کد خبر: ۴۲۴۹۰۷
تاریخ انتشار: ۲۲ بهمن ۱۴۰۲ - ۲۰:۰۲
printنسخه چاپی
sendارسال به دوستان
تعداد بازدید: ۱۱

ایران از قطعی اینترنت چقدر ضرر کرد؟

محدودیت‌ها و اختلال‌های اینترنتی که تا نیمه سال میلادی ۲۰۲۲ با تحمیل ضرر...
محدودیت‌ها و اختلال‌های اینترنتی که تا نیمه سال میلادی ۲۰۲۲ با تحمیل ضرر ۵.۷ میلیون دلاری، ایران را به رتبه دهمین کشور متضرر جهان از این نظر رسانده بود، حالا تا پایان سال ۲۰۲۳ با ضرر اقتصادی ۹۲۰.۳ میلیون دلاری، ایران را به رتبه سومین کشور جهان در این رتبه‌بندی رسانده‌ است.

 

به گزارش افتانا و به نقل از گزارش‌های آماری وب‌سایت TOP10VPNS، به‌دلیل قطعی‌های اینترنتی اعمال‌شده از سوی دولت‌ها در سال میلادی گذشته، بیش از ۹ میلیارد دلار به اقتصاد جهانی ضرر وارد شده است.


براساس این گزارش، در سال گذشته میلادی، روسیه با ۴.۰۲ میلیارد دلار، بیشترین ضرر اقتصادی ناشی از قطع و اختلال عمدی را تجربه کرده است و پس از آن کشور اتیوپی با ۱.۵۹ میلیارد دلار و سپس ایران با ۹۲۰.۳ میلیون دلار، در رتبه‌های بعدی قرار گرفته‌اند.

گزارش این نهاد نشان می‌دهد که در سال گذشته میلادی، ۱۹۶ خاموشی عمدی اینترنت در ۲۵ کشور جهان اتفاق افتاده و طول مدت اختلال‌های اینترنتی اعمال‌شده از سوی دولت‌ها در این سال به ۷۹ هزار و ۲۳۸ ساعت رسیده است. براین‌اساس در سال۲۰۲۳، اینترنت جهان به‌مدت ۲۵ هزار و ۵۳۵ ساعت خاموش بوده و ۷۴۷ میلیون نفر از مردم جهان در این مدت تحت تأثیر قطعی‌های عمدی اینترنت قرار گرفته‌اند.

دیجیاتو نوشت: در میان شبکه‌های اجتماعی، پلتفرم ایکس رکورددار بیشترین میزان فیلترینگ و محدودیت را دارد. این پلتفرم با ۱۰ هزار و ۶۸۳ ساعت اختلال عمدی، در رتبه اول قرار گرفته که ۱۸ درصد بیشتر از اینستاگرام و ۲۶ درصد بیشتر از تیک‌تاک بوده است