بار گذاری فیش حقوقی جدید با اعمال همسان سازی برای بازنشستگان کشوری | بازنشستگان به سامانه www.cspf.ir مراجعه کنند
کلیه بازنشستگان و وظیفه بگیران کشوری با مراجعه به درگاه خدمات الکترونیک صندوق بازنشستگی کشوری به آدرس www.sabasrm.ir یا ازدرگاه www.cspf.ir میتوانند نسبت به دریافت فیش حقوقی خود اقدام کنند
رئیس کمیسیون تلفیق بودجه مجلس یازدهم از واریز حقوق خردادماه بازنشستگان تامین اجتماعی بر اساس مبلغ جدید همسان سازی خبرداد.
حاجی بابایی با اشاره به اینکه، متناسب سازی حقوق بازنشستگان از اول فروردین ماه امسال باید اجرا بشود، گفت: بودجه آن هم پیش بینی شده، اما اینکه چرا از اول فروردین ماه اضافه پرداختی ها صورت نگرفته بدلیل برخی موضوعات قانونی است.
رئیس کمیسیون تلفیق بودجه افزود، موضوع ۹۰ درصد متناسب سازی حقوق بازنشستگان در برنامه هفتم مصوب شده است، یعنی سازوکار اجرایی آن در برنامه هفتم توسعه است که هنوز از سوی شورای نگهبان تایید نشده است.
به گفته او، برنامه هفتم توسعه، مصوب مجلس، یکبار از شورای نگهبان اعاده شده، بر این اساس به تازگی برخی مواد را مصوب کردیم و برنامه هفتم مصوب باردیگر به شورای نگهبان خواهد رفت تا دیگر ایرادی نداشته باشد.
حاجیبابایی گفت: بر این اساس وقتی برنامه هفتم توسعه تبدیل به قانون بشود، دولت مکلف است احکام جدید حقوق بازنشستگان را نیز صادر کند.حاجی بابایی گفت: هر زمانی که احکام جدید از سوی دولت صادر شد از اول فروردین متناسب سازی حقوق بازنشستگان محاسبه شده و ما به التفاوت در خرداد ماه واریز خواهد شد.
انجام همسان سازی حقوق بازنشستگان نزدیک است و بر اساس این اقدام حقوق بازنشستگان با افزایش ۹۰ درصدی نزدیک به ۲۰ میلیون تومان می شود.
حاجی بابایی با اشاره به اینکه، متناسب سازی حقوق بازنشستگان از اول فروردین ماه امسال باید اجرا بشود، گفت: بودجه آن هم پیش بینی شده، اما اینکه چرا از اول فروردین ماه اضافه پرداختی ها صورت نگرفته بدلیل برخی موضوعات قانونی است.
او افزود، موضوع ۹۰ درصد متناسب سازی حقوق بازنشستگان در برنامه هفتم مصوب شده است، یعنی سازوکار اجرایی آن در برنامه هفتم توسعه است که هنوز از سوی شورای نگهبان تایید نشده است.
به گفته حاجیبابایی، برنامه هفتم توسعه، مصوب مجلس، یکبار از شورای نگهبان اعاده شده، بر این اساس به تازگی برخی مواد را مصوب کردیم و برنامه هفتم مصوب باردیگر به شورای نگهبان خواهد رفت تا دیگر ایرادی نداشته باشد
وی گفت: بر این اساس وقتی برنامه هفتم توسعه تبدیل به قانون بشود، دولت مکلف است احکام جدید حقوق بازنشستگان را نیز صادر کند.
حاجی بابایی گفت: هر زمانی که احکام جدید از سوی دولت صادر شد از اول فروردین متناسب سازی حقوق بازنشستگان محاسبه شده و ما به التفاوت واریز خواهد شد.
دبیر اجرایی خانه کارگر آران و بیدگل نیز گفت: نیاز به متناسبسازی حقوق بازنشستگان علاوه بر اینکه نتیجهی سیاستهای کلان است، نتیجهی بیتوجهی به ماده ۹۶ قانون تأمین اجتماعی و عقب نگه داشتنِ دستمزد از هزینههای زندگی است و مسئول این وضعیتِ تمام دولتها هستند.
مجتبی حاجیزاده (فعال کارگری) در رابطه متناسبسازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی گفت: در برنامه توسعه هفتم، اجرای متناسبسازیِ حقوق بازنشستگان الزامآور شده و از همان ابتدا نمایندگان مجلس این قانون را برای تمام صندوقهای بازنشستگیِ کشوری، لشکری و تأمین اجتماعی لازمالاجرا دانستند.
وی بیان کرد: بسیاری از بازنشستگان تأمین اجتماعی در حال حاضر نگران عدم اجرای متناسبسازی برای بیمهشدگانِ صندوق تأمین اجتماعی هستند. البته همان زمان هم وزارت کار نسبت به تأمین منابع متناسبسازی برای بازنشستگان تأمین اجتماعی ابراز نگرانی کرد. به هر حال این قانون در برنامه توسعه هفتم گنجانده شده و دولت باید به عدالت برای همهی بازنشستگان صندوقهای اجتماعی رفتار کند.
یک فعال صنفی بازنشستگان با انتقاد از رای اخیر دیوان عدالت، گفت: جمعی از بازنشستگان که قصد داشتند از افزایش ۳۵ درصدی حداقل مستمری ۱۴۰۳ شکایت کنند، بلاتکلیف ماندهاند.
در اردیبهشت ماه سال جاری، هیات تخصصی دیوان عدالت با صدور رایی، شکایت بازنشستگان تامین اجتماعی به مزد ۱۴۰۲ را مردود دانست؛ در این رای، اجرایی نشدن ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی در افزایش ۲۷ درصدیِ حداقل مستمری ۱۴۰۲ قبول نشده است.
حال جمعی از بازنشستگان که قصد داشتند از افزایش ۳۵ درصدی حداقل مستمری ۱۴۰۳ شکایت کنند، بلاتکلیف ماندهاند؛ یدالله فرجی، فعال صنفی بازنشستگان کارگری، با بیان اینکه «ماده ۹۶ تاکید دارد حداقل مستمری بازنشستگان باید به اندازه افزایش هزینههای زندگی افزایش یابد» گفت: سال گذشته و امسال، حداقل مستمری بازنشستگان به اندازه نرخ تورم رسمی هم زیاد نشده است؛ چطور مدعی هستند که ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی اجرایی شده است؟
به گفته وی، با افزایش ۳۵ درصدی، حقوق بازنشستگان نهایت دو میلیون و ۵۰۰ هزار تومان افزایش یافته است.
این فعال صنفی بازنشستگان ادامه داد: اصولاً دولت و سازمان تامین اجتماعی باید مستمریها را به اندازه سبد هزینههای ماهانه خانوار افزایش دهند و این در حالیست که هیچ سالی در تعیین افزایش مستمری ها، سبد هزینهها محاسبه و اعلام نمیشود.
فرجی تاکید کرد: در حالیکه دیوان عدالت شکایت بازنشستگان به مستمری ۱۴۰۲ را وارد ندانسته است، مستمری بگیرانِ زیر خط فقرِ سازمان تامین اجتماعی باید به کدام مرجع قضایی کشور شکایت کنند.
او در پایان گفت: با دریافتی ۱۰ یا ۱۱ میلیون تومانی هزینههای دو هفته زندگی هم تامین نمیشود؛ متاسفانه باید گفت بازنشستگان امسال با شیبی تندتر از همیشه به زیر خط فقر مطلق سقوط کردهاند و راه به جایی ندارند.