کد خبر: ۲۷۷۸۱
تاریخ انتشار: ۰۱ اسفند ۱۳۹۲ - ۰۹:۰۰
printنسخه چاپی
sendارسال به دوستان
تعداد بازدید: ۱۱
کریستین ساینس مانیتور:

فرصت طلایی ایران 1+5

بعد از گذشت بیش از یک دهه کشاکش دیپلماتیک ، دور تازه مذاکرات هسته ای ایران در وین آغاز شد. هدف از این مذاکرات، کسب اطمینان ازصلح آمیز بودن برنامه هسته ای این کشور است .
کریستین ساینس مانیتور نوشت: بعد از گذشت بیش از یک دهه کشاکش دیپلماتیک ، دور تازه مذاکرات هسته ای ایران در وین آغاز شد. هدف از این مذاکرات، کسب اطمینان ازصلح آمیز بودن برنامه هسته ای این کشور است .

به گزارش سرویس بین الملل تیک Tik.ir، ایران برای برداشته شدن تحریم ها، در ازای ایجاد محدودیت هایی در زمینه برنامه هسته ای خود با شش قدرت جهان مذاکره می کند، اما تندرو ها در ایران و امریکا با این مذاکرات مخالفند.

علی واعظ ، تحلیل گر ارشد موسسه « گروه بین المللی بحران » ایران می گوید :" هدف از این مذاکرات، دست یافتن به حد میانه ای است که هردو طرف بتوانند ادعای پیروزی کنند .در واقع، راه حل هایی برای مشکلات فنی وجود دارد که با بر طرف ساختن آنها می توان به نوعی توافق فراگیر دست یافت. مساله پیچیده آن است که این قضیه نمی تواند درباره اختلافات سیاسی زیربنایی صدق کند ... هر چه روند این دیپلماتیک شکننده است، نیروهای مخالف آن قاطعیت دارند.

در خلال دوسالی که طول کشید تا توافق موقتی در 24 نوامبر سال گذشته در ژنو به امضا برسد ، این اختلافات آشکار بود. ایران موافقت کرد که در ازای کاهش تحریم ها ، برای شش ماه فعالیت های هسته ای خود را کاهش دهد.

درواکنش به این توافق، کنگره امریکا رجز خوانی درباره ضرورت فشار تحریم ها را افزایش داد، که درنهایت باعث شد اوباما هشدار دهد که تا زمانی که مذاکرات ادامه دارد، تصویب هرگونه قانونی درباره افزایش تحریم ها را وتو خواهد کرد. .

درتهران ، تندروها نیز با هرگونه توافق با امریکا و غرب مخالفت کرده و در روزنامه ها و درصحن مجلس حمله و تهدید کردند که ایران سطح غنی سازی اورانیوم تا 60 درصد ، یعنی سطح نزدیک به تولید سلاح افزایش می دهد و ضمن محکوم کردن توافق ژنو گفتند این توافق به معنای« تیغ زدن» ایران است.

برای انجام چنین توافقی ، اوباما و نیز آقای روحانی ، رئیس جمهورمیانه رو ایران باید عوامل محرک تندرو در کشور خود را مهار کنند.

صادق خرازی، سفیر اسبق ایران که درسال 2003 میلادی طرح تماس محرمانه ای را با امریکا کشیده بود گفت :" به اعتقادمن، این لحظه فرصتی طلایی است .

آقای خرازی در مصاحبه ای در تهران می گوید:" نشانه های مثبتی وجود دارد، از طرفی بیش از 70 درصد مردم ایران دوستدار راه حلی هستند ، اما این قضیه به واکنش های امریکا بستگی دارد. "

خرازی می گوید: ناکامی در دست یافتن به توافق در دور جدید مذاکرات باعث می شود حالت ستیزه جویی و مقابله دوباره برقرار شود که این احتمالاً به معنای پیشرفت اندک برای 20 سال دیگر است . اگر امریکا گام تازه ای در راه برقراری تحریم های جدید بردارد، این روند را خاتمه خواهد داد.

امیر محبیان ، تحلیل گر و نویسنده اصولگرا می گوید:" جناح روحانی «فکرمی کند مامی توانیم بازی برد – برد داشته باشیم ، اما این قضیه خیلی پیچیده تر از آن است ." او درباره رویکرد فعلی انتقاد دارد، چون معتقداست که حاصلی نخواهد داشت .

محبیان می افزاید:" ملت ایران خسته هستند ، با این همه آن ها نمی خواهند همه آن چیزهایی را که دراختیار دارند، واگذارکنند."