کد خبر: ۴۳۶۷۶۰
تاریخ انتشار: ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۳:۱۰
printنسخه چاپی
sendارسال به دوستان
تعداد بازدید: ۱۸۷

آیا ترامپ در آستانه دستیابی به توافق با ایران است؟

شکست ترامپ در برقراری توافق آتش بس در جنگ روسیه و اوکراین، وی را به سمت اتخاذ موضعی در راستای دستیابی به توافق با ایران سوق می‌دهد.

شکست ترامپ در برقراری توافق آتش بس در جنگ روسیه و اوکراین، وی را به سمت اتخاذ موضعی در راستای دستیابی به توافق با ایران سوق می‌دهد.
روزنامه الاهرام مصر می‌نویسد که شکست ترامپ در برقراری توافق آتش بس در جنگ روسیه و اوکراین، وی را به سمت اتخاذ موضعی در راستای دستیابی به توافق با ایران با هدف احیای جایگاه رئیس جمهور آمریکا سوق دهد.

 
به گزارش الاهرام مصر، جاکوب هیلبرون، سردبیر نشنال اینترست، به سرنوشت وعده‌های ترامپ و تلاش‌هایی که وی در ابتدای دوره ریاست جمهوری خود آغاز کرده بود اشاره کرده و می‌نویسد: به نظر می‌رسد تلاش‌های رئیس جمهور آمریکا برای میانجیگری با هدف دستیابی به توافق صلح میان روسیه و اوکراین متوقف شده و لفاظی‌های او علیه مسکو به طور فزاینده‌ای تند شده تا جایی که کرملین اکنون به جای پیگیری یک آتش‌بس واقعی، حملات موشکی خود به اوکراین را تشدید کرده.

در ادامه هیلبرون می‌نویسد: در حقیقت جی. دی. ونس، معاون رئیس جمهور آمریکا در سخنرانی اخیر خود خطاب به رهبران در کنفرانس امنیتی مونیخ در واشنگتن تاکید کرد که هنوز امید خود را برای توافق آتش‌بس میان روسیه و اوکراین از دست نداده است. با این حال وی تاکید کرد که معتقد است روسیه بیش از حد درخواست می‌کند!

در ادامه این گزارش آمده است که موانع موجود بر سر راه توافق از جمله تمایل روسیه برای نابودی اوکراین به عنوان یک کشور مستقل، ممکن است ترامپ را به سمت در پیش گرفتن مسیری مصالحه‌آمیزتر در مورد تعرفه‌ها و مسائل خاورمیانه سوق دهد.

همچنین ترامپ با اعلام توافق تعرفه‌ای خود با بریتانیا، می‌تواند پیروزی خود را در تعاملاتش با یک مقام ارشد خارجی به نمایش بگذارد یا حداقل ادعای آن را داشته باشد. چرا که در این مورد، نخست وزیر بریتانیا و ترامپ به شدت به پیروزی نیاز دارند چرا که انگلیس از زمان تصمیم خود برای خروج از اتحادیه اروپا با رکود اقتصادی مواجه شده است.

از سوی دیگر، در حالی که ترامپ از تعرفه‌ها به عنوان آغاز عصر طلایی جدید برای آمریکا صحبت کرده است، اما تاکنون نتوانسته هیچ توافقی را به سرانجام برساند.

 -
وی درباره مساله ایران و ترامپ نیز می‌نویسد: «در اینجا نیز ترامپ و ونس موضع آشتی‌جویانه‌ای اتخاذ کرده‌اند. ونس در نشست رهبران مونیخ گفت که مذاکرات بین ایران و آمریکا در مسیر درستی قرار دارد و ایران می‌تواند «برنامه هسته‌ای غیرنظامی» خود را حفظ کند.»

معاون رئیس جمهور آمریکا همچنین گفت که ترامپ به دنبال ادغام مجدد ایران در اقتصاد جهانی است و هرگونه توافقی از این دست نه تنها برای تندرو‌های واشنگتن بلکه برای بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل نیز یک ناامیدی آشکار خواهد بود.

وی در ادامه توصیه می‌کند که اسرائیل باید با احتیاط با دولت ترامپ رفتار کند چرا که علی رغم اینکه روابط بین آنها هنوز قوی است، اما جریان‌هایی از تنش میان واشنگتن و تلآویو وجود دارد.

بر همین اساس، نظرسنجی گالوپ نشان می‌دهد که تعداد بیشتری از آمریکایی‌ها از اسرائیل ناراضی هستند. تنها ۴۶ درصد از بزرگسالان از اسرائیل حمایت کردند - پایین‌ترین درصد در ۲۵ سال گذشته و ۳۳ درصد نیز با فلسطینی‌ها ابراز همدردی کردند.

احمد الشرعی، نویسنده و محقق، در مقاله‌ای که در روزنامه «اورشلیم استراتژیک تریبون» منتشر کرد، نسبت به روابط بین تلآویو و واشنگتن هشدار داد و نوشت: «در ایالات متحده، حمایت از اسرائیل در نهاد‌های کلیدی همچنان قوی است، اما جنگ، این پیام را پیچیده کرده است. در حالی که رهبران آمریکا بر اولویت‌های داخلی متمرکز بوده‌اند، رهبری اسرائیل و نه فقط دولت آن، تلاش کرده تا موضع خود را به وضوح در واشنگتن مطرح کند.»

الشرع گفت: اسرائیل نباید آمریکا را بدیهی بداند و نتانیاهو باید به این نکته توجه کند.