کد خبر: ۴۲۹۳۴۴
تاریخ انتشار: ۰۶ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۷:۳۷
printنسخه چاپی
sendارسال به دوستان
تعداد بازدید: ۶۲۱

نحوه وصول چک صیادی در کوتاه‌ترین زمان

باتوجه به قوانین جدید چک، نحوه وصول چک نیز تغییر کرده است. البته پیش از اینکه این تغییر در نحوه وصول مشاهده شود در ظاهر و نحوه رد و بدل کردن آن مشاهده می‌شود.

باتوجه به قوانین جدید چک، نحوه وصول چک نیز تغییر کرده است. البته پیش از اینکه این تغییر در نحوه وصول مشاهده شود در ظاهر و نحوه رد و بدل کردن آن مشاهده می‌شود. چک‌های صیادی چک‌های بنفش رنگ هستند که به صورت یک‌پارچه از سوی تمامی بانک‌ها ارائه شده‌اند. این چک‌ها دارای یک کد ۱۶ رقمی هستند که این شناسه حکم، شناسایی چک را دارد.

وصول چک صیادی در کوتاه‌ترین زمان

همچنین روی چک‌های صیادی جمله: اعتبار این چک منوط به ثبت صدور، دریافت و انتقال آن در سامانه صیاد است. این جمله بدین معنا است که در صورت عدم ثبت چک در سامانه صیادی، وصول آن امکان پذیر نیست. بنابراین باید بدانید که وصول چک صیادی شرایطی دارد که باید از پیش تمام آن‌ها را رعایت کنید. در ادامه با این شرایط آشنا خواهید شد.
مهم‌ترین شروط وصول چک صیادی

یکی از مهم‌ترین دلایل ظهور چک‌های صیادی، جلوگیری از چک‌های بی‌محل است. بنابراین رسالت اصلی چک صیادی، وصول به موقع آن است. به همین منظور سامانه صیادی شروطی را برای آن مشخص نموده‌اند که از آن‌ها می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

ثبت چک صیادی:

یکی از مهم‌ترین شروط وصول چک، ثبت آن در سامانه صیادی می‌باشد.

تایید یا رد چک صیادی:

از دیگر شروط آن می‌توانیم به تایید دریافت چک صیادی اشاره کنیم. این بدین معنا است که اگر فردی چک صیادی از کسی دریافت کرد باید دریافت آن را در سامانه صیاد تایید نماید در غیر این صورت در هنگام وصول آن به مشکل جدی بر می‌خورد. همچنین چنانچه اقلام درج شده روی چک با اطلاعات ثبت شده در سامانه متفاوت بود یا اصلا شما برگه چک را دریافت نکرده بودید، چک را در سامانه رد کنید.

انتقال چک صیادی:
از شروط مهم وصول چک می‌توانیم به انتقال چک در سامانه صیاد اشاره کنیم. چنانچه گیرنده قصد داشت چکی را به فرد دیگری انتقال دهد باید این انتقال در سامانه ثبت شود. در غیر این صورت گیرنده جدید در هنگام وصول چک با مشکل جدی مواجه خواهد شد.
چگونه چک را وصول کنیم؟

برای وصول چک‌های صیادی نیاز به کار خاصی نیست چنانچه صادرکننده و دریافت کننده چک شرایط گفته شده در بالا را رعایت نموده باشند. فرایند وصول چک بسیار اسان می‌باشد. برای وصول چک، کافی است گیرنده نهایی چک با مدارک هویتی به بانک موردنظر مراجعه فرمایند و از متصدی بانک درخواست فرایند وصول چک را نمایند و در کوتاه‌‎ترین زمان مبلغ چک به حساب او واریز می‌گردد.

گیرنده چک به همین راحتی می‌تواند چک را در کمتر از چند دقیقه چک را وصول نماید.

نحوه وصول چک در صورت کسری مبلغ

حساب صادرکننده چک به اندازه مبلغ چک موجودی ندارد، چه کاری انجام دهیم؟ شایان به ذکر است که در قانون جدید چک چنانچه حساب صادرکننده به اندازه مبلغ چک، موجودی نداشته باشد. گیرنده چک می‌تواند مبلغ چک را از سایر حساب‌‌های بانکی و موسسات گیرنده چک برداشت نماید.

توجه داشته باشید چنانچه گیرنده چک در صورت کسری موجودی درخواست برگشت چک را داشته باشد، پس از ۲۴ ساعت تمامی حساب‌های فرد مسدود می‌شود.

نحوه وصول چک صیادی ثبت نشده

در قانون جدید چک صیادی، چکی که به نام گیرنده ثبت نشده باشد، به هیچ عنوان وصول نخواهد شد.

برای وصول چک صیادی ثبت نشده، باید صادرکننده چک را در سامانه ثبت و گیرنده آن را تایید نماید.
مدت زمان وصول چک صیادی

پس از اینکه گیرنده چک درخواست فرایند وصول چک را از متصدی بانک داشته باشد، در چند دقیق مبلغ چک به حساب فرد واریز می‌گردد.

البته اگر حساب فرد موجودی کافی نداشته باشد، در صورتی که متقاضی درخواست دهد، مبلغ از تمامی حساب‌های فرد در موسسات و بانک‌های مختلف برداشته می‌شود.