دلیل عجیب بروز جوش در بزرگسالی
مطالعه محققان دانشکده پزشکی هاروارد نشان میدهد که ۲۶٪ از خانمها تا سن ۴۰ و ۱۵٪ از آنها تا سن ۵۰ سالگی جوش میزنند. این مسئله عمدتا به دلیل رژیمهای غذایی نامناسب، استرس زیاد و خواب ناکافی پدید میآید. اما عادات روزمره دیگری نیز وجود دارد که گاها باعث پیدا شدن جوش و لکههای سطحی روی پوست شما خواهند شد.
به گزارش الو دکتر، جوش زدن مختص نوجوانهاست، اینطور نیست؟ پس چرا وقتی امروز صبح بیدار شدید، با یک جوش بزرگ بر روی چانهتان مواجه شدید؟ از قرار معلوم، جوشهای سطحی پوست ۳۵ درصد از خانم ها را تا سن ۳۰ سالگی درگیر خود میکنند. مطالعه محققان دانشکده پزشکی هاروارد نشان میدهد که ۲۶٪ از خانمها تا سن ۴۰ و ۱۵٪ از آنها تا سن ۵۰ سالگی جوش میزنند. این مسئله عمدتا به دلیل رژیمهای غذایی نامناسب، استرس زیاد و خواب ناکافی پدید میآید. اما عادات روزمره دیگری نیز وجود دارد که گاها باعث پیدا شدن جوش و لکههای سطحی روی پوست شما خواهند شد:
۱.آب میوهها
چه چیز بدی میتواند در نوشیدن یک لیوان آب میوه یا آب سبزیجات تازه وجود داشته باشد؟ وقتی آب یک میوه یا سبزی را میگیرید، در واقع فیبر موجود در آن ماده غذایی را از بین میبرید و صرفا قند طبیعی آن میوه یا سبزیجات برایتان باقی میماند. قند موجود در این نوشیدنیها موجب به هم خوردن سطح انسولین در بدن شده و با انتشار هورمونهایی باعث تولید روغن زیاد و گرفتگی منافذ پوستی میشود. علاوه بر این، افزایش سطح قند خون خطر التهاب را افزایش میدهد و موجب انسداد منافذ پوستی و بروز آکنه میشود.
۲. پودر پروتئین
میل فزاینده به مصرف پروتئین باعث شده که پودرهای پروتئینی را در تهیه بلغور جوی دوسر، ماکارونی و حتی قهوه استفاده کنیم. با توجه مقاله سال ۲۰۱۶ در مجله آکادمی درماتولوژی آمریکا، بسیاری از برندهای تجاری از پروتئینهای لبنی یا کازئین در تهیه محصولات خود استفاده میکنند. بررسیها نشان میدهد که مصرف این محصولات توسط ورزشکاران و بدنسازان باعث بروز جوش و آکنه در آنها میشود.
۳. مصرف بیش از اندازه محصولات دارویی و بهداشتی
قفسههای داروخانهها پر از کرم، روغن، سرم، اسانس و پودر است. اما استعمال بیش از اندازه آنها بر روی بعضی از انواع پوست ایده چندان مناسبی نخواهد بود. محصولات آبرسان و ضد پیری از جمله تولیداتی هستند که بعضا بیش از اندازه استفاده میشوند. اگر در یک دوره طولانی مدت از این محصولات استفاده کنید، ممکن است جوش بزنید یا با گرفتگی منافذ پوست مواجه شوید، به خصوص اگر پوست چرب داشته باشید. متخصصان توصیه میکنند که تا حد امکان از محصولات روغنی بر روی پوست صورت استفاده نکنیم تا دچار جوش و آکنه نشویم.
۴. تلفن همراه
اعتیاد به فیس بوک، توییتر، اسنپ چت و سایر شبکههای اجتماعی به دلایل مختلف برای پوست مضر است. هر بار که صدای زنگ یکی از این رسانهها و یا شبکههای اجتماعی را میشنویم، دچار استرس میشویم. استرس موجب انتشار آندروژن شده و با تولید چربی باعث بروز التهاب و آکنه میشود. به علاوه، قرار دادن تلفن همراه نزدیک به صورت در ۲۴ ساعت روز باعث میشود که باکتریهای انباشته در سطح تلفن باعث بروز آکنه بر روی صورت شوند.
مالش تلفن همراه بر روی پوست صورت و دست نیز باعث تحریک غدد چربی میشود؛ اگر در این شرایط عرق کنید، چربی در منافذ سطح پوست به دام میافتد. بدیهی است که اگر تلفن همراهتان دارای میکروب باشد (که حتما هست)، وضعیت جوشها بدتر خواهد شد. شما میتوانید با استفاده از هدفون صورت خود را از آسیبهای احتمالی مصون نگه دارید.
۵. پاک کننده
نقش پاک کنندهها در از بین بردن آلودگی و چربیها غیرقابل انکار است. پاک کنندههای ناملایم با PH قلیایی میتوانند باعث تحریک پوست شوند. این تحریک ممکن است با التهاب و سوزش همراه باشد یا در حالت بدتر موجب آکنه شود. متخصصان توصیه میکنند به جای این محصولات از یک پاک کننده ملایم استفاده کنید که مواد تشکیل دهنده آن بر روی پوست انباشته نشود. فوم پاک کننده نیوتروجینا که حاوی پلیمرهای اصلاح شده است، گزینه خوبی است. این محصول پوست شما را کمتر تحریک میکند و تاثیر قابل توجهی در درمان جوش و آکنه دارد.
۶. رفت و آمد
فرقی نمیکند برای رفت و آمد از اتوبوس استفاده میکنید یا ماشین، یا اینکه قدم میزنید؛ در هر صورت آلودگی هوا به پوست شما آسیب میرساند و موجب التهاب میشود. متخصصان تصور میکردند که جوش و آکنه به دلیل انسداد منافذ شکل میگیرند. امری که در نهایت به بروز جوشهای سرسیاه یا سرسفید منجر میشود. آنچه در مورد این عارضه مسلم است، این است که التهاب منشأ آن است.
التهاب عامل اصلی شکلگیری جوشهای سرسیاه یا سرسفید است. اگر پوست مبتلا به آکنه را بیوپسی کنید، قطعا نشانهای از التهاب خواهید دید. شما میتوانید با استفاده از یک سرم یا مرطوب کننده حاوی آنتی اکسیدان از بروز جوش و آکنه جلوگیری کنید.