اظهارنظر سینماگران درباره جشنواره فیلم ۱۰۰
تهیهکنندگان سینما جشنواره فیلم ۱۰۰ ثانیه را ظرفیتی بزرگ برای کشف استعدادهای جوانان فیلمساز دانستند.

جشنواره فیلمهای ۱۰۰ ثانیهای قدیمی ترین جشنواره ثانیهای جهان به شمار میآید. علاوه بر این جشنواره چند جشنواره ثانیهای دیگر هم وجود دارد که معروفترین آنها جشنواره فیلمهای۶۰ ثانیهای دانمارک، جشنواره ۶۰ ثانیهای پاکستان، جشنواره ۶۰ ثانیهای هند، جشنواره ۱۰۰ ثانیهای بوستون، ویدیو میکر ایتالیا و ... است.
جمال شورجه تهیهكننده سینما و تلویزیون درباره ماهیت برگزاری جشنواره فیلم ۱۰۰ گفت: «جشنوارهای با این عنوان كه مختص فیلمهای كوتاه ۱۰۰ ثانیهای است، سكوی خوبی برای فیلمسازان جوان است تا بتوانند از این مدیوم با این محدوده زمانی استفاده كنند و خودشان را محك بزنند.»
او ادامه داد: «به نظرم برگزاری این جشنواره كه برعهده حوزه هنری است، در حوزه فیلم سازی حركت خوبی است؛ خصوصا برای نسل جوان و خوش فكر و با استعداد فیلمسازان ما كه عادت كنند در كوتاهترین زمان بهترین پیام را به مخاطب منتقل كنند. جشنواره فیلم ۱۰۰ از طرفی فیلمسازان را به تولید آثار كم هزینه اما در عین حال موثر و همراه با پیام اخلاقی و تذكرات لازم، تشویق میكند تا فیلمهایشان مورد ارزیابی و حتی تشویق قرار بگیرد.»
محمدمهدی عسگرپور مدیرعامل سابق خانه سینما، جشنواره فیلمهای ۱۰۰ ثانیهای را دارای جایگاه و اهمیت ویژه دانست و بر این باوراست جشنواره فیلم ۱۰۰ از اهیمت زیادی برخوردار است.
او اضافه کرد: «فشردگی و زمان کوتاهی که لازمه فیلمهای بخش مسابقه است باعث میشود که عصاره وجودی فیلمساز کشف شود، در واقع فیلمسازان باید در این زمان کوتاه داستانشان را روایت کنند و هدف و منظور خود را به مخاطب انتقال دهند و در این زمان کوتاه است که استعداد و خلاقیت فیلمساز بیشتر نشان داده میشود و در واقع عصاره و توانایی آنها به رخ کشیده میشود.»
داریوش بابائیان تهیهکننده سینما در مورد جشنواره فیلمهای ۱۰۰ ثانیهای، بیان کرد: «جشنواره فیلمهای مینیمال با محوریت موضوع اخلاق برگزار می شود و نهاد یا سازمانی که تصمیم به برگزاری چنین جشنوارهای گرفته است قطعا اهمیت اخلاق را هدف خود قرار داده، موضوعی که بسیار جای بحث و پرداخت دارد.»
او ادامه داد: «حال به اعتقاد بنده اگر اتاق فکری وجود داشته باشد تا همگی این متولیان با بیان نظرات و ایدههای خود به یک اجماع نظر درست و منطقی دست یابند و روی این نکته تمرکز داشته باشند که کدام یک از این جشنوارهها اثرگذاری بیشتری دارند، قطعا نتایج بهتری به دست خواهد آمد.»
قاسم قلیپور تهیهکننده با بیان اینکه اگر هدف این رویداد سینمایی به واقع شناخت بهتر سینما و ایجاد فرصت و زمینه برای رشد و گسترش استعدادهای جوان و پویای سینما باشد، استعدادهای بالنده جوانان ما شناخته میشود و بیتردید حتی اگر به تعداد روزهای سال هم جشنواره داشته باشیم بازهم کم است.
او معتقد است المانها و مفاهیم بسیاری در ادبیات و فرهنگ سرزمین ما وجود دارد که هر کدام به خودی خود میتوانند محور ساخت و تولید آثار قابل تأمل و مفیدی در عرصه هنر و فرهنگ باشند. در ساختار فیلمهای کوتاه به ویژه فیلمهای مینیمال با محدودیت زمانی صد ثانیه، متلهای غنی و پرمعنایی در ادبیات ما وجود دارد که میتوانند دست مایه این گونه آثار قرار گیرند؛ متلهایی که ابعاد مختلف اخلاقی و ارزشی زیادی در آنها مستتر است و با توجه به اینکه محوریت موضوعی این جشنواره نیز اخلاق است، میتوانند عناصر مهمی در خلق یک اثر هنری در مدت زمان کوتاه صد ثانیه باشند.
قلی پور خاطرنشان کرد: «چنین اتفاقاتهای هنری و فرهنگی در صورتی نتایج مطلوب در بر خواهند داشت و موفق عمل خواهند کرد که از حالت صرفا نمایشی خارج شده و با در نظر داشتن اهداف عملی، با برنامه ریزی صحیح پیش روند.»
*خبرآنلاین