کد خبر: ۱۳۷۰۷۷
تاریخ انتشار: ۳۰ شهريور ۱۳۹۵ - ۲۰:۱۹
printنسخه چاپی
sendارسال به دوستان
تعداد بازدید: ۶

همه چیز درباره وضعیت جسمی هیلاری کلینتون

افشای این موضوع در هفته گذشته که هیلاری کلینتون در حال سپری کردن دوران درمان بیماری ذات‌الریه است، موضوع سلامت هر دو نامزد اصلی انتخابات و معاونانشان را در مرکز توجه قرار داد. این جریان به انتشار سوابق پزشکی دقیق‌تر از سویِ هر دو نامزد انجامید که دارند برای سخت‌ترین شغل در دنیا باهم رقابت می‌کنند.
به گزارش نیویورک‌تایمز، خانم کلینتون نامزد حزب دموکرات که ۶۸ سال دارد و در سال‌های اخیر با مشکلات پزشکی جدی روبرو بوده؛ روز چهارشنبه گواهی سلامتی که در ژوئن ۲۰۱۵ به‌روز شده بود را از جانب پزشکش منتشر کرد که گواهی می‌داد وضعیت کلیِ سلامتش خوب است و توانایی خدمت در یک دوره کامل چهارساله به‌عنوان رئیس‌جمهور را دارد. اما دکتر لیزا بارداک اشاره کرد کلینتون در سال ۲۰۱۶ با دو مشکل پزشکی روبرو شد: عفونت سینوس و گوش در زمستان، و ذات‌الریه در این ماه.
بارداک نوشت که امسال کلینتون را به‌طور منظم تحت نظر داشته و از نزدیک بر بیماری ذات‌الریه او نظارت کرده که اکنون رو به بهبود است.

اما پزشکانی که با پرونده سلامت او در ارتباط نیستند می‌گویند که این گواهی‌ها اطلاعات اصلی‌ای مانند قد و وزن را حذف کرده‌اند و اینکه اطلاعات دقیق‌تری درباره لخته شدن خون و ضربه‌ی مغزی‌اش در سال ۲۰۱۲ باید افشا شود. بااین‌حال، اطلاعاتی که کلینتون درباره سلامتش منتشر کرده بسیار کامل‌تر و دقیق‌تر از اطلاعات منتشرشده درباره سلامت دونالد ترامپِ ۷۰ ساله توسط پزشکش هارولد بورن اشتاین است که روز پنجشنبه منتشر شد و گواهی می‌داد که ترامپ هرگز بیماری جدی‌ای نداشته و "در سلامت عالی" به سر می‌برد.

در اینجا به ارزیابی سوابق پزشکی منتشرشده توسط کلینتون می‌پردازیم.

ذات‌الریه

به گفته دکتر بارداک ذات‌الریه، لوب میانی در ریه راست او را تحت تأثیر قرار داده است که نشان می‌دهد توسط باکتری ایجادشده است. خانم کلینتون دو واکسن پیشگیری در برابر عفونت پنوموکوکی دریافت کرده است: Prevnar (واکسن ۷ظرفیتی پنوموکک) و Pneumovax . اما هیچ‌یک از این دو واکسن صد درصد از ذات‌الریه پنوموکوکی محافظت نمی‌کنند. دکتر بارداک نگفت آیا در معایناتش باکتری خاصی را تشخیص داده است یا نه، که معمولاً در موارد پنومونی مکتسب از جامعه اتفاق می‌افتد، مانند خانم کلینتون.

خانم کلینتون برای سرفه‌های طولانی و همچنین ذات‌الریه با دو آنتی‌بیوتیک درمان شد. اولین آنتی‌بیوتیک که نامش مشخص نیست پس از تجربه تب خفیف، احتقان و خستگی و عفونت در دستگاه تنفسی فوقانی مرتبط با آلرژی‌های فصلی‌اش، در دوم سپتامبر تجویز شد. زمانی که در ۹ سپتامبر ذات‌الریه کلینتون تشخیص داده شد، دکتر بارداک یک دوره ۱۰ روزه از آنتی‌بیوتیک "لواکین" تجویز کرد.

دکتر ویلیام شافنر استاد بیماری‌های عفونی در دانشگاه واندربیلت گفت دوره درمان نشان می‌دهد که کلینتون دوره طولانی‌تری ازآنچه فرض می‌شد، ذات‌الریه داشته است. همچنین بدین معناست که به معاینات بعدی و عکس‌برداری از اعضای داخلی نیاز دارد تا اطمینان حاصل شود داروها مؤثر و بدون عوارض بوده‌اند.

برخی جزئیات بسیار مهم در گواهی دکتر بارداک ذکر نشده است. ازجمله اینکه آیا کلینتون تنگی نفس و درد در قفسه سینه هنگام تنفس داشته است یا نه که این علائم شدت ذات‌الریه را نشان می‌دهند.

طیف گسترده‌ای از اطلاعات پزشکی در قضاوت درباره طول دوره بهبود اثر دارند که در افراد مختلف متفاوت است. برخی افراد " ذات‌الریه سرپا" دارند که یک عبارت غیرتخصصی است، و می‌توانند با آن سر کار بروند. در انواع دیگر ذات‌الریه و بسته به نوع آن، ممکن است به‌روزها یا هفته‌ها استراحت نیاز باشد.

سابقه لخته شدن خون

کلینتون سه بار لختگی خون را تجربه کرده که دو تا از آن‌ها در رگ پایش به وجود آمدند: یکی در سال ۱۹۹۸ زمانی که بانوی اول بود و دیگری در سال ۲۰۰۹ که وزیر امور خارجه بود.

اولی در طول انتخابات میان‌دوره‌ای کنگره رخ داد که ساق پایش به دلیل فلبیت (التهاب و گرفتگی سیاهرگ‌های بدن) متورم شد. پزشکان خانم کلینتون توصیه کردند در بیمارستان بستری شود، اما به دلیل مبارزات انتخاباتی قبول نکرد ( کلینتون پس‌ از اینکه گفته شد ذات‌الریه دارد نیز حاضر نشد برنامه‌های خود را لغو کند.) او تحت درمان سرپایی و بدون عوارض قرار گرفت. کلینتون سوابق پزشکی دوران حضورش در کاخ سفید را منتشر نکرده است.

در سال ۲۰۱۲، کلینتون پس از بازگشت از سفر خارجی ویروس معده گرفت. او دچار کم‌آبی بدن شد و در خانه‌اش در واشنگتن از هوش رفت و زمین خورد و سرش به‌جایی برخورد کرد. او دچار ضربه‌مغزی خفیف و دوبینی شد که به این دلیل مدتی از عینک‌های عدسی فرنل استفاده می‌کرد. اسکن مغزی، لخته‌ای در یکی از دو رگ اصلی که خون را از مغز تخلیه می‌کنند نشان داد. پزشک‌ها "کومادین" یک داروی ضد انعقاد یا رقیق‌کننده تجویز کردند تا جلوی رشد و خطرناک‌تر شدن لخته را بگیرند.

داروها

دکتر بارداک گفت آزمایش‌های دیگر نشان داد کلینتون اختلال مهم دیگری نداشت که خطر ایجاد لخته‌های خون را افزایش دهد. بااین‌حال برای احتیاط به مصرف روزانه کومادین ادامه می‌دهد تا از ایجاد لخته‌های دیگر جلوگیری شود. رژیم غذایی و یک سری عوامل دیگر می‌تواند اثرات زیادی بر سیستم کومادین در جلوگیری از لخته شدن خون داشته باشد. این‌یکی از دلایلی است که از چنین بیمارانی دائماً آزمایش خون گرفته می‌شود.

بیماران زیادی به داروهای جدیدتری مانند Xarelto، Pradaxa و Eliquis روی آورده‌اند که دیگر نیاز به آزمایش خون ندارند و کنترل لخته شدن خون را آسان‌تر می‌کند. بسیاری از پزشکان به بیمارانی که مرتب آزمایش خون می‌دهند و از مصرف کومادین عوارض جانبی در آن‌ها ایجاد نشده، توصیه می‌کنند داروی خود را تغییر ندهند. دکتر بارداک گفت او و پزشک هماتولوژیستِ خانم کلینتون تصمیم گرفتند داروی ضد انعقاد او را تغییر ندهند.

کلینتون به‌جز داروی تیروئید، Clarinex برای آلرژی، و ویتامین B-۱۲ هیچ داروی دیگری را به‌طور منظم استفاده نمی‌کند.

بهبودِ ضربه سر

اسناد ارائه‌شده درباره مدت‌زمان بهبود کلینتون از ضربه‌ی واردشده به سرش با یکدیگر هم‌خوانی ندارند. دکتر بارداک گفت او در طول دو ماه بهبود یافت. اما رئیس‌جمهور سابق بیل کلینتون گفت ضربه‌مغزی همسرش "به شش ماه مراقبت جدی" نیاز داشت.

دکتر بارداک در سال ۲۰۱۵ نوشت آزمایش‌های انجام‌شده در سال ۲۰۱۳ نشان‌دهنده از بین رفتم اثرات ضربه و همچنین انحلال کامل لخته خون بودند. دکتر روز پنجشنبه نوشت نتایج سی‌تی‌اسکن مغز خانم کلینتون در ماه مارس ۲۰۱۶ هیچ ناهنجاری و مورد مشکوکی را نشان نداده است. کلینتون اظهارات متخصص مغز و اعصاب، جراح مغز و یا دیگر متخصصان درگیر در مراقبت از او در واشنگتن و نیویورک را منتشر نکرده است.

از آنجاکه کلینتون و ترامپ هر دو در سن ابتلا به آلزایمر و دیگر اشکال زوال عقل قرار دارند، برخی کارشناسان خواسته‌اند هر دو تحت آزمون‌های عصبی- شناختی قرار بگیرند که نشانه‌های اولیه زوال عقل را نشان می‌دهد. با اینکه زوال عقل می‌تواند مستقل از ضربه به سر اتفاق بیفتد، محققان در حال بررسی‌اند که آیا ضربه‌ی مغزی در ایجاد و تسریع آن مؤثر است یا خیر. نه کلینتون و نه ترامپ برنامه‌ای برای انجام این آزمایش‌ها ندارند. دکتر بارداک نوشت خانم کلینتون "در شرایط روحی روانی عالی به سر می‌برد."

سلامت قلب

تصلب شرایین که نشان‌دهنده بیماری‌های قلبی و رگ‌های خونی است؛ در خانواده خانم کلینتون رایج است. پدرش در هشتادسالگی به دلیل سکته درگذشت و مادرش به نودسالگی رسید و از نارسایی احتقانی قلب درگذشت؛ و یکی از دو برادر او دچار بیماری قلبی زودرس شد.

به دلیل سابقه خانوادگی، او تحت معاینات کامل قلب قرار گرفت که هیچ نشانه‌ای از بیماری‌های قلبی پیدا نشد. فشار خون درمان نشده او ۷۰/۱۰۰ بود و سطح کلسترول و چربی‌اش طبیعی بود. ازآنجاکه سطح LDL ( کلسترول بد) او ۱۱۸ و ۱۰۳ و بالاتر از سطح مطلوب بود ( زیر ۱۰۰)، برخی پزشکان پرسیده‌اند چرا از داروی استاتین استفاده می‌کند.

اما متخصص قلب و عروق که کلسترول و سایر چربی‌های او را از طریق الگوریتمی تهیه‌شده در کالج آمریکایی قلب و عروق و انجمن قلب آمریکا بررسی کرد، گفت که استفاده از استاتین توصیه نمی‌شود. همچنین اعلام کرد احتمال حمله قلبی یا سکته مغزی خانم کلینتون برای ده سال آینده ۰.۵ درصد است.
برچسب ها: هیلاری کلینتون