کد خبر: ۴۳۱۲۸۰
تاریخ انتشار: ۰۷ شهريور ۱۴۰۳ - ۰۹:۴۶
printنسخه چاپی
sendارسال به دوستان
تعداد بازدید: ۳۵

برنامه چهارساله شناسا برای ۱۴ همت سرمایه‌گذاری در اکوسیستم استارتاپی

دیجیاتو: شناسا قصد دارد تا سال ۱۴۰۷ مبلغ ۱۴۰ هزار میلیارد ریال در تیم‌های استارتاپی سرمایه‌گذاری کند.

شرکت «پیشگامان سرمایه امین پاسارگاد» (شناسا) امروز در نشستی خبری ضمن رونمایی از بیانیه خط‌مشی سرمایه‌گذاری خود، اعلام کرد تا سال ۱۴۰۷، ۱۴ هزار میلیارد ریال در استارتاپ‌ها سرمایه‌گذاری خواهد کرد.

«حسین نظربلند»، مدیرعامل شناسا، با اعلام این خبر گفت: «شناسا به‌دنبال استارتاپ‌هایی است که بتوانند مشکلات واقعی جامعه را حل کنند و ارزش افزوده ایجاد کنند. ما از تیم‌هایی که دارای ایده‌های نوآورانه و تیم قوی هستند، حمایت می‌کنیم.»

او با بیان اینکه شناسا از زمان تأسیس، سال ۱۳۹۱، تاکنون بیش از ۱۵۰ استارت‌آپ را حمایت کرده، افزود: «سرمایه‌گذاری‌های شناسا تاکنون منجر به ایجاد بیش از یک‌هزار شغل شده است.»

بهبود وضعیت منابع مالی در اکوسیستم

حسین نظربلند در ادامه این نشست اعلام کرد شناسا تاکنون کمتر از ۲۰۰ میلیارد تومان خروج (اگزیت) داشته که عمدتاً واگذاری‌ها در داخل گروه مالی پاسارگاد و بنیان‌گذاران استارتاپ‌ها بوده است.

سپس، مدیرعامل شناسا در تشریح وضعیت اکوسیستم نوآوری در یک سال اخیر گفت: «باتوجه‌به قانون جهش تولید دانش‌بنیان و خروج‌های اخیر (دیجی‌کالا)، در اکوسیستم با بهبود وضعیت منابع روبه‌رو هستیم. به نظر می‌رسد قفل ورود سرمایه به اکوسیستم برداشته شده و برآورد ما این است که در یک سال آینده وضعیت منابع مالی بهتر خواهد شد.»

او در بخش دیگری از این نشست در پاسخ به سؤال دیجیاتو به فعالیت‌های استارتاپ استودیوی «چینووا» نیز اشاره کرد و گفت: «چینووا گذشته از تعداد زیادی از ایده‌های ناموفق، هم‌اکنون ۵ ایده زنده دارد.»

نظربلند دراین‌باره افزود: «مهم‌ترین موضوع در زمینه چینووا این است که در ۲ سال گذشته ما به فناوری و تکنولوژی استارتاپ استودیو مجهز شدیم.»

مدیرعامل شناسا نقطه ضعف اکوسیستم استارتاپی کشور را شکننده‌تر بودن اعتماد در این فضا نسبت به بازار و کسب‌وکارهای سنتی دانست.

سرمایه‌گذاری ۳ میلیون دلاری برای عرضه اولیه سهام استارتاپ‌ها

در این نشست، سیدحمیدرضا علوی، معاون سرمایه‌گذاری شناسا، نیز رویکردهای جدید سرمایه‌گذاری شناسا را شرح داد: «سرمایه‌گذاری جسورانه (Venture Capital)، نوآوری جسورانه (Venture Creation) و سرمایه‌گذاری قبل از IPO در کنار رویکردهای توسعه نهادی، شتابدهی،‌ استارتاپ استودیو و صندوق پژوهش فناوری.» علوی درمورد رویکرد نخست توضیح داد: «در سرمایه‌گذاری جسورانه هدف‌گذاری سرمایه‌گذاری از ۵ میلیارد تا ۶۰ میلیارد تومان را انجام داده‌ایم.»

او ادامه داد: «در زمینه نوآوری جسورانه نیز قصد داریم کسب‌کارهایی را شکل دهیم که به نیاز بازار پاسخ دهند. در این زمینه،‌ ایده‌پردازی درون خود شناسا اتفاق می‌افتد و ایده‌ها با کمک متخصصانی که سهامدار استارتاپ‌ها خواهند بود، پیاده‌ می‌شود.»

علوی درباره سرمایه‌گذاری قبل از IPO نیز گفت: «ایجاد تابلوی نوآفرین در بورس دستاورد خوبی بود. اما رفتن روی تابلوی نوآفرین الزاماتی دارد و تجربه نشان داده برای استارتاپ‌ها کار ساده‌ای نیست و کمبود کمک به کسب‌وکارها برای رفتن روی تابلو حس می‌شود.»

معاون سرمایه‌گذاری شناسا افزود: «ما سعی داریم این خلأ را پر کنیم و با انجام سرمایه‌گذاری به کسب‌وکارها کمک کنیم تا عرضه اولیه سهام را انجام دهند.»

به گفته او، سرمایه‌گذاری شناسا در این زمینه تا ۳ میلیون دلار پیش‌بینی شده است.

الزامات و اولویت‌های سرمایه‌گذاری شناسا

علوی گفت که حوزه‌های موردعلاقه شناسا برای سرمایه‌گذاری در رویکرد جدید، فناوری اطلاعات و ارتباطات، خدمات مالی نوآورانه، معدن، سلامت، امنیت غذایی و انرژی تعیین شده است.

او سپس در تشریح الزامات کلی طرح‌های سرمایه‌گذاری شناسا گفت: «ما درمورد انتخاب کسب‌وکارها چه در داخل و چه در خارج از کشور، به ایرانی‌الاصل بودن بنیان‌گذاران اصالت می‌دهیم.»

علوی افزود: «کسب‌وکارهایی که دارای محصول پذیرفتنی (MVP) عرضه‌شده باشند که فروش داشته و آماده توسعه بازار باشد، مدنظر قرار می‌گیرند. همچنین تیم‌ها باید آماده جذب سرمایه و در شاخص IRL عدد ۶ به بالا باشند و در وضعیت تناسب بازار و محصول قرار گرفته باشند.»

براساس الزامات مندرج در سند رویکردهای سرمایه‌گذاری شناسا، «موضوع فعالیت کسب‌وکار نباید به‌صورت مستقیم و زیان‌آور، منع قانونی مطابق با قوانین و مقررات کشور داشته باشد». همچنین «درصورتی که کسب‌وکاری در زنجیره ارزش گروه مالی باشد، سرمایه‌گذاری با هدف ادغام و تملیک کسب‌وکارهای رقیب، صورت می‌گیرد.»

به گفته علوی، شناسا از ابتدای فعالیت تاکنون معادل ۱۸ میلیون دلار سرمایه‌گذاری کرده که عمده این مبلغ در ۳ سال اخیر سرمایه‌گذاری شده است.

او افزود: «طبق برنامه، سرمایه‌گذاری شناسا تا پایان امسال به ۳۰ میلیون دلار و تا سال ۱۴۰۷ به ۱۴ همت می‌رسد که رشد چندبرابری را از نظر حجم سرمایه‌گذاری نشان می‌دهد.»

بانک مرکزی اجازه استفاده از اعتبار مالیاتی را به نهادهای مالی بدهد

محمود کریمی، معاون راهبری شناسا، نیز در این نشست به موضوع ضوابط سختگیرانه بانک مرکزی اشاره کرد و گفت: «بخشنامه‌های بانک مرکزی موجب می‌شود که مجموعه‌هایی با سهامداری نهادهای مالی نتوانند وارد فرایند اعتبار مالیاتی پیش‌بینی‌شده در قانون جهش دانش‌بنیان شوند.»

او از بانک مرکزی خواست اجازه بدهد منابع کشور به‌سمت اکوسیستم دانش‌بنیان بیاید.

شناسا به‌عنوان بازوی سرمایه‌گذاری جسورانه گروه مالی پاسارگاد، فعالیتش را از سال ۱۳۹۱ آغاز کرده و تاکنون بیش از ۱۵۰ مورد سرمایه‌گذاری مصوب داشته است. شناسا درحال‌حاضر ۳۹شرکت فعال در سبد سرمایه خود دارد.

بیانیه خط‌مشی سرمایه‌گذاری شناسا را می‌توانید در این آدرس بخوانید.