بازیگران جدید بازار موبایل؛ عملیات ویژه برای خلع سلطنت سامسونگ و شیائومی در ایران
دوجی، وکال و بلکویو برندهای جدید بازار موبایل هستند و برای عرض اندام در ایران باید از سد مدلهای سامسونگ و شیائومی عبور کنند
گوشی دوجی V۳۱ بااینکه برای اغلب خریداران موبایل ناشناخته است، حداقل از حیث اقتصادی رقیب میانردههای گردنکلفتی مثل A۵۵ سامسونگ و ردمی نوت ۱۳ پرو پلاس شیائومی بهحساب میآید.
دوجی V۳۱ به دوربین دید در شب و باتری قدرتمند و از همه عجیبتر وزن ۲۵۰ گرمی معروف است. علاوه بر گوشیهای دوجی، بازار موبایل پذیرای بازیگران جدیدی شده. برندهایی که بیارتباط با چینیها نیستند و برای موفقیت در ایران باید از سد بزرگی مثل شهرت و محبوبیت گوشیهای سامسونگ و شیائومی رد شوند.
وکال؛ برند داخلی با ژن چینی
وکال برخلاف چیزی که احتمالا تصور میکنید، ایرانی است. با این حال گوشی که در بازار موبایل و فروشگاههای اینترنتی بهاسم وکال به مردم فروخته میشود، در کشور چین و بهسفارش برند ایرانی وکال ساخته میشود.
گوشی وکال بهشکل ODM تولید میشود. یعنی شرکت سفارشدهنده که در ایران حضور دارد، ویژگی و ایدهای که مدنظرش هست را به شرکت تولیدکننده واگذار میکند و محصول نهایی بهاسم گوشی وکال وارد بازار موبایل میشود.
گوشی وکال فعلا برخلاف برندهای مطرح و نامدار بازار موبایل، تنوع و فراوانی زیادی ندارد. گرانترین چیزی که بهاسم گوشی وکال در بازار موبایل پیدا میکنیم، مدل V۲ لایت است؛ هفت میلیون و ۴۰۰ هزار تومان.
گوشی وکال V۲ لایت از این حیث رقیبی برای مدلهای اقتصادی سامسونگ و شیائومی بهحساب میآید که به سفارش شرکت ایرانی با تراشه هلیو G۹۹ طراحی شده است. یعنی همان چیزی که گلکسی A۱۶ سامسونگ به آن مجهز شده است.
گوشی وکال V۰ پلاس یکی از ارزانترین مدلهایی است که به این اسم در بازار موبایل پیدا میکنیم. این یکی با ۶۴ گیگابایت فضای ذخیرهسازی و سه گیگابایت حافظهموقت حولوحوش چهار میلیون و ۵۰۰ هزار تومان قیمت دارد. مدلی که با نمایشگر LCD و نرخنوسازی ۶۰ هرتز، تراشه ۲۲ نانومتری و دوربین ۱۳ مگاپیکسل نمیتواند ادعایی بین غولهای اقتصادی در بازار موبایل داشته باشد.
دوجی؛ برند اسپانیایی با مشارکت چینیها
دوجی ذاتا برند اسپانیایی معرفی میشود، اما مثل خیلی از برندهای دیگر، در چین به مرحله تولید میرسد. بخش بزرگ از سرمایه برند دوجی توسط بیزینسمنهای چینی تامین میشود و الان هم دفتر مرکزی دوجی در چین فعالیت دارد. علاوه بر موبایل، ممکن است در بازار با چیزهایی دیگری مثل ساعت هوشمند دوجی هم روبهرو شوید.
بازیگران جدید بازار موبایل؛ عملیات ویژه برای خلع سلطنت سامسونگ و شیائومی در ایراندوجی، وکال و بلکویو با رقبای قدرتمندی مثل سامسونگ و شیائومی باید مبارزه کنند
گوشی دوجی برخلاف برند وکال که چندسطر بالاتر بررسی کردیم، تنوع و ابهت بیشتری در بازار دارد. مدل V۳۱ که به وزن بالا بین موبایلبازها معروف است، توان رقابت با خفنترین میانردههای بازار موبایل را دارد و حداقل از حیث اقصادی با مدلهای قلدری مثل گلکسی A۵۵ سامسونگ و ردمی نوت ۱۳ پرو پلاس رقابت میکند. در وصف همین گوشی لازم است بدانید در طراحی آن از دوربین دید در شب استفاده کردهاند و باتری گوشی از ظرفیت ۱۰ هزار و ۸۰۰ میلیآمپر برخوردار است.
قیمت گوشی دوجی در طرف مقابل حتی تا مرز چهار، پنج میلیون پایین میآید. مثلا دوجی S۴۰ که الان چهار میلیون و ۶۰۰ هزار تومان قیمت دارد، جزو ارزانترین گوشیهای دوجی و اقتصادیترین گوشیهای هوشمند بازار دستهبندی میشود.
بلکویو؛ سومین غول چینی در ایران
بلکویو فقط در بازار موبایل حضور ندارد و گجتهای دیگری با این اسم را احتمالا ملاقات کرده باشید. تبلت فقط یکی از اینهاست. هدفونهای بلوتوثی بکویو و ساعت هوشمند را هم باید به فهرست محصولات بلکویو اضافه کنیم.
بلکویو که یک برند تمام چینی است که گوشیهای آن اغلب در دسته مدلهای اقتصادی دستهبندی میشوند. این وسط شاهد خودنمایی گوشیهای تاشو بلکویو که به سبک مدلهای گرانقیمت سری Z سامسونگ طراحی شدهاند، هستیم.
بلکویو مدل Hero ۱۰ یک گوشی تاشو چینی است که با ۲۵۶ گیگ فضای ذخیرهسازی و ۱۲ گیگابایت حافظه موقت قریب ۳۰ میلیون تومان فروخته میشود. از گوشیهای سری Z سامسونگ اسم بردیم، اما بلکویو مدل Hero ۱۰ انصافا در حد و اندازه گلکسی Z Fold و گلکسی Z Flip نیست و با تراشه شش نانومتری هلیو G۹۹، نهایتا میتواند موی دماغ گوشیهای میانرده بازار باشد.
کف قیمت گوشیهای بلکویو، اما مثل بقیه ارزانترین گوشیهای هوشمند بازار بین چهار تا پنج میلیون قرار میگیرد.
بلکویو که آرامآرام در بازار موبایل ایران بهشهرت میرسد، بعد هواوی و شیائومی سومین برند مطرح چینی بهحساب میآید.