کد خبر: ۴۳۳۰۸۲
تاریخ انتشار: ۲۲ آبان ۱۴۰۳ - ۱۷:۵۴
printنسخه چاپی
sendارسال به دوستان
تعداد بازدید: ۱۰۶۱

توهم می‌زنم، پس هستم! | حجت عبدالملکی، از لامبورگینی ملی تا حمله به محموله‌های نفتی همسایه

حجت عبدالملکی وزیر کار معزول دولت سیزدهم و تئوریسن ساخت لامبورگینی در ایران و ایجاد شغل با یک میلیون تومان، در تازه‌ترین اظهاراتش گفته است که نخوردن کوکاکولا صدمه‌ای به اسرائیل نمی‌زند و باید «تانکر‌های کشور‌های اسلامی که برای اسرائیل نفت می‌برند» را منفجر کرد.

حجت عبدالملکی وزیر کار معزول دولت سیزدهم و تئوریسن ساخت لامبورگینی در ایران و ایجاد شغل با یک میلیون تومان، در تازه‌ترین اظهاراتش گفته است که نخوردن کوکاکولا صدمه‌ای به اسرائیل نمی‌زند و باید «تانکر‌های کشور‌های اسلامی که برای اسرائیل نفت می‌برند» را منفجر کرد.
در روز‌های اخیر یکی از وزرای دولت سابق با چهره‌ای که ساده انگاری را تداعی می‌کرد و لحنی حق به جانب، پیشنهادی عجیب مطرح کرد؛ منفجر کردن تانکر‌های کشور‌های اسلامی که به اسرائیل نفت می‌دادند.
گوینده جمله البته ید طولایی در بیان این دست از تئوری‌ها دارد؛ او حجب عبدالملکی، داور سابق مسابقه تلویزیونی است که می‌خواست لامبورگینی ملی تولید کند و معتقد بود که با یک میلیون تومان می‌توان شغل ایجاد کرد. این چهره، با همین ایده‌ها و البته زیر سایه نام صادق محصولی، دبیرکل جبهه پایداری و به یمن قرابت این جریان سیاسی با دولت سیزدهم، تا کرسی وزارت تعاون، کار و ورفاه اجتماعی هم بالا آمد، اما حتی نمایندگان سینه چاک دولت سیزدهم در مجلس یازدهم هم او را تحمل نکردند در نهایت با فشار دولت و مجلس و با اسم رمز «هماهنگی بیشتر در دولت» از وزارت استعفا داد.
او حالا در سخنانی که بخش‌هایی از آن در کانال‌های خبری منتشر شد، به انتقاد از مبادلات تجاری کشور‌های اسلامی با اسرائیل پرداخته و به نوعی آنها را تهدید کرده است. 

او در این‌بار گفته است: «۷ میلیارد دلار نفت خامی که اسرائیل وارد می‌کند، عمدتا از کشور‌های اسلامی است. این را بدانید که خیلی از کشور‌های اسلامی، شریک تجاری رژیم صهیونیستی نیستند. اینکه بگوییم کالا‌های رژیم صهیونیستی را مصرف نکنید یک لطمه است ولی در نابودی رژیم صهیونیستی تعیین کننده نیست. اینکه کوکا کولا و پپسی کولا نخوریم، درست است که لطمه به حساب می‌آید ولی شبیه سوزن زدن به خرس است. خیلی اتفاق سنگینی رخ نمی‌دهد.»

او با بیان این که «کردستان عراق و آذربایجان به اسراییل نفت خام می‌دهند»، گفته است: «چه فرقی می‌کند که یک کشتی از فرانسه و جا‌های دیگر برای رژیم صهیونیستی بار بیاورد، یا اینکه تانکر‌ها از کشور‌های اسلامی برای رژیم صهیونیستی نفت ببرند، آن را می‌زنیم. از نظر ما فرقی نمی‌کند. جفت اینها اهداف مشروع است. اینکه اینها مسلمان هستند دلیل نمی‌شود که بگوییم اجازه دهیم اینها تجارت خود را انجام دهند».

فارغ از این که عبدالملکی در چه جایگاهی چنین ایده‌ای را در حوزه سیاست خارجی و نظامی طرح کرده، به نظر می‌رسد او از اساس با هزینه‌های سیاسی چنین تصمیماتی اشنایی ندارند؛ تصور کنید یکی از همین تانکرها در اثر یک سانحه در روز‌های آتی منفجر شود، آیا افکار عمومی جهان مسئولیت این جادثه را متوجه جمهوری اسلامی نمی‌داند؟ آیا می‌توان در آن زمان به کشور‌های منطقه در شرایط بسیار حساس کنونی تفهیم کرد که گوینده این ایده می‌خواسته با ۱۵ دلار (معادل یک میلیون تومان) شغل ایجاد کند و در ایران خط تولید لامبورگینی راه بیاندازد؟!

استعفای وزیری که زیاد حرف می‌زد و کم فکر می‌کرد

عبدالملکی عاشق بازی با کلمات و گفتن اظهاراتی «احمدی نژاد گونه» بود. او بعد از کسب رای اعتماد از مجلس، این وزارتخانه را به علت اینکه تقریباً به ۷۰ درصد مردم خدمت می‌دهد، وزارت‌خانه مردم خطاب کرد! این اظهارات شائبه‌هایی را بین اصحاب رسانه ایجاد کرد که احتمالاً نام وزارتخانه تغییر کرده است. خبرگزاری ایلنا همان زمان گزارشی درباره این تغییر نام نوشت. با این حال این رسانه اعلام کرد که منابع آگاه در این وزراتخانه اعلام کردند که تغییر نام وزارتخانه صحت ندارد.

خردادماه سال ۱۴۰۱ حجت الله عبدالملکی وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی دولت سیزدهم، استعفا کرد؛ با این وجود مشخص بود دلیل استعفا تصمیم دولت بوده چرا که ثانیه شمار استیضاح او در مجلس یازدهم به دقایق نهایی نزدیک بود و دولت سیزدهم نمی‌خواست وزیرش با استیضاح از کابینه خارج شود. نمایندگان مجلس یازدهم هم مصر به کنار رفتن او از وزارت تعاون بودند.
او که روزگاری در دولت حسن روحانی شعار ایجاد شغل با یک میلیون تومان را می‌داد بعد از رسیدن به وزارت از حرف خود عقب نشینی کرد و گفت وزارت کار وظیفه ایجاد شغل ندارد. سخنی که با انتقاداتی حتی از سوی مجلس رو به رو شد و ناصر موسوی لارگانی، عضو وقت هیأت رئیسه مجلس در کمیسیون اجتماعی در این خصوص خطاب به وزیر گفت: «آقای وزیر شما گفتید من مسئول اشتغال نیستم. اگر نیستید پس ۴ سال در وزارتخانه می‌خواهید چکار کنید؟ خود دولت می‌گوید برای هر شغل ثابت ۱ میلیارد تومان نیاز است. اما شما می‌گویید ۱ میلیون. شما که بی‌تجربه بودید، حداقل افراد باتجربه می‌آوردید، نه اینکه با اینگونه انتصابات به همه وزارتخانه توهین کنید و به کشور ضربه بزنید.»

افزایش ۱۰ درصدی حقوق بازنشستگان غیرحداقل‌بگیر، آغاز دور تازه اعتراضات بازنشستگان بود. نهاد‌های کارگری این اقدام را نقض تصمیم شورای عالی کار مبنی بر افزایش ۳۸ درصدی عنوان کرده بودند که به تایید حجت‌الله عبدالملکی نیز رسیده بود.

حسن صادقی، رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری گفته بود «وزیر کار به جای دفاع از مصوبه شورای عالی کار که خودش پای آن را امضا گذاشته، در نقش سخنگوی دولت ظاهر شد و از تصمیمات غیرقانونی و بی‌سابقه دولت دفاع کرد».

وزارتخانه‌ای که زیر سایه عبدالملکی به ستاد جبهه پایداری تبدیل شد

با حضور حجت عبدالملکی در وزارت کار در عمل طبقه چهارم ساختمان جبهه پایداری در چهارراه آبسردار تهران هم به ستاد اعزام نیرو از جبهه به این وزارت‌خانه تبدیل شد. مجید متقی‌فر، عضو شورای مرکزی با مشاورت و همراهی مجید دوستعلی، دبیر هیات دولت در دوره احمدی‌نژاد، کمیته انتصابات غیررسمی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی را تاسیس کرد. این کمیته توانست برای میرهاشم موسوی، دیگر عضو شورای مرکزی جبهه پایداری، به عنوان رییس سازمان تامین اجتماعی از وزیر حکم بگیرد و بعد از آن نیز تعداد زیادی از نیرو‌های رسمی و نزدیک به جبهه برای تصدی پست‌های مدیریتی به شرکت‌های متعدد سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی رفتند.

انصاف نیوز در گزارشب با ذکر اسامی گزارش داد که حداقل ۱۳ چهره مطرح در جبهه پایداری و از نزدیکان صادق محصولی در زیرمجموعه‌ها و بخش‌های کلیدی وزارت کار سمت مدیریتی گرفته اند.
لامبورگینی ملی و توهمات بی پایان حجت

عبدالملکی پیش از ان که به پاستور برسد، معاون اشتغال کمیته‌امداد بود و در آن زمان گفته بود که پنج جوان موفق به ساخت خودروی لامبورگینی شده اند. ادعایی که خیلی زود میان کاربران دست به دست شد و تعجب همگان را بر انگیخت. او مدعی شده بود که اگر چالش پلاک گذاری این خودرو حل شود، این پنج نفر می‌توانند خط تولید لامبورگینی ایرانی را کلید بزنند
پاره شدن تحریم دون؛ از احمدی نژاد تا عبدالملکی

عبدالملکی خود را تئوریسن اقتصادی نیز می‌داند و حتی در حوزه اقتصاد مقاومتی کتاب نیز نوشته است. او در یک سخنرانی درباره موضوع قیمت دلار نیز گفته بود: ««می‌دونستید که اصلا افزایش قیمت دلار هیچ ربطی به تحریم‌ها نداشته؟ میدونستین؟ فقط به خبر تحریم‌ها ربط داشت؛ چون هیچ تحریمی اتفاق نیفتاده هنوز، به خبر تحریم‌ها چهار برابر ارزش پول ملی ما کم شد. حالا که کم شد نسبت به عراق کم شد، نسبت به روسیه کم شد، نسبت به ترکیه کم شده، نسبت به هند کم شده. آقا این چه مسخره‌بازیه! چه کار حماقت‌آمیزیه که ما داریم می‌کنیم. ما ۱۰، ۱۵ تا کشور داریم که شرکای تجاری اصلی‌مون هستن. می‌تونستیم پیمان دوجانبه پولی با اینا ببندیم. بعد آمریکا این‌قدر ما رو تحریم دلار بکنه که خفه بشه و به قول آقای احمدی‌نژاد تحریم‌دونش پاره بشه.»

عبدالملکی دارای کارشناس ارشد معارف اسلامی و اقتصاد از دانشگاه امام صادق و دکترای اقتصاد از دانشگاه اصفهان است و سابقه‌ی عضویت در هیات علمی دانشگاه امام صادق را داراست.

عبدالملکی البته از اساس به سخنرانی در حوزه تحریم علاقه وافری دارد. او در یک سخنرانی رسمی، پیش از رسیدن به پست وزارت می‌گوید: «من تشبیهی دارم اینجا؛ گفت و شنودی است بین اقتصاددانان غربی وسیاستمداران غربی. اقتصاددانان غربی می‌گویند آقایان سیاستمدار اقتصاد ایران مثل پهلوانی است که بسیار پرزور است و تحریم‌های شما مثل بچه‌ای ده ساله است با کارد میوه‌خوری. شما یک بچه ۱۰ ساله را با کارد میوه خوری فرستادید یک پهلوان را بکشد؛ قطعا موفق نخواهید شد.»


تئوری ۵ بچه و معافیت مالیاتی ۱۵ ساله

حوزه اجتماعی و ارتباط ان با مباحث اقتصادی نیز از تئوری‌های توهم آلود عبدالملکی مصون نمانده است. او چندی پیش از انتخابات سال ۱۴۰۰، در برنامه‌ای تلویزیونی گفته بود طرحی برای افزایش نرخ ازدواج و ایجاد درآمد برای تازه ازدواج‌کرده‌ها دارد. ثبت شرکت به نام عروس و داماد! اگر عروس و داماد ۵ فرزند داشته باشند ۱۵سال معافیت مالیاتی دریافت می‌کنند!

ارتباط بین درب پارکینگ و خودروسازی موفق

عبدالملکی همچنین در سخنرانی دیگری مدعی شده بود رشد صنعت خودروسازی در کره جنوبی به ابعاد در‌های پارکینگ خانه‌ها در این کشور مرتبط است. ادعایی که با سند و مدرک و اعلام ابعاد بزرگ برخی خودرو‌های کره‌ای در قیاس با خودرو‌های اروپایی و آمریکایی رد شد.

اقتصاددانی که عدد نمی‌شناخت

پس از آنکه عبدالملکی از وزارت تعاون، کار ور فاه اجتماعی کنار کرد، سمتی دیگر از سوی دولت برایش تدارک دیده شد. او در عین ناباوری به مناطق آزاد رفت. 

وی در این سمت با پوست‌اندازی عقایدش روبرو شد. سخنانی گفت که تا پیش از این در مذمت آن سخن گفته بود. چیزی را به عنوان دستاورد مطرح کرد که پیش‌تر قبولش نداشت. وی که سرمایه‌گذاری خارجی را اقدامی بیهوده و بلااثر دانسته و مدعی بود این موضوع ربطی به توسعه کشور‌ها ندارد، حالا با افتخار از جذب سرمایه‌های خارجی سخن می‌گوید. البته ادعا‌های وی درباره جذب دویست هزار میلیارد تومان سرمایه خارجی با واکنش برخی چهره‌ها در فضای مجازی روبرو شد.

رضا رشیدپور نیز در واکنش به این سخنان به کنایه نوشت: «عبدالملکی ادعا می‌کند ۳ برابر هزینه ساخت برج خلیفه سرمایه برای مناطق آزاد جذب کرده: هنوز از خوشحالی خوابم نبرده.»

البته این تنها ادعا درباره‌ی جذب سرمایه‌ها نبود. وی مدعی شد، اتاقی به نام اتاق سرمایه‌گذاری امارات که موجودیتش از سوی برخی اعضای اتاق بازرگانی ایران زیر علامت سئوال بزرگی است، اعلام کرده حاضر است صد میلیارد دلار در ایران سرمایه‌گذاری کند. بسیاری سئوالی بی‌ج. اب را مطرح کردند؛ واقعا امارات حاضر است صد میلیارد دلار در کشور رقیبش سرمایه‌گذاری کند؟

سال ۱۳۹۵ مناظره‌ای با موضوع قاچاق کالا، با حضور عبدالملکی و مرحوم اکبر ترکان، دبیر پیشین شورای هماهنگی مناطق آزاد برگزار شد. عبدالملکی بیان می‌کند: «برآوردی که شده این است که بین ۱۵ تا ۲۵ میلیارد دلار کالای قاچاق وارد کشور کردیم.» این ادعا البته با واکنش ترکان همراه می‌شود و او در پاسخ می‌گوید: «۲۰ میلیارد قاچاق، وزنش ۲۰میلیون تن است. تقریبا کالای وارداتی کیلویی ۱ دلار است. ۲۰ میلیارد دلار می‌شود ۲۰ میلیون تن، اصلا ببین می‌گنجد؟ کیش اصلا قادر به پذیرش کشتی‌های سایز بالا نیست. قشم قادر به پذیرش این حجم کالا در تردد نیست. چابهار اصلا بندر ندارد. شما چه جور اقتصاددانی هستید که عدد نمی‌شناسید. نمی‌دانید ۲۰ میلیارد دلار می‌شود، ۲۰ میلیون تن کالا.»

اکبر ترکان در روز‌هایی که به عبدالملکی به سمت دبیری مناطق آزاد رفت در قید حیات نبود. شاید اگر بود با همان صراحت لهجه اش نسبت به انتصاب مردی که توهماتش را به اسم تئوری‌های اقتصادی بیان می‌کند، انتقاد می‌کرد. مردی که به روایت ترکان نه اعداد را می‌شناسد، نه لامبورگینی را و نه تعرف درستی از شغل و انفجار دارد.