نیویورک تایمز: روحانی مراقب باشد؛ نه اصلاح طلب ها را از خود براند و نه اصولگرایان را
نیویورک تایمز نوشت: هفته پیش شعارهایی در مورد موسوی و كروبی در فضای تالار دانشگاه شهید بهشتی داده شد و دانشجویان در رابطه با آنها درخواست هایی را از حسن روحانی مطرح کردند.
به گزارش سرویس بین الملل تیک Tik.ir، روز سهشنبه ۹ سیاستمدار، فعال و روزنامهنگار نامهای سرگشاده به روحانی نوشتند و از او خواستند اقدامات لازم را برای رفع حصر خانگی آقای موسوی و كروبی انجام دهد. این نامه كه در صفحه اول روزنامه اعتماد ظاهر شد به او هشدار داد كه در بند گذشته نباشد و او را تشویق كردند اتحاد ملی را بالا ببرد.
برای روحانی كه وعدههای انتخاباتی او نه فقط حل مسئله هستهای بلكه كاهش محدودیتهای آزادی شخصی نیز بود، درخواستها برای آزادی این دو، آزمونی بزرگ خواهد بود. او در عین اینكه باید هواداران اصلاحطلب خود را ناراحت نكند باید مراقب باشد اصولگرایان كه پیشاپیش لب به انتقاد از او گشودهاند نیز بیش از اندازه از خود نراند.
انتخاب روحانی به ریاستجمهوری در ماه ژوئن و توافق موقت هستهای بین ایران و قدرتهای جهانی پویایی سیاسی در ایران را تغییر داده و به صدایهای خاموش فرصتی داده كه صدای خود را برای تغییرات داخلی بلند كنند.
محمد ۲۰ ساله دانشجوی فلسفه میگوید: "دیگر از شعار دادن نمیترسم. جو
ایران تغییر كرده. حالا میخواهیم نتایج آن تغییرات را ببینیم."
اصلوگرایان نیز از تریبون نماز جمعه و رسانههای دولتی استفاده كردهاند و گفتهاند كه "رافت اسلامی" شامل حال دو رهبر مخالفان شده است.
هفته گذشته دانشجویان هر دو جناح در مراسم روز دانشجو كه روحانی در آن سخنرانی میكرد شعارهای خود را میدادند.
روحانی با اشاره به اینكه دولت به تنهایی نمیتواند رفع حصر كند گفت:
"دولت به تمام وعدههایی كه به مردم داده پایبند است، اما برای رسیدن به
اهدافمان به اجماع داخلی نیاز داریم."
امیر محبیان تحلیلگر سیاسی میگوید: "میخواهند روحانی بین اصلاح طلبان و تندروها یكی را انتخاب كند. اما روحانی میفهمد كه حفظ توازن سیاسی در مورد این مسئله خاص بسیار سخت خواهد بود."
اصولگرایان كه پس از شكست در انتخابات سكوت كرده بودند شروع به صحبت در مورد تغییرات داخلی كردهاند و میگویند شبكههای اجتماعی نظیر فیسبوك و توییتر مسدود باقی خواهد ماند و پلیس اخلاقی هم به فعالیت خود ادامه خواهد داد.
حمیدرضا ترقی فعال سیاسی نزدیك به رهبران ایران میگوید: "اصلاحطلبان به دنبال گرفتن امتیاز سیاسی هستند. آنها خود را گول میزنند چون هیچ تغییری در وضعیت رهبران فتنه صورت نخواهد گرفت."