تفاوت های سرماخوردگی و آنفلوآنزا
سرماخورده ام؟ یا آنفلوآنزا گرفته ام؟ هر دوی این بیماری ها در فصول سرد سال اتفاق می افتند، اما به درستی تفاوت های بین این دو بیماری در چیست؟
به گزارش تیک، همزمان با شروع فصل سرما یکی از مشکلات شایع ابتلای افراد به بیماری سرما خوردگی است، اما توجه داشته باشید که بین سرما خوردگی، عفونت سینوس و ابتلا به آنفولانزا تفاوتهایی وجود دارد و هر یک از این بیماری ها ازدیگری متفاوت است و نحوه درمان و مراقبت حین بیماری و دوران نقاهت خود را دارد.
گفتنی است، علائم سرما خوردگی عبارت است از عطسه، سرفه، گرفتگی بینی ، خستگی ، سردرد و تب که معمولاً ظرف چند روز با استراحت و مصرف آنتی بیوتیک های ضعیف درمان می شود و فرد می تواند به سرکار روزانه خود بازگردد.
اما آنفولانزا در اثر ورود ویروس به بدن رخ می دهد و علائم بیماری در آن بسیار شدید تر از سرما خوردگی است، معمولاً فرد مبتلا به آنفولانزا با مشکل تنفسی به دلیل التهاب ریه مواجه می شود و نیاز به مصرف آنتی بیوتیک های قوی و دوره درمان طولانی تر دارد.
ورود ویروس به بدن در سرما خوردگی و آنفولانزا معمولاً در اثر تماس با ترشحات بزاق، عطسه ، سرفه و یا دست دادن با فرد مبتلا به وجود می آید اما عفونت سینوس متفاوت است و مستقیماً از طریق آلوده شدن بینی به ویروس و ورود عوامل محرک سینوس ها به داخل حفره بینی رخ می دهد.
علاوه بر ویروس ها عواملی چون باکتری ها و حتی مواد آلرژی زا می توانند باعث عفونت سینوس ها شوند.
هنگامی که فرد دچار عفونت سینوس ها می شود معمولاً دارای علائم زیر است:
درد پشت کره چشم و گونه ها در صورت، گرفتگی بینی که بیش از یک هفته به طول می انجامد، تنفس بدبو، سردرد، کاهش حس بویایی، وجود ترشحات سبز رنگ در آب بینی ، سرفه کردن و احساس خستگی که این موارد نشانه های عفونت ویروسی است که البته جای نگرانی وجود ندارد و با مصرف منظم آنتی بیوتیک، ضد احتقاق بینی و بخور عفونت سینوسی از بین می رود اما در موارد نادر اگر بعد از دوهفته عفونت هنوز وجود داشته باشد و فرد با مشکل تنفس مواجه باشد باید با مراجعه به متخصص گوش و حلق و بینی از سینوس های خود عکس تهیه کند و اگر همچنان مشکل تنفسی ادامه داشته باشد پزشکان جراحی تهاجمی سینوس برای خارج کردن عفونت را توصیه می کنند.
پزشکان به افراد توصیه می کنند در هنگام بیماری علاوه بر مصرف دقیق داروها و پوشیدن لباس های گرم و اجتناب از ناپرهیزی غذایی ، استراحت کامل داشته باشند و سوپ مرغ بخورند زیرا حاوی پروتئین و کلسیم است که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند و بیماری در فرد زودتر درمان می شود.
منبع: باشگاه خبرنگاران