کد خبر: ۱۹۵۲۰
تاریخ انتشار: ۱۷ آذر ۱۳۹۲ - ۱۵:۵۷
printنسخه چاپی
sendارسال به دوستان
تعداد بازدید: ۱۲

عراقچی خبر داد: حضور کارشناسان تحریم و بانک مرکزی در مذاکرات دوشنبه با 1+5

دکترسیدعباس عراقچی، معاون امور حقوقی و بین‌الملل وزیر امور خارجه ایران روز شنبه (16 آذر) میهمان تلفنی برنامه "سبقت آزاد" رادیو جوان بود.

او درباره فعالیت‌هایی که تیم کارشناسی مذاکرات هسته‌ای پیش از جلسه‌های اصلی انجام می‌دهند گفت: قطعاً ماحصل جلسه‌های اصلی در بحث هسته‌ای، به‌خاطر گفت‌وگوهای مو به مو و با دقت بالایی است که تیم کارشناسی وزارت امور خارجه پیش از آن جلسات انجام می‌دهد. مذاکرات ژنو نیز مستثنی از این اتفاق نبود؛ در واقع مذاکرات ژنو هم‌زمان در سه قسمت مختلف برگزار می‌شد. در قسمت اصلی همان مذاکرات بین وزیران امور خارجه بود که همگان از آن اطلاع دارند و در پایان توافق ژنو را خواندند. قسمت میانی مذاکرات ژنو مذاکراتی بود که بین معاونان وزیران امور خارجه برگزار می‌شد که بیش از سایر سطوح جلساتش برگزار می‌شد؛ و قسمت سوم مذاکرات بین کارشناسان فنی و مدیران کل امور خارجه‌ی شش کشور به همراه تیم تشکیلاتی خانم کاترین اشتون، مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا برگزار می‌شد که در این بخش جزییات توافق با دقت فراوان بررسی شد.

معاون وزیر امور خارجه افزود: در واقع اگر دقت کارشناسان فنی امور خارجه بر سر توافق هسته‌ای اخیر نبود، قطعاً این دستاورد بزرگ برای ما رخ نمی داد.

وی ادامه داد: ما روز دوشنبه نیز مجدداً جلسه‌ای را در سطح کارشناسان فنی با این شش کشور و تیم تشکیلاتی اشتون داریم که در این جلسه بر روی سازوکارهای اجرایی توافق ژنو به بحث و بررسی خواهیم پرداخت تا ان‌شاءلله توافق ژنو در مسیر درست خود به سرانجام لازم برسد. در واقع باید بگویم کار تیم کارشناسان فنی ما هنوز تمام نشده است و در تمام طول 6 ماه آینده مدام جلساتی از این دست را خواهد داشت تا به سازوکاری مطلوب برای اجرایی شدن توافق ژنو دست یابد. اولین ماحصل جلسات تیم کارشناسی تا ماه ژانویه سال 2014 میلادی به‌دست خواهد آمد و پس از ژانویه 2014 مجدداً جلساتی در سطح خود وزیران امور خارجه و همان سطح اصلی برگزار خواهد شد. به هر حال تمامی تیم‌های وزارت امور خارجه تا یک‌سال آینده درگیر مساله هسته‌ای ایران هستند تا بتوانند برای دفاع از حق مسلم ایران تمام کوشش خود را انجام دهند.

عراقچی با بیان این که کارشناسان فنی ایرانی شرکت کننده در این مذاکرات از کارکنان بخش سیاسی و بین‌المللی وزارت امور خارجه هستند گفت: این کارشناسان از دیپلمات‌های باتجربه در وزارت امور خارجه هستند که علاوه بر بحث هسته‌ای، در بحث‌های دیگر نظیر خلع سلاح، صلح بین‌الملل، مبارزه با سلاح‌های شیمایی و سازمان کنفرانس اسلامی نیز فعال هستند و در آن قسمت‌ها نیز به ما کمک می‌کنند. جدای از این دوستان، ما در هر جلسه افرادی را از سازمان‌های دیگر نیز همراه خود خواهیم داشت. مثلاً در جلسه روز دوشنبه تعدادی از نمایندگان و مدیران بانک مرکزی نیز حضور خواهند داشت تا بر روی بحث‌های تحریم بانکی ما را یاری دهند. همین‌طور از سازمان انرژی اتمی نیز نمایندگان و مدیرانی در این جلسه حضور خواهند داشت.

او با بیان این که شعار ایران هم‌چنان همان شعار معروف است که می‌گوید "انرژی هسته‌ای حق مسلم ماست" اظهار کرد: من فکر می‌کنم بعد از مذاکرات ژنو این شعار نیز رنگ و بوی واقعی‌تری به خود گرفته است. انرژی هسته‌ای ما توسط هر شش کشور به رسمیت شناخته شد و آن‌ها هم این را پذیرفتند که این حق مسلم ماست. در متن تفاهم‌نامه ژنو به صراحت غنی‌سازی ایران مورد موافقت قرار گرفته است و همه این‌ها یعنی تثبیت حق مسلم ایران در انرژی هسته‌ای. به عبارت دیگر امروز با افتخار و با صدایی رساتر می‌توان این شعار را فریاد زد چرا که همگان این را پذیرفته‌اند و امروزه پرچم مقدس جمهوری اسلامی ایران در سراسر جهان برافراشته‌تر از هر زمان دیگری است و ما باز هم تلاش می‌کنیم آن را از این که هست بالاتر ببریم.