بیشتر نمایندگان فقط اسم FATF را شنیدهاند | گزارش مرکز پژوهش ها از لوایح پالرمو نظر شخصی نماینده بود
محمدمهدی شهریاری، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: فضا برای پذیرش FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام به مراتب بهتر از مجلس است و من به پذیرش FATF توسط مجمع تشخیص مصلحت نظام خوشبین هستم و تصورم این است که دوباره بحث و بررسی در اینباره جدی شده است.
پس از ابراز تمایل مجلس برای بررسی مجدد لوایح مربوط به FATF و پالرمو با وجود آنکه مجلس پیشتر در اینباره اعلام نظر کرده بود این احتمال مطرح شده است که جریان منتقد سیاستهای دولت پزشکیان در مجلس به دلیل آنکه شرایط را برای تصویب این لوایح در مجمع تشخیص مصلحت نظام مناسب دیده است قصد دارد تا مجددا با اهرم قوه مقننه به مقابله با سیاستهای دولت بپردازد.
همین راستا، محمدمهدی شهریاری، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست و خارجی مجلس گفت: روز یکشنبه و در جلسه غیرعلنی مجلس، مرکز پژوهشهای مجلس برای موضوع FATF گزارشی ارائه کرد که متاسفانه این گزارش، خارج از چهارچوب منافع ملی کشور بود و تنها به نکات منفی بسنده کرده بودند و خبری از نکات مثبت نبود.
گزارش مرکز پژوهشها درباره FATF نظر شخصی یک نماینده بود
وی افزود: بنده بعد از قرائت گزارش، اعتراض خودم را به آقای محبی، معاون مرکز پژوهشهای مجلس اعلام کردم و باید بگویم که ایشان اعتقادات شخصی خود را در موضوع FATF در مجلس مطرح کرد. از طرفی، اکثریت نمایندگان هم اطلاعات کافی و لازم را در خصوص FATF ندارند و به صورت کلی، اسم آن را شنیدند و نمایندگان کمی هستند که با جزئیات موضوع سر و کار دارند.
نماینده بجنورد تصریح کرد: مجلس در رابطه با پذیرش یا عدمپذیرش FATF، مسئولیتی ندارد و این موضوع قبلاً تصویب شده است و اکنون مجمع تشخیص مصلحت نظام است که باید تصمیم بگیرد. اگر دنبال بهبود شرایط اقتصادی کشور و معیشتی مردم هستیم و میخواهیم بانکهای ما در جامعه بینالمللی فعالیت کنند و به تبع همکاریهای اقتصادی ایران با دنیا، جذب سرمایهگذاری خارجی را شاهد باشیم، باید FATF را بپذیریم و اگر معایبی هم دارد، بدانیم که حُسنهای آن به مراتب بیشتر است. از طرفی اگر هم بخواهیم به دنبال مذاکره برویم، باید موضوع FATF حل شود.
فضا برای پذیرش FATF در مجمع مساعد است
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اظهار داشت: فضا برای پذیرش FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام به مراتب بهتر از مجلس است. من به پذیرش FATF توسط مجمع تشخیص مصلحت نظام خوشبین هستم و تصورم این است که موضوعاتی بوده که حالا دوباره بحث و بررسی در این باره جدی شده است.
وی در خصوص مذاکره احتمالی ایران با آمریکا گفت: انشاالله که شرایط آن فراهم شود و با توجه به منافع کشور، باید این موضوع انجام شود. با چراغ سبزهایی که ترامپ به ایران نشان داده است به نظرم بیمیل نیست که با ما مذاکره کند. مسئولان ما هم با حفظ منافع کشور و رعایت سه اصل عزت، حکمت و مصلحت که مورد توجه مقام معظم رهبری است، موضوع مذاکره با آمریکا را بررسی میکنند.
شهریاری افزود: یکی از نگرانیها این است که تندروهایی که در ایران و آمریکا حضور دارند، تحقق این مذاکره احتمالی را با چالش روبهرو کنند. حتی خیلی از کشورهای همسایه، عربی و معارضان نظام جمهوری اسلامی نمیخواهند که ما با آمریکا مذاکره مستقیم داشته باشیم، مثل روسیه، چین، عربستان، اسراییل و... به هر حال باید بگویم که به نفع همه کشورهای همسایه ایران است که ما با آمریکا مذاکره داشته باشیم.