کد خبر: ۴۳۶۳۱۰
تاریخ انتشار: ۰۲ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۱:۵۴
printنسخه چاپی
sendارسال به دوستان
تعداد بازدید: ۱۱۰

اعلام حمایت سپاه از تیم مذاکره‌کننده ایران/ مقام ارشد دفتر فرماندهی کل قوا: به موازات مذاکرات ایران و آمریکا، دست نیروهای مسلح روی ماشه است

معاون سیاسی دفتر عقیدتی سیاسی فرماندهی معظم کل قوا با اشاره به سالروز تاسیس سپاه، تاکید کرد این نهاد انقلابی با تبدیل تهدیدات به فرصت، به قدرتی فرامنطقه‌ای تبدیل شده و آمادگی دارد در هر نوع جنگی، از جمله جنگ ترکیبی، محاسبات غلط دشمن را با عملیات آفندی و تهاجمی اصلاح کند.

معاون سیاسی دفتر عقیدتی سیاسی فرماندهی معظم کل قوا با اشاره به سالروز تاسیس سپاه، تاکید کرد این نهاد انقلابی با تبدیل تهدیدات به فرصت، به قدرتی فرامنطقه‌ای تبدیل شده و آمادگی دارد در هر نوع جنگی، از جمله جنگ ترکیبی، محاسبات غلط دشمن را با عملیات آفندی و تهاجمی اصلاح کند.
سردار رسول سنایی‌راد معاون سیاسی دفتر عقیدتی سیاسی فرماندهی معظم کل قوا، با اشاره به سالروز تاسیس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در دوم اردیبهشت سال ۵۸ گفت: واقعیت این است که سپاه با پیروزی انقلاب اسلامی به صورت خودجوش تشکیل شد و با توجه به اینکه اینکه برخی از انقلاب‌ها با کودتای داخلی یا مداخله خارجی به سرانجامی نرسیده بود از همین رو سپاه برآمده از دغدغه مردمی بود که برای حفظ و صیانت از انقلاب این تجربه را داشتند. لذا اصل پاسداری و سپاه برمی‌گردد به سال پنجاه و هفت که دو گروه و نهاد مردمی یکی کمیته انقلاب اسلامی و دیگری سپاه بود.

وی ادامه داد: در دوم اردیبهشت پنجاه و هشت در واقع اساسنامه‌ای نوشته و تنظیم شد و چند گروهی که با عناوین نزدیک به عنوان سپاه پاسداران انقلاب و گارد انقلاب بودند، تجمیع شدند.


وی ادامه داد: بر اساس آن اساسنامه که با دستور حضرت امام بود، سپاه شکل و قواره سازمانی رسمی خودش را پیدا کرد و امروز از یک نیروی مردمی و خودجوش تبدیل شده به یک سازمان گسترده و قدرتمند در جمهوری اسلامی و دارای بازتاب قدرت در منطقه و فراتر از منطقه است. به هر حال این نهاد انقلابی برآمده از مردم در مواجهه با تهدیدات، این هنر را داشت که از تهدیدات فرصتی برای قدرتمند شدن و ایفای نقش و فراهم کردن الزامات آن در عرصه‌های دفاعی تا فرهنگی بسازد، یعنی مجموعه‌ای که نه تنها قدرت سخت دارد، بلکه قدرت نرم هم دارد و این یکی از ویژگی‌های سپاه است. همانطور که به هر حال روحیه پاسداری در کنار سازمان سپاه، با هم در هویت این سازمان به چشم می‌خورد. ما نمادی به عنوان روز سپاه در دوم اردیبهشت داریم و هم روز پاسدار را در روز میلاد حضرت سید الشهداء، یعنی سوم شعبان داریم.

معاون سیاسی دفتر عقیدتی سیاسی فرماندهی معظم کل قوا تصریح کرد: این نشان می‌دهد که این هویت، هویت ترکیبی سخت و نرم است و امروز سپاه نه تنها در عرصه پاسداری به عنوان بازوی نظامی مطرح است، بلکه در عرصه سازندگی با قرارگاه خاتم الانبیاء و با قرارگاه بقیه الله در عرصه نرم کار فرهنگی انجام می‌دهد و با رسیدگی به محرومین و کارهای امدادی که چه مستقیم و چه از طریق بسیج انجام می‌دهد، تا مقابله با جنگ نیابتی دشمنان ما و سرکوبی داعش توسط نیروی قدس و عمق بخش فرهنگی که توسط بسیج انجام می دهد، نهادی برای همه فصول شده است. لذا امروز عرصه سربازی سپاه توسعه یافته و گستره آن در طول و عرض جغرافیایی کشور و در عرصه‌ها و صحنه‌های مختلف اجتماعی، فرهنگی و نظامی است.

سنایی راد درباره آمادگی سپاه در مقابل جنگ‌های ترکیبی گفت: همانطور که عرض کردم، سپاه بر اساس تهدیدات فرصت‌سازی کرده همانطور که در میدان جنگ، قدرت نظامی سپاه از یک گروه چریکی جنگ شهری به یک مجموعه منظم و مقتدر برای دفاع از مهاجمی مثل ارتش بعث توسعه پیدا کرد که متکی به حمایت قدرت‌های منطقه‌ای و فرامنطقه بود. امروز در مواجهه با جنگ ترکیبی هم ما چنین وضعیتی داریم. خوشبختانه هم فهم به موقع از جنگ ترکیبی در مجموعه سپاه اتفاق افتاده و هم ابزار و الزامات مواجهه با این جنگ فراهم شده است.

 سنایی‌راد تصریح کرد: مزیت‌هایی هم که سپاه دارد اعم از نیروهای جوان و دارای تحصیلات عالیه و دانش روز تا نیروهای شجاع، مجرب، آبدیده در عرصه مقابله با تهدیدات گوناگون، خوشبختانه ظرفیتی در سپاه پدید آورده که در این عرصه هم می‌توانیم بگوییم به عنوان پیشرو و پیش‌برنده مطرح است و آمادگی‌های لازم را در مواجهه با جنگ ترکیبی و حتی طراحی عملیات آفندی و تهاجمی علیه جامعه هدف را دارد.

معاون سیاسی دفتر عقیدتی سیاسی فرماندهی معظم کل قوا درباره رزمایش‌های سپاه گفت: رزمایش‌ها برای اهدافی انجام می شود یکی از این اهداف افزایش آمادگی و تمرین است و دیگری هم برای اصلاح محاسبات غلط دشمن. چون واقعیت این است که دشمنان ما اگر تصور ضعف در ما داشته باشند، به ما رحم نمی‌کنند و لذا بخشی از رزمایش‌ها برای دادن پیام به دشمنان بوده و هست. همانگونه که برای داخل و دوستان منطقه‌ای ما پیام آرامش است.

وی ادامه داد: در واقع دشمنان اگر بخواهند دست به شرارت بزنند با سیلی سخت مواجه خواهند شد و امروز سپاه هم اراده مقابله با دشمن و هر گونه تهدید و شرارت را دارد و هم خوشبختانه از ابزار و آمادگی‌ بالایی برخوردار است. همچنین دارای نیروهایی است که از سطح بالای آموزش برخوردار هستند و در کنار سخت‌افزار و تجهیزاتی که در اختیار دارند، دارای روحیه جهادی هستند که آنها را در صف مدافعان جهادی نظام قرار می‌دهد. لذا این رزمایش‌ها در واقع به نوعی پیام اقتدار نظام هستند که نشان می دهد بازوی قدرتمندی مثل سپاه و ارتش و سایر مجموعه‌های دفاعی و امنیتی کشور به مثابه سدی در برابر هر گونه تهدید و تجاوز احتمالی هستند.

وی درباره ارزیابی‌اش از مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا گفت: انجام مذاکرات را از دیپلمات‌ها بپرسید، فقط همین را بگویم که به موازات مذاکرات، نیروهای مسلح ما دست به ماشه و آماده‌اند که هرگونه تهدید احتمالی را جواب بدهند و میدان پشتیبان دیپلماسی است. آنچه اتفاق می‌افتد تصمیم و اراده نظام است و لذا نیروهای مسلح از جمله سپاه هم حتماً پشتیبان دیپلماسی هستند که بتوانند اهداف نظام را دنبال کنند و خطوط قرمزی که توسط نظام تعیین شده، توسط سربازان سیاسی ما دنبال می‌شود و لذا نوعی هم‌افزایی و انسجام را به شکل عمومی در کشور داریم و سپاه هم در این قضیه از تیم مذاکره‌کننده به عنوان یک ظرفیت متعلق به نظام حتماً حمایت می‌کند و پشتیبانی می‌کند و دست آنها را هم در برابر حریفی که به هر حال به قدرت ما سر میز مذاکره توجه دارد، پر نگه می‌دارد.