پورشه و چالش رقابت در چین
خودروسازی آلمانیِ پورشه اعلام کرد که با دوری از ورود به جنگ بیرحمانه قیمتها در چین، بازاری که حدود یک چهارم محصولات این شرکت در آن به فروش میرسد، از افت بیشتر سودآوری خود جلوگیری میکند.
با این حال، برنامه این شرکت برای تولید مدلهای جدید ضمن افزایش هزینههای عملیاتی آن موجب کاهش حاشیه سود پورشه خواهد شد.
الیور بلوم، مدیرعامل پورشه، امیدوار است که با پایان بحران اقتصادی چین همزمان با راهاندازی خطوط تولید جدید پورشه، فروش این شرکت رشد کند. این در شرایطی است که در سال ۲۰۲۳ فروش قطعی پورشه در چین نسبت به مدت مشابه سال پیش از آن تقریبا ۱۵ درصد کاهش یافته بود. البته پورشه موفق شد با افزایش وسعت جغرافیایی بازار خود مجموع شمار خودروهای تحویلی خود را ۳.۳ درصد افزایش دهد.
پورشه در سال گذشته میلادی رقم فروش خود را به ۴۰.۵ میلیارد یورو رساند که موجب کسب حاشیه سود ۱۷.۷ درصدی شد. برآوردهای تحلیلگران از درآمد امسال پورشه نیز بین ۴۰ تا ۴۲ میلیارد یورو است که چندان امیدوار کننده به نظر نمیرسد.
بهای هر سهم پورشه از ابتدای سال جاری میلادی تا کنون حدود ۱ درصد کاهش یافته است. در مقابل، قیمت سهام فراری، رقیب اصلی پورشه، در همین مدت، نزدیک به ۲۵ درصد بالا رفته است.
این در شرایطی است که برخی تحلیلگران معتقدند که با افزایش رقابت خودروسازان در بازار چین، افت بهای سهام پورشه در طول سال ۲۰۲۴ ادامه خواهد یافت.
با این وجود، پورشه خود را برای بزرگترین عرضه سالانه در تاریخ فعالیت خود آماده میکند. مطابق اعلام اولیور بلوم، مدیرعامل پورشه، خطوط تولید جدیدی برای تولید مدلهای پانامرا، ماکان، تایکان و ۹۱۱ راهاندازی خواهد شد، اقدامی که به باور کارشناسان موجب تحمیل هزینه جدید به این شرکت خواهد شد.
اما پورشه که حاشیه سود خود را در میان مدت بین ۱۷ تا ۱۹ درصد حفظ کرده، امیدوار است که این نرخ را در بلندمدت به ۲۰ درصد برساند.
سهامدار عمده پورشه در حال حاضر، خودروسازی فولکس واگن است، شرکت مادری که اوایل ماه جاری میلادی اعلام کرد که انتظار دارد رشد فروشش تا پایان سال و تحت تاثیر اوضاع بد اقتصادی در جهان، سختتر شدن رقابت و افزایش هزینهها کاهش یابد