تیروئید سالمتر با این توصیهها...
گلوتن و A1 کازئین می توانند موجب کم کاری یا پر کاری تیروئید شوند. در نتیجه، از مواد غذایی سرشار از این پروتئین ها پرهیز کنید. از جمله این مواد غذایی می توان به نان، بلغور جو دوسر، پاستا، و محصولات گندمی و همچنین شیر گاو و پنیر اشاره کرد.
به گزارش تیک به نقل از "هلثی دایت"، تیروئید غده ای پروانه ای شکل است که در قسمت پایین گردن درست زیر سیبک گلو قرار دارد. این غده اگر چه اندازه ای کوچک دارد، اما نقشی کلیدی در تنظیم هورمون هایی مهم که بر سطوح انرژی و سوخت و ساز بدن انسان تاثیرگذار هستند، ایفا می کند. تیروئید را می توانید به عنوان عضوی اساسی در یک ماشین بسیار پیچیده در نظر بگیرید. تمامی سلول های بدن انسان دارای گیرنده های هورمون تیروئید هستند. اگر این اندام به درستی کار نکند می تواند به بروز انواع مختلف مشکلات هورمونی منجر شود.
توصیههایی برای حفظ عملکرد طبیعی تیروئید
دو نوع اختلال تیروئید وجود دارند که شامل پر کاری تیروئید و کم کاری تیروئید می شوند. یک تیروئید بیش از اندازه فعال موجب شکل گیری پر کاری تیروئید می شود. این شرایط به چندین مشکلات سلامت از جمله کاهش وزن غیر قابل توضیح، میل جنسی کم، خستگی مزمن، ضعف عضلانی، بی خوابی، و حساسیت غیر قابل توضیح به گرما منجر می شود.
در مقابل، کم کاری تیروئید در نتیجه یک غده تیروئید با عملکرد کمتر از حد عادی شکل می گیرد که می تواند به افسردگی، دردهای عضلانی، افزایش وزن غیر قابل توضیح، خستگی مزمن، و حساسیت به سرما منجر می شود. برای حصول اطمینان از در اختیار داشتن تیروئیدی سالم می توانید نکته های زیر را مد نظر قرار دهید:
دنبال کردن یک رژیم غذای کم کربوهیدارت
آیا می دانید کنترل ضعیف وضعیف قند خون و حساسیت به انسولین می توانند رشد یک باکتری بد در روده را موجب شوند؟ این شرایط یک واکنش زنجیره ای را ایجاد می کند که بر تیروئید تاثیرگذار است و به عدم تعادل هورمونی، سیستم ایمنی تضعیف شده، مسائل فوق کلیوی، و کند شدن سم زدایی منجر می شود. تمامی این عوامل بر غده تیروئید تاثیرگذار هستند.
برای زیر کنترل آوردن قند خون و بهبود عملکرد تیروئید می توانید مصرف یک رژیم غذایی کم کربوهیدارت را مد نظر قرار دهید. به جای استفاده از مواد غذایی مانند نان سفید، پاستای سفید، برنج سفید، و شیرینی های تهیه شده با آرد فرآوری شده می توانید مصرف مواد غذایی سبوس دار را در برنامه خود جای دهید. همچنین، مصرف میوه ها و سبزیجات تازه، غلات فرآوری نشده و آجیل را فراموش نکنید.
مصرف چربی های سالم
یکی از شایعترین دلایل مشکلات تیروئید به کمبود چربی های سالم در رژیم غذایی انسان باز می گردد. چربی های سالم التهاب را کاهش می دهند، و به سوزاندن سریعتر کربوهیدارت ها برای تامین انرژی بدن کمک می کنند. اگر بدن انسان به اندازه کافی چربی سالم دریافت نکند، غده تیروئید و غدد فوق کلیوی مجبور به اضافه کاری برای تنظیم هورمون ها و مقابله با استرس می شوند. فشار بیش از اندازه روی تیروئید و غده فوق کلیوی به فرسایش این اندام ها منجر می شود و در نتیجه تبدیل سلول های T4 به T3 فعال کند می شود. این شرایط موجب شکل گیری مشکلات کبد، مشکلات گوارشی و عملکرد نامناسب تیروئید می شود.
برای بهبود فعالیت تیروئید چربی های سالم بیشتری به وعده های غذایی روزانه خود اضافه کنید. در این مسیر مصرف ماهی های چرب مانند تن، سالمون، شاه ماهی و همچنین افزودن روغن های فرآوری نشده مانند روغن زیتون، کانولا، یا روغن نارگیل به رژیم غذایی توصیه می شود.
مقابله با استرس
یکی از شایعترین دلایل کم کاری تیروئید استرس مزمن است. هنگامی که دچار استرس هستید، غدد فوق کلیوی و تیروئید به سختی در تلاش هستند تا هورمون ها و آنزیم های مهم در بدن را به حالت تعادل باز گردانند. بار دیگر، فعالیت زیاد این غدد به شکل گیری یک سیستم ایمنی ضعیف، مشکلات تیروئید و فوق کلیوی، و خطر افزایش یافته ابتلا به بیماری های خود ایمنی مانند هاشیموتو منجر خواهد شد.
برای این که عملکرد غده تیروئید را در بهترین حالت ممکن نگه دارید به خود فرصت استراحت و کسب آرامش دهید. روش هایی برای کاهش استرس به صورت سالم پیدا کنید. در همین راستا، می توانید در کلاس های یوگا ثبت نام کنید، به جلسات ماساژ بروید و یا ورزش کنید تا استرس کاهش یابد. همچنین، مدیتیشن، پیاده روی، یا وقت گذرانی با دوستان صمیمی خود را برای مقابله با استرس امتحان کنید.
پرهیز از گلوتن و A1 کازئین
گلوتن یک محصول جانبی چسب مانند مواد غذایی نشاسته دار است، در شرایطی که A1 کازئین پروتئینی است که در محصولات لبنی یافت می شود. هر دو این پروتئین ها واکنش های بیولوژیکی مشخص را موجب می شوند که به اختلالات خود ایمنی، اختلال در دستگاه گوارش، و آسیب اندام منجر می شود. گلوتن و A1 کازئین می توانند موجب کم کاری یا پر کاری تیروئید شوند. در نتیجه، از مواد غذایی سرشار از این پروتئین ها پرهیز کنید. از جمله این مواد غذایی می توان به نان، بلغور جو دوسر، پاستا، و محصولات گندمی و همچنین شیر گاو و پنیر اشاره کرد.
منبع: ایسنا