قیمت خرید تضمینی گندم مشخص شد؟
بر اساس قانون شورای قیمتگذاری و اتخاذ سیاستهای حمایتی محصولات اساسی کشاورزی.
حدود دو ماه از آغاز سال زراعی جدید میگذرد ولی هنوز قیمت خرید تضمینی محصولات کشاورزی به صورت رسمی اعلام نشده و کشاورزان همچنان چشمانتظارند تا ببینند که دولت چه قیمتهایی را برای محصولات کشاورزی خصوصا محصولات استراتژیک تعیین کرده است.
به گزارش ایسنا، بر اساس قانون شورای قیمتگذاری و اتخاذ سیاستهای حمایتی محصولات اساسی کشاورزی، قیمت خرید تضمینی محصولات کشاورزی باید حداقل یک هفته پس از تعیین توسط وزیر جهادکشاورزی اعلام شود. همچنین طبق قانون خرید تضمینی باید قیمت محصولات اساسی قبل از آغاز سال زراعی جدید یعنی اول مهر ابلاغ شود.
این در حالیست که با وجود گذشت دو ماه از آغاز سال زراعی جدید هنوز قیمتها مشخص نشده و کشاورزان همچنان چشمانتظار تعیین قیمت جدید هستند.
قاسم پیشهور - رئیس اتاق اصناف کشاورزی - در گفتوگو با ایسنا، در پاسخ به این سوال که تاخیر در اعلام قیمتهای خرید تضمینی چه تبعاتی میتواند برای بخش کشاورزی و کشاورزان داشته باشد؟ گفت: در برنامه ششم و هفتم توسعه به خود اتکایی در محصولات تولید داخل مانند گندم، جو و برنج تاکید شده است. دولت باید بودجه ویژهای برای این محصولات استراتژیک در نظر بگیرد تا وابستگی ما به کشورهای دیگر کم شود.
وی ادامه داد: ممکن است در برخی کشورها به دلیل شرایط اقلیمی مناسب یعنی بارندگی کافی و هزینه پایین کاشت، داشت و برداشت هزینه تولید پایین باشد اما اقلیم کشور ما با بارندگی کم به گونهای است که هزینه تولید در مقایسه با سایر کشورها بالاتر میشود تا پایداری امنیت غذایی داشته باشیم.
رئیس اتاق اصناف کشاورزی با بیان اینکه از شورای قیمتگذاری انتظار داریم هر چه سریعتر قیمتهای خرید تضمینی محصولات کشاورزی را اعلام کنند، گفت: زیرا کشاورز با توجه به قیمت محصول کشت را انجام میدهد تا بتواند زندگی خود را با فروش محصول بچرخاند.
وی در ادامه گفت: در گندم، کلزا، دانههای روغنی و برنج به کشت قراردادی نیاز داریم. موضوع مهم در کشت قراردادی قیمت است. وقتی قیمت مشخص نباشد کشاورز محصولات اساسی کشت نمیکند و به سراغ کشتهایی مانند صیفیجات و سبزیجات میرود که سود بیشتری داشته باشد و این منجر به کاهش ۳۰ درصدی افت تولید خواهد شد.
پیشهور در پایان گفت: اگر قیمت تعیین شده برای خرید محصولات کشاورزی پایین باشد به جای اینکه مثلا گندم صرف آرد و نان شود صرف خوراک دام و طیور میشود یا به طور کل صرف قاچاق میشود. ضمن اینکه اگر قیمت تعیین شده مناسب نباشد کشاورزان محصولات خود را به دولت تحویل نمیدهند.