کد خبر: ۴۳۰۹۰۷
تاریخ انتشار: ۱۵ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۳:۰۶
printنسخه چاپی
sendارسال به دوستان
تعداد بازدید: ۲۳

زمان واریز سود سهام عدالت مشخص شد | سود سهام عدالت کی واریز می‌شود؟

تمامی دارندگان سـهام عدالت برای دریافت سود سـهام عدالت باید مشخصات شناسایی و اطلاعات بانکی مخصوصا شماره شبای خود را در سامانه سجام ثبت نام کنند. در صورتی که، شماره شبای بانکی ثبت نشده باشد و یا دارای مشکل باشد، سود به صورت بستانکار باقی خواهد ماند

تمامی دارندگان سـهام عدالت برای دریافت سود سـهام عدالت باید مشخصات شناسایی و اطلاعات بانکی مخصوصا شماره شبای خود را در سامانه سجام ثبت نام کنند. در صورتی که، شماره شبای بانکی ثبت نشده باشد و یا دارای مشکل باشد، سود به صورت بستانکار باقی خواهد ماند
آخرین واریزی سود سهام عدالت با کد ملی و امور سهام عدالت متوفی به همراه واریز سهام عدالت از امشب، موضوعاتی مهمی هستند که در ادامه به آن می پردازیم تمامی دارندگان سـهام عدالت برای دریافت سود سـهام عدالت باید مشخصات شناسایی و اطلاعات بانکی مخصوصا شماره شبای خود را در سامانه سجام ثبت نام کنند. در صورتی که، شماره شبای بانکی ثبت نشده باشد و یا دارای مشکل باشد، سود به صورت بستانکار باقی خواهد ماند.
آخرین واریزی سود سهام عدالت با کد ملی
تمامی دارندگان سـهام عدالت برای دریافت سود سـهام عدالت باید مشخصات شناسایی و اطلاعات بانکی مخصوصا شماره شبای خود را در سامانه سجام ثبت نام کنند. در صورتی که، شماره شبای بانکی ثبت نشده باشد و یا دارای مشکل باشد، سود به صورت بستانکار باقی خواهد ماند.

البته باید توجه داشت که سود سهام عدالت برای برخی افراد واریز نمی‌شود؛ از جمله این موارد می‌توان به شماره شبای نادرست، حساب بانکی مشترک، راکد بودن حساب، حساب بلندمدت، حساب بانکی مسدود و داشتن حساب ارزی اشاره کرد.
واریز دو مرحله سود سهام عدالت در سال گذشته

سود سهام عدالتی که انتهای آذر ماه سال گذشته بود که مرحله اول عملکرد مربوط به سال مالی ۱۴۰۱ شرکت‌ها به حساب سهامداران واریز شد، مرحله دوم واریز سود سهام عدالت هم ۲۴ اسفندماه بود سودی که بنابر اعلام سازمان بورس در مرحله دوم دارندگان سبد سهام عدالت ۴۹۲ هزار تومانی مبلغ ۴۴۶ هزار تومان، ۵۳۲ هزار تومانی مبلغ ۴۸۲ هزار تومان و سبد سهام یک میلیون تومانی ۹۰۶ هزار تومان سود دریافت کردند البته که میزان دریافتی سود بستگی به سبد سهام افراد داشت.

سود عملکرد مالی مربوط به سال ۱۴۰۱ شرکت‌های سهام عدالت تسویه نشد و ۲۸ فروردین ماه مجید عشقی رئیس سازمان در رسانه ملی در خصوص آن گفت: مجموعه اتفاقاتی رخ داد که سبب شد برخی شرکت‌ها تخلفی داشته باشند و نتوانند سود سهام عدالت را پرداخت کنند این شرکت‌ها اکثرا با کمبود نقدینگی مواجه هستند ما هم توصیه کردیم که باید سود سهام عدالت پرداخت شود امیدواریم تا خرداد بتوانیم این سود‌ها راجمع آوری و مابقی سود سهام عدالت را پرداخت کنیم البته باید زمان دقیق آن را شورای عالی بورس مشخص کند.

شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اعلام کرده بود: شرکت‌های صنایع سیمان دشتستان، گروه مپنا و فجر انرژی خلیج فارس هیچ مبلغی را برای مراحل اول و دوم سود سهام عدالت خود به حساب‌های سمات واریز نکرده اند شرکت‌های صنایع پتروشیمی خلیج فارس، فولاد مبارکه اصفهان، پالایش نفت اصفهان، پالایش نفت بندر عباس و پارس سوئیچ نیز وجوه مرحله دوم خود را پرداخت نکرده اند.

در خرداد ماه امسال، مهدی حاجی‌وند، دستیار ویژه و مشاور رئیس سازمان بورس در امور سهام عدالت گفت: سهامداران برای دریافت سود سهام عدالت نیازمند مراجعه به مکانی خاص نیستند و سود مرحله سوم سهام عدالت در صورت دریافت از شرکت‌ها همانند دوره‌های قبل به حساب افراد واریز خواهد شد.
این مقام مسئول در ادامه اظهار کرد: نکته دیگر این که چند شرکت بخشی از سود سهام عدالت را واریز نکردند و کماکان پیگیری‌ها از سمت سازمان بورس و شرکت سپرده‌گذاری مرکزی در حال انجام است به محض این که سود‌ها دریافت شود زمان واریز آن اطلاع رسانی خواهد شد.

دستیار ویژه و مشاور رئیس سازمان بورس در امور سهام عدالت نیز اظهار کرد: در نهایت به طور کل برای دریافت سود سهام عدالت سهامداران نباید به هیج جا مراجعه و هیچ مدرکی را نباید به کسی دهند همچنین سهامداران هوشمند باشند که برای دریافت سود سهام عدالت نباید روی هیچ لینکی را کلیک کنند.

او افزود: همچنین سهامداران مشمول دریافت سود سهام نیازمند واریز وجه نیستند و با آن‌ها اصلا تماسی گرفته نخواهد شد و زمانی که سود مرحله سوم و تسویه سهام عدالت تعیین تکلیف شد همانند سال‌های گذشته سود به شماره شبای بانکی افراد که در سامانه سجام اعلام کردند واریز خواهد شد. در نهایت هم سهامداران اخبار مربوط به واریز سود سهام عدالت و دیگر موارد مربوط به این حوزه را تنها از مراجع رسمی پیگیری کنند.

در ادامه هم، ولی الله جعفری، مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار بیان کرد: بر اساس آخرین اطلاعات گرفته شده از سپرده‌گذاری مرکزی هنوز شرکت‌ها سود سهام عدالت را واریز نکردند.

او همچنین پیش از این اظهار کرده بود: اگر این شرکت‌ها سود سهام عدالت را واریز نکنند سازمان بورس بر اساس ضوابط، مقررات، وظایف و اختیاراتی که دارد حتما برخورد مقتضی را انجام می‌دهد در نهایت سازمان بورس پیگیر است که مابقی سود سهام عدالت را دریافت تا برای سهامداران این سود واریز شود.

استعلام سهام عدالت با کد ملی
برای دریافت استعلام سهام با استفاده از کدملی، شما تنها نیاز به داشتن کد سجام دارید. ابتدا به سایت سمات به آدرس www.csdiran.ir مراجعه کنید. سپس، وارد درگاه یکپارچه ذینفعان شوید و ثبت‌نام کنید. پس از تکمیل اطلاعات، با استفاده از کدملی و رمزعبور، وارد پنل کاربری خود شوید
معرفی سامانه سهام عدالت

ما چندین سامانه سهام عدالت داریم که برخی از آن‎ها، کارایی ندارند و ممکن است فعال نباشند. به همین خاطر، در این بخش تصمیم داریم تا سامانه‌هایی که با سهام عدالت مرتبط هستند، معرفی کنیم:

۱- سامانه سهام عدالت sahamedalat.ir

با ورود به سایت سهام عدالت تنها می‌توانید شماره تلفن سهام عدالت را تغییر بدهید و یا شماره شبا را ثبت یا ویرایش کنید. (گزینه وضعیت واریز سود در این سایت، غیرفعال است.)
۲- سامانه ذینفعان سهام عدالت
با ورود به سایت ذینفعان سهام عدالت با استفاده از کد ملی می‌توانید صورت وضعیت دارایی را ببینید و یا استعلام انجام بدهید و تاریخچه سودهای واریزشده را ببینید.

۳- سایت samanese.ir

این سایت فعال نیست و در حال حاضر، برای استعلام سهام عدالت باید به سایت ذینفعان مراجعه کنید.

امور سهام عدالت متوفی

محمد باغستانی به اقدامات انجام شده از سوی سپرده‌گذاری مرکزی در سال ۱۴۰۲ اشاره کرد و افزود: این شرکت سال گذشته با همت و تلاش کارشناسان و متخصصان این حوزه، عملکرد خوبی را از خود برجای گذاشت و توانست ارایه دهنده خدمات متنوع برای ذینفعان و سهامداران بازار سرمایه باشد. وی اعلام کرد: در گام نخست، فرایند صدور گواهی تمکن مالی برای تسریع و بهبود خدمت‌رسانی به سهامداران، الکترونیکی شد و شاهد رشد بیش از چهار برابری صدور این گواهی‌نامه‌ها نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۱ بودیم. باغستانی در گفت و گو با سنا، خاطر نشان کرد: در حالی که در سال ۱۴۰۱ تعداد ۳ هزار و ۳۱ گواهی تمکن مالی برای سهامداران صادر شده بود اما این رقم در سال ۱۴۰۲ از عدد ۱۱ هزار و ۲۰۰ گواهی عبور کرد.

راه‌اندازی سامانه میراث

باغستانی، راه‌اندازی سامانه میراث را به عنوان دیگر اقدام این شرکت معرفی کرد و به سنا، گفت: این سامانه برای وراث متوفیان سهام عدالت راه‌اندازی شد تا انتظار ۱۸ ساله وراث برای تقسیم دارایی متوفیان به پایان برسد. مدیر عامل سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه خاطرنشان کرد: در این فرآیند که به صورت کاملا رایگان و با مشارکت ۶ هزار شعبه از بانک‌های منتخب و دفاتر شرکت‌های کارگزاری در سراسر کشور انجام می‌شود، بیش از ۳۶۰ هزار پرونده در سال ۱۴۰۲ در سامانه میراث تشکیل شد. وی به سنا، گفت: امیدواریم در سال جدید سایر وراث هم اقدام به تشکیل پرونده متوفیان سهام عدالت خود کنند تا زمینه تعیین تکلیف وضعیت این گروه از سهامداران مشخص شود.