کد خبر: ۴۳۵۲۵۷
تاریخ انتشار: ۲۹ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۷:۳۱
printنسخه چاپی
sendارسال به دوستان
تعداد بازدید: ۵۷۹

مقصر اصلی در قتل امیرمحمد خالقی وزارت علوم و دانشگاه تهران هستند

چهارشنبه‌شب هفته گذشته، طی یک زورگیری دو ضربه چاقو به بدن امیرمحمد خالقی‌درمیان، دانشجوی ترم چهارم رشته کسب و کار مدیریت دانشگاه مدیریت تهران وارد شد و صبح روز بعد فوت کرد. خبر این اتفاق هولناک، آرامش دانشگاه را برهم زد و دانشجویان روی به اعتراضات گسترده آوردند

چهارشنبه‌شب هفته گذشته، طی یک زورگیری دو ضربه چاقو به بدن امیرمحمد خالقی‌درمیان، دانشجوی ترم چهارم رشته کسب و کار مدیریت دانشگاه مدیریت تهران وارد شد و صبح روز بعد فوت کرد. خبر این اتفاق هولناک، آرامش دانشگاه را برهم زد و دانشجویان روی به اعتراضات گسترده آوردند.
با گذشت پنج روز همچنان قاتلان این دانشجوی ۱۹ ساله دستگیر نشدند و علیرغم التهاب به وجود آمده هنوز فردی مقصر شناخته نشده است، اما پرسش اصلی این است که مسئول امنیت حوالی دانشگاه با کیست و چرا تا این لحظه، نهادی قصور خود را نپذیرفته است؟

در همین خصوص، ابراهیم رضایی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: مقصرین اصلی ماجرای کشته‌شدن دانشجوی دانشگاه تهران، مسئولان وزارت علوم و دانشگاه تهران هستند، زیرا در آن محل، زمانی کیوسک نیروی انتظامی بوده است و همین دوستان مسئول، چندی پیش درخواست داده بودند کیوسک جمع شود و حال کاری به جایی رسید که امروز شاهد این اتفاق هستیم.

وی افزود: اگر مسئولان کنونی وزارت علوم و دانشگاه، آن تصمیم ناشیانه را با فشار و جوسازی نمی‌گرفتند، امروز امیرمحمد خالقی‌ درمیان زنده بود. از این‌رو مسئولان مربوطه باید به همه پاسخ دهند که چرا آن کیوسک را جمع کردند و تا امروز ما هم دلیل آن را نمی‌دانیم، هرچند باید موضوع بررسی کارشناسانه شود تا دید چه افراد دیگری هم در این بین، مقصر بودند.

رضایی در واکنش به اینکه در آن محل بار‌ها زورگیری صورت گرفته بود و اتفاق چهارشنبه‌شب مسبوق به سابقه است، گفت: من به شخصه نمی‌دانم تا همین امروز مسئولان دانشگاه چقدر و چندبار این‌دست اتفاقات را گزارش کردند و اساساً گزارشی بوده یا نه؟ من همه تقصیر‌ها را به گردن وزارت علوم و دانشگاه تهران نمی‌اندازم، اما متهم ردیف اول آن‌ها هستند.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تصریح کرد: متاسفم که مسئولان با پلیس‌هراسی که چندی پیش کردند، زمینه بروز این حادثه تلخ را آماده کردند، هرچند چنین چالشی قبلاً هم بوده و موضوع تازه‌ای نیست.

وی اظهار داشت: اعتراض و فریاد زدن حق دانشجویان است، ولی همه باید مراقبت کنند که موضوع طوری جلوه داده نشود که دشمنان مملکت از این اعتراضات سوءاستفاده کنند. اینکه برخی دانشجویان و یا مسئولان بخواهند این چالش و اعتراضات را به ناآرامی و اعتراضات دانشگاه در اواخر دهه ۷۰ ربط دهند، حتماً کاری اشتباه است.