tik.ir

وبگردی
قیمت مسکن در تهران باوجود کاهش چشمگیر خریدوفروش‌ها در فروردین، روی قله جدیدی ایستاد
اخبار روز
یونس عرب، مدیرعامل انجمن تالاسمی:
از ۲۲ هزار بیمار تالاسمی، ۱۱۰۰ نفر به خاطر تحریم‌ها فوت کرده‌اند | هر بیمار تالاسمی ماهانه باید ۱۵ میلیون تومان از جیب خود پراخت کند | اگر لازم باشد ۵ هزار بیمار را جلوی دفتر بیمه سلامت می‌بریم
وضعیت دردناک بیماران تالاسمی را تحریم‌ها و بی‌درایتی دولت در سپردن سرنوشت صندوق بیماران خاص به بیمه سلامت، تشدید کرده است. مدیرعامل انجمن بیماران تالاسمی می‌گوید در صورت ادامخ این وضعیت، از این نهاد شکایت قضایی می‌کند.
غلامعلی رجایی  فضای پیش از دور دوم انتخابات را تحلیل کرد:
مردم عصبانی هستند و رای نمی‌دهند | شاید نفر اول تهران با ۵۰ هزار رای انتخاب شود | از نمایندگانی که با ۶-۷درصد آرا، انتخاب شده‌اند انتظار زیادی نمی‌توان داشت
تبلیغات انتخابات دور دوم مجلس شروع شده و به اذعان رسانه‌های اصول‌گرا، فضا انتخاباتی نیست. غلامعلی رجایی، فعال سیاسی اعتدال‌گرا، دلیل این سردی انتخاباتی را بررسی کرده است.
تحلیل سفر مهم گروسی به ایران با اهدافی چندگانه
ترمیم رابطه؟!
اکنون به مرحله‌ای رسیدیم که برخی مقامات به این نتیجه رسیده اند که تنش با آژانس تا چه حد زیانبار است و ایران باید به عرصه جهانی برگردد و البته باید قوانین را رعایت کند. یکی از این قواعد بازی رعایت اصول NPT است. همان اصولی که عدم رعایتشان منجر به صدور ۶ قطعنامه و فشار‌های بعدی علیه کشور شد. اکنون صحبت از این است که مجددا پایش‌ها اغاز شود و ایران هیچ اقدامی علیه پروتکل‌های آژانس انجام نداده است.
حبس در قفس طلایی | زندان ترامپ چگونه خواهد بود؟
ترامپ به عنوان متهمی در مجموعه‌ای از پرونده‌های جنایی با احتمال صدور حکم روبه روست. اما اگر او زندانی شود، زندان او چه شکلی خواهد بود؟
حسین راغفر بررسی کرد:
چرا «کاهش مصرف کالری» در ایران خطرناک است؟
با توجه به افزایش قیمت بسیاری از اقلامی که می‌توانند در حوزه رشد و سلامت انسان مفید باشند، طبیعی است که انتظار داشته باشیم جمعیت بزرگی از کشور دچار سوء تغذیه و کمبود و ناتوانی در دسترسی به غذای کافی باشند. طبیعیست که وقتی قیمت کالا‌های اساسی در کشور به شدت افزایش پیدا کرده و دستمزد‌ها به مراتب کمتر از نرخ تورم افزایش پیدا کرده، خانوار‌ها با مسائل مختلفی رو به رو می‌شوند که از جمله آن‌ها مسئله سوء تغذیه است.
قدرت گرفتن بله قربان گوها و روحانیون ارتدکس | دوره جدید ریاست جمهوری پوتین چگونه خواهد بود؟
پوتین درحالی روز سه شنبه گذشته به قانون اساسی سوگند خورد و شش سال دیگر رئیس‌جمهور تام‌الاختیار روسیه خواهد ماند که تا این لحظه نزدیک به یک ربع قرن است که قدرت را در این کشور در اختیار دارد. او با سرکوب اپوزسیون سیاسی، اخراج روزنامه‌نگاران مستقل و میل به احیاء و ترویج «ارزش‌های سنتی» که بخش زیادی از شهروندان روس را به مهاجرت و کوچ از کشور سوق داد، سعی در ایجاد جامعه‌ای یکدست داشته است.
برنده‌ها و بازندگان فروش سکه طلا در مرکز مبادله
رکورد سکه حراجی شکسته شد
قیمت ربع سکه در یازدهمین حراج مرکز مبادله حداقل پنج درصد زیر قیمت بازار آزاد بود. این مسئله محبوبیت سکه حراجی و کسادی دلالان بازار آزاد را توجیه می‌کند
ادعای مهدی طائب درباره دست داشتن یهودیان در مرگ امیرکبیر/ یهودیان در دارالفنون مسئولانی غربگرا و همسو با خودشان تربیت کردند
طائب گفت: در تاریخ معاصر داریم که امیرکبیر مدرسه دارالفنون را تأسیس کرد تا با توجه به غنایی که در عرصه علوم انسانی و مکتب داشتیم در فنون هم سرآمد شویم و قدرت به ایران بازگردد، اما یهودیان با توطئه‌ای امیر کبیر را شهید کردند.
علیرضا عباسی ؛
خاتمی و روحانی می‌گفتند نباید مردم را به زور به بهشت فرستاد می‌خواستند به زور به جهنم بفرستند| با بی‌حجاب‌هایی که از جایی خط نمی‌گیرند مشکل نداریم
علیرضا عباسی، نماینده کرج می‌گوید: امروز نیروی انتظامی به خاطر مقابله با بی‌حجابی و به واسطه کوتاهی‌های گذشته، «بد» ماجرا شد. اکنون وضع به نقطه‌ای رسیده که بیماری رشد کرده و باید جراحی صورت بگیرد. به طور مثال در این شرایط به فرد نمی‌توان گفت تو بهداشت خود را رعایت کن و این توصیه برای قبل بیماری است که در دوره اصلاحات و اعتدال رها شده بود.
آیا بانکی‌پور درباره تعداد شرکای جنسی مردان ترکیه‌ای درست می‌گوید؟ | آیا اصلاحات آتاترک جامعه ترکیه را فاسد کرده است؟
امیرحسین بانکی‌پور نماینده اصفهان در یک گفتگوی رسانه‌ای گفته رهاورد سیاست‌های آتاتورک در ترکیه، افزایش تعداد شرکای جنسی مردان ترک بوده است
ارتباط فاجعه ایکس ۵۵ پرو به واگذاری ایرانخودرو و سایپا
آینده صنعت خودرو ایران؛ ارزخوری یا خودروسازی؟
در رفتن اکسل ایکس ۵۵ پرو، شیوه پاسخگویی برند چینی و شریک تجاری آن، در کنار افشای میل بالای مونتاژکاران برای بلعیدن ارز دولتی، لزوم بازنگری در سیاست‌های کلان حوزه خودرو را گوشزد می‌کند
منابع آگاه درون حلقه سیاستگذاری چین در گفتگو با
به گفته منابع آگاه و نزدیک به رهبری چین یکی از نگرانی‌های بزرگ برای شی آن است که ترامپ معامله او با ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه را مختل خواهد کرد یا خیر. زمانی که ترامپ در کاخ سفید بود بار‌ها به دنبال نزدیک‌تر کردن آمریکا به روسیه بود. شی پیوندی شخصی با رهبر روسیه ایجاد کرده و می‌ترسد که اگر ترامپ با پوتین کنار بیاید این امر بتواند روابط پکن با مسکو را تضعیف کند آن هم در برهه زمانی‌ای که مسکو شریکی حیاتی در بن بست فعلی رابطه شی با غرب محسوب می‌شود.
ماجرای توافق امنیتی آمریکا و عربستان چیست؟ | آیا بایدن و بن‌سلمان می‌توانند نتانیاهو را از معامله خاورمیانه بیرون بگذارند؟ | آیا تعادل در خاورمیانه به هم می‌ریزد؟
در حالی که خبرها حاکی از آن است که عربستان و ایالات متحده امریکا در حال مذاکره بر سر یک توافق‌نامه امنیتی هستند، شنیده می‌شود آن‌ها نتوانسته‌اند مسئله اسرائیل را حل کنند و حالا بر سر توافقی بدون اسرائیل مذاکره می‌کنند. اما آیا چنین کاری امکان‌پذیر است.
محمد درویش، فعال محیط‌زیست، مطرح کرد:
حصارکشی در پارک لاله | مردم تهران افسرده‌اند و دارند خفه می‌شوند؛ درخت‌ها را قطع نکنید! | ادعای کاشت ۶۳۶هکتار درخت از سوی شهرداری شبهه‌ناک است
رئیس و اعضای شورای شهر امروز، یک‌شنبه ۱۶ اردیبهشت، افشا کرده‌اند که شهرداری قصد دارد در پارک لاله یک فرهنگسرا بسازد و برای همین در این پارک دست به حصارکشی زده است. مهدی چمران تاکید کرده که این تصمیم بعد از برنامه‌‌های شبانه ماه رمضان امسال گرفته شده است. اما کارشناسان می‌گویند انجام چنین کاری غیرقانونی است
اعتراضات دانشجویی در امریکا چه شباهت و تفاوتی با اعتراضات ۱۹۶۸ دارد
در آمریکا چه خبر است؟
شورش ۱۹۶۸ میلادی به نسل‌های بعدی دانشجویان آموخت که کشتار و بی عدالتی را نپذیرند و نسبت به آن اعتراض کنند. میراث دیگر اعتراضات ۱۹۶۸ آن است که استقرار نیرو‌های پلیس برای پایان دادن به اعتراضات ممکن است در کوتاه مدت نتیجه بخش باشد، اما کماکان ممکن است منجر به رادیکالیزه شدن دانشجویان میانه رو شود که می‌بینند دوستان و همکلاسی‌های شان یا بازداشت و یا مجروح شده اند.
نصرالله زارعی بررسی کرد:
معمای بنزین در ایران
در حال حاضر نرخ تولید بنزین در کشور ما مشخص است، برنامه‌ای هم که برای افزایش تولید داریم گروگان گرفته شده بحث تحریم است و ما به سرمایه گذاری لازم و تکنولوژی روز نیز دسترسی نداریم. آمار و ارقام حکایت از آن دارد که افزایش تولید بنزین نداریم و به عبارتی تولید ثابت است و چشم اندازی هم که در برنامه هفتم توسعه داریم درواقع دنباله‌ای است از برنامه ششم توسعه، بدون آن که تغییری در سیاست‌های ما رخ داده باشد. حالا به این معادله فکر کنید که تولید ما ثابت است، اما مصرف ما بین ۶ تا ۱۰ درصد افزایش یافته است. سال گذشته صحبت از این بود که ۲ میلیارد تا ۳ میلیارد دلار بنزین وارد شده است و امسال هم صحبت از ۵ میلیارد دلار است و به احتمال زیاد این ارقام در طول سال‌های آتی روند افزایشی را طی خواهد کرد. همچنین نفت خام کشور نیز درگیر مشکلات تحریم است و منابع ارزی ما نیز محدود شده است؛ بنابراین کاملا مشخص است که همزمان با روند صعودی هزینه واردات بنزین که از رقم صادرات نفت خام ما کم می‌شود، با مشکلاتی بسیار بزرگ مواجه خواهیم شد.
حمید حاجی اسماعیلی  مطرح کرد:
آمارسازی اشتغال یعنی پاک کردن صورت مسئله
آن شخصی که می‌گوید ما افرادی را که یک ساعت در هفته کار می‌کنند، در آمار اشتغال حساب می‌کنیم، توضیح دهد که اصلا چگونه به این آمار‌ها دست یافته که چه کسانی یا بهتر است بگوییم چند درصد از جامعه در هفته یک ساعت کار می‌کنند.
بانک‌ها هیچ دلیل و علاقه‌ای برای پرداخت وام به مردم ندارند!
بانک‌ها آنقدر بنگاه و زیر مجموعه دارند که حتی منابع بانک‌ها کفاف بنگاه‌های زیرمجموعه خودشان را هم نمی‌دهد، چه برسد که بخواهند بقیه را هم برای وام دهی در نظر داشته باشند.
این روزها همه به فکر مهاجرت به شمال هستند؛ شما چطور؟ | آمارهای جالب درباره مهاجرت مردم به شمال از زبان یک جامعه‌شناس
رضا علیزاده، استاد جامعه‌شناسی دانشگاه گیلان می‌گوید محیط‌زیست هم باعث دفع مهاجران از مبدا و هم دلیل جذابیت استان‌های شمالی است. او می‌گوید ظرفیت زیست‌محیطی این استان‌ها برای این همه مهاجرت کافی نیست.
تمام این پرونده یک معما است | مجتهدزاده: جامعه می‌پرسد چرا به سلطان سکه و مه‌آفرید خسروی، تخفیف ندادید؟ | نوروزی: قرار است مردم چیزی ندانند
دو حقوقدان می‌گوید پرونده بابک زنجانی فرایندی غیرشفاف داشته و رسانه‌ها و حقوق‌دانان و کارشناسان اقتصادی به جزئیات این پرونده دسترسی نداشته‌اند.
زیان ۲۲۰ هزار میلیارد تومانی خودروسازان چگونه به وجود آمد؟ | کاکایی: ناشی از قیمت‌گذاری دستوری است | راهبر: می‌خواهند قیمت را بالا ببرند می‌گویند ورشکسته‌ایم
زیان ۲۲۰ هزار میلیاردی خودروسازان مهم‌ترین دلیل یا بهانه برای افزایش قیمت انواع خودرو در بازارها در چندماهه اخیر بوده است. گفته می‌شود که دولت به همین دلیل دست خودروسازان را برای افزیش قیمت باز گذاشته و احتمالاً در ماه‌های آینده باز هم شاهد افزایش قیمت انواع خودروها باشیم. اما چرا در بازار بی‌رقیب داخلی، خودروسازان این‌قدر زیان بالا آورده‌اند؟ 
گشت ارشاد جدید | اصول‌گرایان بر سر کیفیت برخورد با بی‌حجابی اختلاف‌نظر دارند | لایحهٔ حجاب دولت یا همین طرح نور نیروی انتظامی؟
در حالی که نه تنها مردم عادی، که حتی روزنامه‌نگاران و پژوهشگران هم نمی‌دانند تفاوت‌های اساسی «طرح نور» و «لایحه‌ حجاب و عفاف» که قرار است همین روز‌ها ابلاغ و اجرا شود چیست، اختلاف میان رسانه‌های اصول‌گرا بر سر اولویت طرح نور و لایحه حجاب بالا گرفته است.
از کیسه برنج تا گونی سیب‌زمینی
پنج خوراکی شگفتی‌ساز در گزارش عبوس تورم
روغن جامد و مایع، برنج ایرانی، هندوانه و سیب‌زمینی فروردین امسال با قیمت کمتری نسبت به مدت مشابه سال قبل فروخته شدند
شوآف «خودرو‌های برقی» در ایران
خودرو برقی نیاز به فرهنگ سازی مصرف کننده دارد. دولت باید مشوق‌هایی برای ایجاد فرهنگ استفاده از خودرو‌های برقی ایجاد کند. افزون بر این‌ها بحث قیمت خودرو برقی با توجه به تورم و کاهش ارزش ریال در برابر دلار را هم داریم، هم اکنون خودرو‌های برقی حداقل ۳۰ الی ۴۰ درصد گران‌تر از خودرو‌های دیزلی هستند. خودرو در ایران، یک کالای سرمایه‌ای است، بنابراین بسیاری از افرادی که مایل به خرید خودرو برقی باشند، از خود می‌پرسند که آیا در صورت تمایل به فروش خودرو برقی به عنوان یک سرمایه، این محصول به اندازه خودرو دیزلی، ظرفیت سرمایه‌ای خواهد داشت؟ حتی سیستم تاکسیرانی ما نیز از ظرفیت‌ها و زیرساخت‌های توسعه‌ای کافی برخوردار نیست. با حرف درمانی نمی‌توانیم رشد کنیم.
تهران در مشت چین | افشاگری جدید اعضای شورای شهر تهران درباره قرارداد میلیارد دلاری زاکانی با چینی‌ها
چهار تن از اعضای شورای شهر تهران نامه‌ای خطاب به رئیس شورا نوشته و در آن درباره «اعطای مجوز به شهرداری تهران جهت انجام معاملات و انعقاد قرارداد‌های خرید و پذیرش سرمایه گذاری خارجی در حوزه حمل و نقل» مطرح کرده اند. نکاتی که نشان می‌دهد شهرداری ۲ میلیارد یورو بودجه مردم تهران را با چه ابهام‌هایی خرج شرکت‌های بی نام و نشان و بی ربط چینی کرده است.
بیت الله ستاریان  تحلیل کرد:
زلزله سنگین در تهران چه فاجعه‌ای را رقم می‌زند؟
تصور کنید در شهر به این بزرگی و با جمعیت ۲۵ الی ۳۰ میلیون نفری، زلزله‌ای رخ دهد که منجر ماندن حدود ۲ و نیم میلیون نفر زیر آوار شود. در چنین شرایطی چه باید کرد؟ در وضعیتی که ساختار شهری به شکل کامل مخدوش شده از کجا می‌توانیم افرادی را برای بازسازی تخریب‌ها پیدا کنیم؟ این فاجعه در حد مقیاس ملی نیست و جهانی خواهد بود. شهر تهران حتی به لحاظ سازه‌های درمانی و بهداشتی نیز آمادگی این را ندارد که از پس درمان جمعیت بالای آسیب دیده‌ها بربیاید. به این دلیل چنین چشم انداز دلهره اوری را ترسیم کردم که تاکید کنم و بگویم ابعاد فاجعه بار بافت فرسوده اکنون مشخص نمی‌شود و باید در شرایطی که بلایای سنگینی مثل زلزله رخ می‌دهد، مورد بررسی قرار گیرد.
تحلیل تیک
اخبار برگزیده