بارش باران سراسری در بیش از ۲۰ استان؛ تغییرات جوی قابل توجه در راه است
صادق ضیائیان، رییس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی، از تداوم بارش باران و وزش باد در بیش از ۲۰ استان کشور طی روزهای آینده خبر داد و به جزئیات وضعیت جوی اشاره کرد.
امروز (۱۴ آبانماه)، فعالیت سامانه بارشی در استانهای آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل، گیلان، مازندران، کردستان، کرمانشاه، ایلام، لرستان، همدان، زنجان، مرکزی، قزوین، البرز، تهران، قم، چهارمحال و بختیاری، شمال کهگیلویه و بویراحمد، نوار غربی اصفهان و نیمه شمالی خوزستان بهصورت رگبار باران، گاهی رعد و برق و وزش باد ادامه خواهد داشت.
ضیائیان همچنین به رگبارهای پراکنده در استانهای گلستان، خراسان شمالی، شمال خراسان رضوی و سمنان اشاره کرد و افزود که در برخی مناطق، بارشها بهویژه در نیمه غربی سواحل دریای خزر، اردبیل و دیگر نقاط شدت میگیرد.
این کارشناس هواشناسی ادامه داد: در روز سهشنبه (۱۵ آبانماه) بارشها در استانهای ساحلی دریای خزر، ارتفاعات البرز، خراسان شمالی و خراسان رضوی ادامه خواهد داشت و در مناطقی از غرب و ارتفاعات زاگرس مرکزی رگبار و رعد و برق پیشبینی میشود.
از چهارشنبه تا جمعه (۱۶ تا ۱۸ آبانماه)، بارشها در نیمهغربی سواحل دریای خزر ادامه خواهد یافت و در ارتفاعات و مناطق سردسیر بهصورت برف خواهد بود.
رییس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی درباره وزش باد گفت: دوشنبه و سهشنبه در شمال غرب دامنه و ارتفاعات زاگرس، دامنههای جنوبی البرز و مرکز کشور وزش باد شدید پیشبینی میشود. همچنین در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه، وزش باد در شمال شرق و نوار شرقی کشور نیز قابل توجه خواهد بود.
دریای خزر در روزهای آینده و همچنین شمال خلیج فارس طی روزهای سهشنبه تا پنجشنبه مواج و متلاطم خواهد بود.
در خصوص وضعیت هوای تهران، ضیائیان پیشبینی کرد که آسمان فردا (۱۵ آبانماه) صاف تا قسمتی ابری و در بعضی ساعات با وزش باد شدید همراه خواهد بود، با دماهایی بین ۱۰ تا ۲۱ درجه سانتیگراد. روز چهارشنبه (۱۶ آبانماه) نیز آسمان تهران صاف تا کمی ابری خواهد بود و دما در بازه ۱۰ تا ۲۰ درجه سانتیگراد قرار خواهد گرفت.
به گفته وی، در روزهای آینده، شهرکرد با دمای ۱ درجه سانتیگراد به عنوان سردترین و بندرعباس با دماهای ۳۴ و ۳۵ درجه سانتیگراد به عنوان گرمترین مرکز استانها پیشبینی میشوند.
این بارشها میتوانند تأثیرات مثبتی بر کشاورزی و منابع آبی کشور داشته باشند، اما نیاز به آمادگی و اقدامات پیشگیرانه در برابر سیلابها و تغییرات ناگهانی جوی نیز وجود دارد. با توجه به پیشبینیهای جوی، مسئولان باید تدابیر لازم را برای مقابله با حوادث احتمالی اتخاذ کنند.