کد خبر: ۴۳۶۵۰۴
تاریخ انتشار: ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۳:۰۶
printنسخه چاپی
sendارسال به دوستان
تعداد بازدید: ۸۹

میرلوحی: یک سوم استانداران باید تغییر کنند/ برخی از استان‌ها ملوک‌الطوایفی اداره می‌شوند

محمود میرلوحی، که سابقه فعالیت در وزارت کشور را در کارنامه خوب ثبت کرده، درباره عملکرد استانداران دولت چهاردهم گفت: «یک سوم استانداران از همان ابتدا مشخص بود که حداقل شرایط لازم را نداشتند و بعد از گرفتن سمت هم دیدند که کار سخت است.»


محمود میرلوحی، که سابقه فعالیت در وزارت کشور را در کارنامه خوب ثبت کرده، درباره عملکرد استانداران دولت چهاردهم گفت: «یک سوم استانداران از همان ابتدا مشخص بود که حداقل شرایط لازم را نداشتند و بعد از گرفتن سمت هم دیدند که کار سخت است.»
اخیرا خبری در فضای رسانه‌ای منتشر شده است که برخی از استانداران در آستانه برکناری هستند. خبری که تاکنون با واکنشی از سوی وزارت کشور همراه نبوده و به نظر می رسد در حد گمانه زنی های رسانه‌ای باشد. اما این گمانه زنی ها در حالی مطرح می شود که اسکندر مومنی، وزیر کشور در همان روزهای اول حضورش در ساختمان سیاسی خیابان فاطمی از ارزیابی یکساله استانداران وعده داده بود. 

در همین راستا، محمود میرلوحی، معاون پارلمانی وزارت کشور در دولت اصلاحات به خبرگزاری خبرآنلاین گفت: « در دو جلسه ای که با حضور وزیر کشور برگزار شد، حضور داشته ام، ایشان تاکید داشت که می خواهیم عملکرد استانداران را ارزیابی کنیم. طبیعی است که در یکسالی دولت برخی از استاندارانی که با سیاست دولت منطبق نبوده و آهنگ سرعتشان پاسخگوی فعالیت هایشان نیست، جا به جا شوند اما من از جزئیات تغییرات خبری ندارم.»


این فعال سیاسی اصلاح طلب گفت: «یک سوم استانداران از همان ابتدا مشخص بود که حداقل شرایط لازم را نداشتند و بعد از گرفتن سمت هم دیدند که کار سخت است.»

مشروح گفتگوی محمود میرلوحی، فعال سیاسی اصلاح طلب را  می خوانید؛

*********

* آقای میرلوحی! اخیرا شنیده شده است که برخی از استانداران دولت چهاردهم در آستانه برکناری هستند. ارزیابی شما از عملکرد استانداران چیست و با توجه به وعده وزیر کشور درباره ارزیابی عملکرد آنان، برکناری آنان را چطور ارزیابی می کنید؟

تصمیمات آقای پزشکیان برای انتخاب استانداران منجر به اتفاقات خوبی شد. حضور اقوام در میان استانداران یا انتخاب اهل تسنن و افراد بومی، از اقدامات خوبی بود. البته حضور خانم ها هنوز کفایت نمی کند اما برخی اخبار حکایت از حضور آنان در بخش های مدیریتی و فرمانداری ها می دهد که اخبار خوبی است.

استانداران بر اساس نگاه رئیس جمهوری درباره وفاق و اینکه صدای بی صدایان باشند انتخاب شدند. دولت بر توسعه کشور، زمینه سازی برای افزایش سرمایه گذاری های داخلی و خارجی و اشتغال و توزیع منابع به صورت عادلانه و ایجاد شادمانی در مردم تاکید دارد. 

نمایندگان به دولتی ها فشار می آوردند که از تصمیمات آنها تبعیت کنند
البته برخی از ناهنجاری ها، خودکشی ها، ناامیدی ها و مسئله بهداشت و آموزش هم در استان ها وجود دارد. در دو جلسه ای که با حضور وزیر کشور برگزار شد، حضور داشته ام، ایشان تاکید داشت که می خواهیم عملکرد استانداران را ارزیابی کنیم. طبیعی است که در یک سالگی دولت برخی از استاندارانی که با سیاست دولت منطبق نبوده و آهنگ سرعتشان پاسخگوی فعالیت هایشان نیست، جا به جا شوند اما من از جزئیات تغییرات خبری ندارم. 

همچنین آقای پزشکیان باید به استانداران اختیار بدهند. رهبری تاکید کرده بودند که نمایندگان در امور اجرایی دخالت نکنند اما بر اساس اخباری که از استان ها شنیده می شود، به نظر می رسد کسی به این ماجرا اعتنا نکرده است. مشاهده کردید که وزیر اقتصاد را برکنار کردند و این نشان از فشارهایی است که به دولت می آورند تا از تصمیمات آنان تبعیت کند. اگر این کار باب شود ایجاد اختلال در کشور می کند. 

 

یک سوم استانداران باید تغییر کنند
* به نظر شما، کدام استان ها عملکرد مطلوب نداشتند؟

اجازه بدهید که من اسم نیاورم اما باید یک سوم استانداران تغییر کنند. وقتی اخباری از استان ها به گوش می رسد یا آنان را ارزیابی می کنیم، مشاهده می شود که بیشتر استان ها در این شرایط فعلی برای توسعه بهتر، ارتباط با بخش های مختلف برنامه ریزی و تلاش می کنند اما یک سوم استانداران از همان ابتدا مشخص بود که حداقل شرایط لازم را نداشتند و بعد از گرفتن سمت هم دیدند که کار سخت است. در واقع، اداره استان با منابع مالی محدود، دست خالی و انتظارات فراوان، حوادث و گرفتاری های طبیعی مانند انفجار تلخ بندرعباس کار سختی است. 

در این میان، برخی از استان ها هم به حالت ملوک الطوایفی درآمدند و کارشکنی هایی درباره برگزاری کنسرت یا حضور زنان در ورزشگاه مشاهده می کنیم و عده ای قیم کشور شده اند. بر همین اساس یک سوم استانداران باید تغییر کنند. 

وزیر کشور فراتر از انتظارات عمل کرد اما...
* برخی انتصابات استانداران پرحاشیه بوده است و دولت بدون پاسخ به حواشی این مسیر را پیش رفت. چرا باید این مسیر را می رفت که بعد از یکسال دوباره آنان را برکنار کند؟

این موضوع به دلیل جا به جایی زیاد اختیارات و افراد در داخل کشور است. البته آقای مومنی فراتر از تصورات و حد انتظارات عمل کرد و توانست کار را پیش ببرد؛ اما متاسفانه مدت هاست که چهره های نظامی در وزارت کشور پست می گیرند و اجازه نمی دهند که اهل سیاست به آنجا نفوذ کنند. درست است که سیاست را در دانشگاه ها تدریس می کنند اما این فقط جنبه نظری دارد، زیرا احزاب باید نیروها را آماده مسئولیت کنند. 

متاسفانه در ایران به احزاب اعتبار داده نمی شود. زمانی که وزیری روی کار می آید پشتوانه حزبی ندارد که از نیروی آن ها استفاده کند. خودش باید از نمایندگان رأی اعتماد بگیرد و در این وضعیت غیرعادی درباره ۷۰ درصد ماجرا توافق می شود.

استفاده وزیر کشور از نیروهای وزارت کشور اقدام خوبی بود
یکی از کارهای خوبی که وزیر کشور انجام داد استفاده از نیروهای از بدنه وزارت کشور بود. البته خیلی از دوستان گلایه کردند که این کار مانع سختی برای ورود اصلاح طلبان به وزارت کشور بود اما حسنی که داشت این بود که نیروهای وزارت کشور به دلیل ساختار تجربه، استقلال و حرفه ای بودن، تحت تاثیر امواج سیاسی قرار نمی گیرند.

این اقدام وزیر کشور کمکی برای حل مشکلات بود. قبلا خانم ها و جوانان فرماندار نبودند اما وقتی ایشان می گویند خانم ها بیایند، دیدیم که در برخی از شهرها خانم ها و جوانان هم پست گرفتند.