آمریکا در حال بررسی امکان حضور کنسولی در افغانستان بدون شناسایی حکومت طالبان است
بر اساس سند راهبردی تازه منتشر شده از سوی وزارت امور خارجه ایالات متحده، واشنگتن با احتیاط در حال بررسی امکان حضور دوباره دیپلماتیک در افغانستان در سطح کنسولی و بدون بهرسمیت شناختن حکومت طالبان است. این تصمیم نشاندهنده چرخشی در سیاست آمریکا به سمت تعامل محدود با طالبان قلمداد میشود؛ تغییر سیاست احتمالی که با هدف دستیابی به اهداف امنیتی، سیاسی و اقتصادی اتخاذ میشود.
بر اساس سند راهبردی تازه منتشر شده از سوی وزارت امور خارجه ایالات متحده، واشنگتن با احتیاط در حال بررسی امکان حضور دوباره دیپلماتیک در افغانستان در سطح کنسولی و بدون بهرسمیت شناختن حکومت طالبان است.
این تصمیم نشاندهنده چرخشی در سیاست آمریکا به سمت تعامل محدود با طالبان قلمداد میشود؛ تغییر سیاست احتمالی که با هدف دستیابی به اهداف امنیتی، سیاسی و اقتصادی اتخاذ میشود.
راهبرد یکپارچه وزارت امور خارجه آمریکا برای افغانستان که در اکتبر ۲۰۲۳ به تصویب رسید، ضمن حمایت از دسترسی به خدمات کنسولی، بر نیاز به روابط فیمابین، البته بدون شناسایی رسمی حکومت طالبان، تأکید میکند.
راهبرد جدید آمریکا در چهار حوزه ماموریتی تعریف میشود: مبارزه با تروریسم، کمک اقتصادی، ارتباط محلی، و خدمات کنسولی به شهروندان آمریکا در داخل افغانستان و کمک به شهروندان افغان که قصد مهاجرت به آمریکا دارند.
تلاشهای نماینده ویژه ریاست جمهوری در امور گروگانها برای تضمین آزادی آمریکاییهای بازداشت شده نیز در دستور کار است. همزمان، دفاع آمریکا از حقوق بنیادین مردم افغانستان، بهوِیژه زنان و دختران ادامه مییابد.
بهدنبال سقوط دولت افغانستان در نیمه اوت ۲۰۲۱ و قدرت گرفتن دوباره طالبان در این کشور، ایالات متحده سفارت خود را در کابل تعطیل کرد. دولت آمریکا تاکنون از بهرسمیت شناختن حاکمیت طالبان خودداری کرده است.
آمریکا و بسیاری از کشورهای جهان، شناسایی حکومت طالبان را منوط به تشکیل حکومتی فراگیر، رعایت حقوق بشر بهویژه حقوق زنان و دختران، و جلوگیری از پناه گرفتن گروههای ترورستی در افغانستان کرده است.