسی یادگاری با یکدیگر انداختند. همان تصویر برای طیف خاصی در ایران کافی بود تا به علیرضا فغانی تاخته و او را با القاب ناشایستی مورد خطاب قرار دهند؛ هرچند که فغانی نه به عنوان نماینده ایران بلکه به عنوان نماینده کشور استرالیا در آن تورنمنت حضور داشت و فینال را سوت زد.

امیر – ترامپ؛ تکلیف چیست؟

حالا چندماه پس از داستان علیرضا فغانی و دونالد ترامپ، این بار قرار است رئیس‌جمهور آمریکا در مراسمی فوتبالی حضور داشته باشد که شاید سرمربی تیم ملی فوتبال ایران هم در آنجا حاضر باشد. ترامپ که نشان داده از  مرکز توجه بودن لذت می‌برد، هیچ بعید نیست در این مراسم هم بخواهد تصمیمی غیرمنتظره بگیرد و عکسی به یادگار با سرمربیانی که قرار است در جام جهانی حاضر باشند، بیندازد. آنجا دیگر تشریفات هم جای خاص خودش را دارد و شاید علاوه بر عکس یادگاری، دست دادن هم در کار باشد. اینجا دیگر باید این پرسش را مطرح کرد که اگر چنین اتفاقی رخ دهد، واکنش طیف خاص داخلی چیست؟ آیا همچنان بر این عقیده خواهند بود که مثل حکم صادر شده برای فغانی، قلعه‌نویی هم باید به رئیس‌جمهور آمریکا سیلی بزند؟ پیش از رسیدن به آن مرحله، بهتر است از همین حالا، قبل از آنکه پرواز قلعه‌نویی به سمت آمریکا حرکت کند، تصمیمی کلی در این مورد اتخاذ شود تا به یکباره، فردا، امیر و تیم ملی با شوک بزرگی روبرو نشوند.