واریزی جدید برای بازنشستگان / این بازنشستگان پاداش نقدی از دولت میگیرند!
پرداخت پاداش بازنشستگی فرهنگیان از جمله موضوعاتی است که این روزها مورد توجه قرار دارد و وزیر آموزش و پرورش هم به تازگی درباره جزئیات فرآیند واریز آن توضیح داده است. براساس آنچه رضا مراد صحرایی، اعلام کرده است: «هر دو هفته یکبار پیگیر پاداش پایان خدمت فرهنگیان هستم، پرداخت سریعتر پاداش حق آنها است اما سال گذشته پاداش در سه قسط انجام شد و امسال هم احتمالا همین روند انجام خواهد شد، بنده پیگیر هستم قبل از آغاز سال تحصیلی بخشی از پاداش معلمان واریز شود.»
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه پیشنهاد این بود تا پاداش افرادی که ۶ ماه اول بازنشسته شدند پرداخت شود و پاداش بقیه افراد که در ۶ ماه دوم بازنشسته شدند به نیمه دوم سال موکول شود که پیشنهاد خوبی نبود گفت: «عمده فرهنگیان از مهر به بعد بازنشسته میشوند بنابراین پرداخت پاداش را به طور جدی پیگیر میکنیم اما تا تأمین اعتبار از سوی سازمان برنامه باید صبر کنیم.»
رضامراد صحرایی با بیان اینکه معلمان و وزیر در این مسئله کنار هم هستند و من باید مطالبه آنها را دریافت کنم افزود: از نظر من فردا باید پاداش فرهنگیان دریافت شود اما نظر من همیشه نظر نهایی نیست.
وزیر آموزش و پرورش در پاسخ به این پرسش که برای پرداخت پاداش پایان خدمت چه میزان اعتبار نیاز است؟ عنوان کرد: اعتبار مورد نظر در نظر گرفته شده است.
خبرهای خوش دولت برای فرهنگیان
رضا مراد صحرایی وزیر آموزش و پرورش ظهر یکشنبه ۳۱ تیر ۱۴۰۳ در جلسه هیئت وزیران به ارائه گزارشی از عملکرد این وزارتخانه در دولت سیزدهم پرداخت و با بیان اینکه «رهبر معظم دولت سیزدهم را دولت کار، امید و حرکت نامگذاری کردند»، اظهار کرد: اجرای حقیقی سند تحول بنیادین در دولت در دستورکار رئیس جمهور، شورای عالی انقلاب فرهنگی و وزارت آموزش و پرورش قرار گرفت. در این زمینه چند کار مهم انجام شد که مهمترین آن کاهش فاصله سند با صحنه است؛ سند مدرسه در تراز تحول سندی بود که در شورای عالی آموزش و پرورش قرار گرفت و الان در دستور کار قرار گرفتهاست. نقشه راه سند تحول بنیادین بعد از ۱۲ سال و بیش از ۱۰ مرتبه تاکید رهبر انقلاب توسط رئیس جمهور شهید تدوین شد و تا پایان سال ۱۴۱۲ برنامهریزی های لازم انجام شده است و به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسیده و در دستور کار وزرای آموزش و پرورش آینده خواهد بود.
وی افرود: همچنین در راستای تقویت کمی و کیفی نظام تربیت معلم کشور سیاستها و ضوابط کیفیت بخشی دانشگاه فرهنگیان تصویب شد و ۱۴ تحول ایجاد کرد که مهمترین آنها هیئت جذب مرکزی برای دانشگاه فرهنگیان، تاسیس پردیس تربیت مربی پرورشی در قم، تاسیس پردیس تربیت مدیر مدرسه و همچنین کنکور اختصاصی تربیت معلم است.
وزیر آموزش و پرورش عنوان کرد: در برنامه هفتم پیشرفت ۳۷ حکم برای آموزش و پرورش به تصویب رسید که به گواه متخصصان بی سابقه است؛ جهتگیری این احکام عبارات است از عدالت، تقویت جایگاه مدرسه، تقویت دانشگاه تربیت معلم، تقویت امور پرورشی و تربیت بدنی تقویت مدرسه سازی و همچنین تقویت صندوق ذخیره فرهنگیان.
مراد صحرایی همچنین با اشاره به اقدامات انجام شده توسط وزارت آموزش و پرورش در خصوص نهضت ملی مدرسهسازی گفت: معروف است که در دولت سیزدهم دولت به کارگاه مدرسهسازی تبدیل شد؛ در طول دولت بیش از ۷ هزار مدرسه و ۳۳ هزار کلاس درس با جهتگیری مناطق محروم و همچنین ۲ هزار و ۷۰۰ فضای ورزشی درون مدرسهای ساخته و ۵ همت تجهیزات برای مدارس ارسال و ۱۹۲ هنرستان جدید تحویل و ۴۰۰ هنرستان هم در دست ساخت است.
وی همچنین به ارائه توضیحاتی درباره اجرای طرح رتبهبندی معلمان پرداخت و اظهار کرد: انتظار ۱۰ ساله معلمان به همت دولت سیزدهم انجام شد و تا این لحظه بیش از ۱ میلیون و ۵ هزار پرونده بررسی شدند و میانگین ۲۶ درصد حقوق معلمان افرایش پیدا کرد. امروز شاهد مهاجرت معکوس کارمندان از دستگاههای دیگر به وزارت آموزش و پرورش هستیم و تدوین آیین نامه مسیر رشد معلمین نیز در همین مسیر اتفاق افتاد. فارغ از چالشی که در اجرای اول داشت، رتبه بندی یک خاطره شیرین در کام معلمان در تاریخ آموزش و پرورش کشور بودهاست. البته تازه آغاز کار رتبه بندی است؛ چراکه رتبهها فقط به اندازه ۵ سال اعتبار دارند.