کد خبر: ۴۰۳۰۰۴
تاریخ انتشار: ۲۳ آذر ۱۴۰۱ - ۲۰:۳۶
printنسخه چاپی
sendارسال به دوستان
تعداد بازدید: ۴۱۲

نشانه‌ها و دلایل خرابی سرور چیست؟



احتمالا آزاردهنده‌ترین و مخرب‌ترین اتفاقی که می‌افتد برای شرکت‌ها رخ دهد، خراب شدن سرور است. اگر سرور شما از کار بیفتد، روند کسب‌و‌کار شما نیز دچار اختلال می‌شود. همین موضوع تعمیر انواع مختلف سرور را به دغدغه شرکت‌ها و سازمان‌ها تبدیل کرده است. خرابی سرور ممکن است هزینههای زیادی را برای شما رد پی داشته باشد. سرورها بخش‌های حیاتی زیرساخت شرکت‌ها و همچین بسیاری از ادارات هستند که باید سال‌ها بدون مشکل کار کنند. با این حال با پیش آمدن برخی موارد ممکن است کارائی‌های لازم را نداشته باشند.

در بسیاری از موارد شاید لازم باشد که سرور را تعمیر کنید؛ در خیلی از مواقع هم باید به کل قید سروری را که دارید را بزنید و به جای آن یک سرور دیگر خریداری کنید. اما می‌دانید نشانه و دلائل خرابی سرور چیست؟ این موضوعی است که قرار است در این مقاله در مورد آن توضیح دهیم. با ما همراه باشید.

مهمترین دلایل خرابی سرور

دلایل مختلفی وجود دارد که ممکن است سرور شما از کار بیفتد، از جمله قطعی برق، نقص سخت افزاری و از کار افتادن سیستم عامل و .... طول عمر سرورها متفاوت است؛ اما با این حال چند قانون کلی در این زمینه وجود دارد که لازم است بدانید. میانگین طول عمر یک سرور تقریباً پنج سال است، اما آمارها نشان داده است که در سال‌های اخیر، طول عمر سرورها کاهش پیدا کرده است. سرورهای قدیمی، علاوه بر افزایش ریسک خرابی، نسبت به مدل‌های جدیدتر، از قدرت کمتر و مصرف انرژی بیشتری برخوردارند.

هزینه تعمیر و نگهداری سرورهای قدیمی بالاست. اگر بودجه کافی برای جایگزینی سخت افزارهای سرور در نظر نگیرید یا از زیر ساخت‌های قدیمی به مدت طولانی بدون بررسی و نظارت استفاده کنید، ممکن است هزینه‌های تعمیر و نگهداری شما در آینده افزایش پیدا کند. بنابراین، تشخیص زود هنگام مشکل سرور مهم است. مهم‌ترین مشکلات سرورها را در ادامه توضیح می‌دهیم.

·      مشکلات دما: CPU سرور داغ شده‌است

یکی از مهم‌ترین مشکلات مشاهده شده سرورها داغ‌شدن بیش از اندازه آن‌هاست که عملکرد سرور را با اختلال مواجه می‌کند. دمای اتاق سرور باید بین 20 تا 24 درجه سانتیگراد باشد و افزایش دمای بیش از این مقدار می‌تواند تا 50 درصد کارایی سرور را کاهش دهد. در چنین مواقعی باید دمای CPU، چیپست و هارد دیسک را و همچنین عملکرد فن‌ها را بررسی کنید.

سایر دلایل احتمالی دمای بالا سرور می‌تواند شامل انسداد جریان ورودی و خروجی هوا، تغییر مکان دستگاه یا یک هیت سینک حرارتی کثیف باشد.

·      راه اندازی مجدد مداوم

یک سرور سالم و بدون‌عیب می‌تواند در صورت قرار گرفتن تحت بار غیرمعمول دچار اختلال شود و دیگر کارائی لازم را نداشته باشد. در بسیاری از موارد ممکن است بر اثر راه‌اندازی‌های مجدد مکرر، سرورها دیگر کارائی خوبی نداشته باشند.

·      سخت افزارها و خرابی‌های تصادفی

بررسی فیزیکی مادربرد می‌تواند به شما کمک کند که بتوانید عیب سرور را تشخیص دهید و ببینید آیا هر یک از اجزا مانند خازن‌های منبع تغذیه آسیب دیده است یا خیر. اجرای تست حافظه و جابجایی مموری‌ها نیز ایده خوبی است.

بررسی هارد دیسک سرور برای پیدا کردن خطا نیز کمک کننده است. از نرم افزار آنتی ویروس/ضد بدافزار می‌توانید برای بررسی ویروس یا حملات احتمالی بدافزارها استفاده کنید. مطمئن شوید که سرور تحت فشار بی مورد قرار نگرفته است، به عنوان مثال، می توانید از نرم افزار نظارت بر شبکه استفاده کنید تا به شما در مورد استفاده بالای CPU، حافظه یا دیسک هشدار دهد.

·      عدم انجام به‌روزرسانی لازم

آپدیت نرم افزارهای ضروری سرور و سیستم‌عامل اگر در زمان مناسب و توسط افراد متخصص صورت نگیرد ممکن است آسسیب‌های جبران ناپذیری را برای سرور در پی داشته باشد. از بین رفتن اطلاعات و داده‌های کسب‌و‌کار‌ها یکی از مواردی است که ممکن است به دلیل انجام نشدن آپدیت‌های ضروری رخ دهد. انجام نادرست برخی تنظیمات نرم افزاری نیز ممکن است باعث خرابی سرور شما شود.

چگونه مراقب سرورهای خود باشیم؟

اگر همه مواردی که برای اطمینان از عملکرد صحیح سرور لازم است را رعایت کنید، لازم نیست نگران خراب شدن سرور باشید؛ زیرا سرورها دارای طول عمر بالایی هستند.

استفاده از نرم افزارهای نظارتی به شما کمک می‌کند سرور و فعالیت شبکه خود را به دقت زیر نظر داشته باشید و همچنین هشدارهایی دریافت کنید که به شما اطلاع می‌دهند ممکن است مشکلی در CPU، حافظه، دیسک‌ها و موارد دیگر سرور شما وجود داشته باشد.

مشکلات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری می‌توانند منجر به خرابی سرور شوند. با پروتکل مناسب و نگهداری پیشگیرانه، می‌توانید میزان خرابی و زمان عیب‌یابی سرورها را کاهش دهید. البته در برخی موارد نیز ممکن است نیاز به ارتقا یا تعمیر سرور داشته باشید. ارتقا سرور مانند تعویض قطعات حیاتی با قطعات به‌روز و با کارایی بالا نه تنها راندمان کاری را افزایش می‌دهد، بلکه طول عمر سایر قطعات سرور را نیز سبب می‌شود.

ارتقاء سرور یا افزایش و کاهش قطعات آن می‌تواند بازدهی بالایی را برای سرور شما به همراه داشته باشد که بهتر است این کار را به دست افراد متخصص بسپارید.