کد خبر: ۲۰۷۵۱۴
تاریخ انتشار: ۱۹ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۵:۵۳
printنسخه چاپی
sendارسال به دوستان
تعداد بازدید: ۱۶

عملکرد درخشان بانک پاسارگاد، در سال اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال

سال 1396 که از سوی مقام معظم رهبری به عنوان"اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال" نامگذاری شده است، در حالی به روزهای پایانی خود نزدیک می شود که بانک پاسارگاد، کارنامه درخشانی از عمل به این آرمان والا برجا گذاشته است.

شالوده اقتصاد مقاومتی را می‌توان در اتکا به توانمندی‌های داخلی و رهایی از وابستگی‌های خارجی خلاصه کرد که سیستم بانکی در فراهم کردن بستر این تحرک همه جانبه، نقش اصلی را دارد. عملکرد بانک پاسارگاد در سال 1396 دقیقاً منطبق با اهداف اقتصاد مقاومتی و رهایی از وابستگی اقتصادی است که به خوبی می‌توان برنامه‌ریزی تولید محور و اقدام اشتغال‌زا را در آن مشاهده کرد.

بانک پاسارگاد با تمرکز بر حوزه نفت و گاز و صنایع معدنی که از بخش‌های مورد تأکید در سیاست‌های ابلاغی اقتصاد مقاومتی از سوی مقام معظم رهبری هستند، ضمن توسعه ظرفیت تولید محصولات پایین دستی، فرصت اشتغال مولد را برای هزاران نفر از جوانان کشور فراهم کرده است.

اقدامات مالی بانک پاسارگاد در سال‌های پیش نیز همگام با حمایت از طرح‌های عمرانی صنایع کوچک و بزرگ، زمینه اشتغال بیش از 300 هزار نفر را فراهم کرده بود. اما امسال دامنه این پشتیبانی، با ارائه 501 هزار میلیارد ریال تسهیلات به اشخاص حقیقی و حقوقی فراگیرتر شد و رونق بیشتری در طرح‌های صنعتی و معدنی کشور ایجاد کرد.

نگاهی به عملکرد بانک پاسارگاد در سال جاری نشان می‌دهد که حداقل 85/30 درصد از تسهیلات اعطایی به بخش صنعت، 24/35 درصد به بخش خدمات، 45/28 درصد به بخش بازرگانی، 55/4 درصد به بخش مسکن و مابقی به بخش های کشاورزی و صادرات پرداخت شده که همگی جزو بخش های مولد و اشتغال‌زا هستند.

همچنین پرداخت 11 هزار و 325 میلیارد ریال تسهیلات به بنگاه‌های کوچک و متوسط از سوی بانک پاسارگاد برای افزایش بنیه تولیدی بخش صنعتی و کشاورزی و کمک به تامین ابزار کار، اقدام شایسته‌ای است که به حفظ اشتغال قبلی و ایجاد فرصت‌های شغلی جدید در این قبیل بنگاه‌ها کمک کرده است.

از میان هزاران طرح اقتصاد مقاومتی که در سال جاری شامل دریافت تسهیلات اعتباری بانک پاسارگاد شده‌اند، می‌توان به برنامه‌های هلدینگ توسعه معادن و صنایع معدنی خاورمیانه (میدکو) اشاره کرد که منجر به ایجاد حداقل 15 هزار فرصت شغلی مستقیم و بیش از 150 هزار فرصت شغلی غیر مستقیم در محروم‌ترین استان‌های کشور شده است.

این هلدینگ معدنی در سال جاری با اتکا به تسهیلات بانک پاسارگاد، 35پروژه معدنی و صنایع معدنی را محقق ساخته است. این هلدینگ موفق شده برنامه تولید 24 هزار تن فرو سیلیسیم خود را به مرحله نهایی برساند و 80 درصد از تولید فروسیلیس کشور را بومی‌سازی کند تا با استفاده از این ماده اولیه مهم بخش عمده برنامه افزایش 2/4 میلیون تنی تولید فولاد ایران را محقق سازد.

هم اینک 25 درصد از تولید فولاد و 20 درصد از نیاز صنایع فولادی ایران به فروسیلیس در اختیار هلدینگ توسعه معادن و صنایع معدنی خاورمیانه (میدکو) است که مستقیماً با تسهیلات اعطایی بانک پاسارگاد تولید می‌شود.

شایان ذکر است که هلدینگ معدنی میدکو با استفاده از این تسهیلات تاکنون 4 کارخانه تولید کنسانتره سنگ آهن در شهرهای زرند و سیرجان به ظرفیت 8 میلیون تن، 3 کارخانه تولید گندله سنگ آهن به ظرفیت 5/7 میلیون تن، 2 کارخانه تولید فرو سیلیس به ظرفیت 24 هزارتن، کارخانه تولید کک متالورژی به ظرفیت 800 هزارتن مورد بهره برداری قرار داده است.

این مجموعه معدنی برنامه تولید یک میلیون و 100 هزار تن کنسانتره زغال سنگ را در دو کارخانه دنبال می‌کند که یکی از کارخانه‌ها قبلاً به بهره‌برداری رسیده و کارخانه دوم تا نیمه اول سال 1397 به بهره‌برداری خواهد رسید.

میدکو همچنین تاکنون ظرفیت تولید 12 هزارتن لوله مسی را در کشور ایجاد کرده و تا تیر 1397 تولید کاتد مسی در این مجموعه به 50 هزار تن در سال خواهد رسید.

هلدینگ معدنی مذکور همچنین برنامه تولید 500 هزار تن آهک و دولومیت را تا تیر1397 پیگیری می‌کند.

از سوی دیگر احداث کارخانه تولید 22 نوع آنزیم‌های صنعتی با ظرفیت 1500 تن در سال با تسهیلات 25 هزار میلیارد ریالی بانک پاسارگاد در کنار طرح 3 میلیون تنی توسعه تولید ورق گرم نورد عریض در این مجموعه برای هزاران نفر از جوانان استان های محروم جنوب شرق کشور ایجاد اشتغال کرده است.
برچسب ها: بانک پاسارگاد