کد خبر: ۴۳۱۰۷۹
تاریخ انتشار: ۲۷ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۸:۳۵
printنسخه چاپی
sendارسال به دوستان
تعداد بازدید: ۸۳۰

از کار در مک دانلدز تا سقوط سیاسی؛ نخست وزیر جدید تایلند کیست؟

پائونگ ترن شیناواترا» وارث سیاسی یک خاندان بانفوذ در حال حاضر رهبری تایلند را بدون هیچ گونه تجربه حکمرانی در برهه زمانی پر فراز و نشیب برعهده گرفته است.

پائونگ ترن شیناواترا» وارث سیاسی یک خاندان بانفوذ در حال حاضر رهبری تایلند را بدون هیچ گونه تجربه حکمرانی در برهه زمانی پر فراز و نشیب برعهده گرفته است.
دو روز پس از برکناری نخست وزیر پیشین تایلند توسط دادگاه، "پائونگ ترن شیناواترا" روز جمعه توسط قانونگذاران به عنوان نخست وزیر بعدی انتخاب شد. نکته قابل توجه درباره این نخست وزیر ۳۷ ساله آن است که پیش‌تر هیچ گونه تجربه‌ای در عرصه حکمرانی نداشته و در برهه زمانی‌ای به نخست وزیری رسیده که تایلند در آشفتگی سیاسی عمیقی به سر می‌برد.

به نقل از نیویورک تایمز و بلومبرگ، در ادامه به آن چه درباره نخست وزیر تازه تایلند باید بدانید خواهیم پرداخت:

وارث یک سلسله قدرتمند سیاسی
او دختر "تاکسین شیناواترا" نخست وزیر اسبق تایلند است. پائونگ ترن که با نام مستعار اونگ اینگ" نیز شناخته می‌شود سومین و کوچک‌ترین فرزند تاکسین شیناواترا ۷۵ ساله است که از سال ۲۰۱۱ تا ۲۰۰۶ میلادی نخست وزیر بود. تاکسین شیناواترا در جریان یک کودتا از قدرت برکنار شد، اما حتی زمانی که در تبعید زندگی می‌کرد برای فرار از مواجهه با اتهامات فساد صاحب نفوذ بود. "سومچای وونگ ساوات" دایی پائونگ ترن نیز در سال ۲۰۰۸ میلادی زمانی که دادگاه قانون اساسی دستور انحلال حزب اش را صادر کرد از سمت نخست وزیری برکنار شد. "ینگلاک شیناواترا" ۵۷ ساله عمه پائونگ ترن نیز نخست وزیر اسبق تایلند بود که به سرنوشت مشابهی دچار شد.  
او که خواهر کوچک‌تر تاکسین بود در سال ۲۰۱۱ میلادی نخست وزیر شد و در سال ۲۰۱۴ میلادی در جریان یک کودتا برکنار شد و در سال ۲۰۱۷ میلادی از کشور گریخت تا از مواجهه با موج اتهامات کیفری درباره سهل انگاری‌های رخ داده در دوره نخست وزیری اش جلوگیری کند. در نتیجه، اکنون پائونگ ترن دومین زنی از خاندان شیناواترا می‌باشد که به مقام نخست وزیری تایلند رسیده است.

پیشینه و تحصیلات نخست وزیر جدید تایلند
پائونگ‌ترن در کودکی در حالی که پدرش در کارزار انتخاباتی حضور داشت و گلف بازی می‌کرد در کنار او بود. پائونگ ترن از دانشگاه چولالانگ کورن یکی از مراکز آموزش عالی برتر تایلند با مدرک علوم سیاسی فارغ التحصیل شد. او در رشته مدیریت هتلداری بین المللی نیز در دانشگاه ساری در انگستان به تحصیل پرداخت.

او زمانی که شاهد کودتای  ارتش تایلند علیه پدرش بود ۲۰ سال سن داشت. در آن زمان او به هدایت یک شرکت مدیریت هتل خانوادگی کمک کرد و سپس از سال گذشته وارد عرصه سیاست شد و به حزب پوپولیستی "فیو تای" که توسط پدرش تاسیس شده بود پیوست و به نامزد پیشرو برای نخست وزیری تبدیل شد. او در مارس ۲۰۲۲ میلادی گفته بود: "علاقه من هتلداری است، اما پس از بچه دار شدن نظرم تغییر کرد. من می‌خواهم کشور را برای فرزندان ام قابل زندگی سازم".

او در ۱۷ سالگی زمانی  که یک شغل پاره وقت در مک دانلدز پیدا کرده بود و در آنجا کار می‌کرد در رسانه‌ها مطرح شد. او با "پیدوک سوکساواس" یک خلبان تجاری ازدواج کرده و حاصل آن ازدواج دو فرزند بوده از جمله یک پسر که در دوران حضور پائونگ ترن شیناواترا در کارزار انتخاباتی ۲۰۲۳ متولد شد.

بخش عمده تجربه حرفه‌ای او از سال ۲۰۱۱ تا زمان ورود به سیاست مربوط به امپراتوری تجاری خانواده شیناواترا بوده است که یک زمین گلف و شرکت‌هایی در بخش‌های املاک، ارائه خدمات به مهمانان و مسافران و مخابرات را در بر می‌گیرد. او تا اوایل سال جاری میلادی به عنوان مدیر اجرایی شرکت  هتلداری Rende Development که توسط "پینتونگتا شیناواترا کوناکورنوونگ" خواهرش اداره می‌شود شناخته می‌شد. بر اساس داده‌های جمع آوری شده توسط شبکه خبری "بلومبرگ" در حال حاضر او بزرگترین سهامدار شرکت سهامی عام SC Asset Corporation Pcl با ۲۸.۵ درصد سهام به ارزش حدود ۵.۲ میلیارد بات (۱۹۶ میلیون دلار) است.

جهش او به مرکز عرصه سیاست تایلند
ظهور پائونگ ترن شیناواترا حس نوستالژیکی را نسبت به میراث خانواده اش در میان حامیان آن خاندان سیاسی برانگیخته است. منتقدان، اما می‌گویند که محکومیت اعضای آن خاندان به دلیل رسوایی‌های پیشین به پرسش‌هایی درباره اعتبار نخست وزیر تازه دامن می‌زند. پائونگ ترن شیناواترا، اما در مصاحبه‌ای در مارس ۲۰۲۳ گفته بود:" من یک تیم قوی دارم تیمی که زمانی دولت بود زمانی به مردم خدمت می‌کرد زمانی سیاست‌ها را با موفقیت پیش می‌برد".

علیرغم روابط خانوادگی تاثیرگذار پائونگ ترن شیناواترا از سوی بسیاری از جمله هم حزبی هایش، فاقد آمادگی لازم برای برعهده گرفتن سکان هدایت کشور قلمداد شده است. علیرغم این انتقادات، اما حزب فیو تای در نهایت او را به عنوان رهبر حزب معرفی کرد.

ظهور او به عنوان نخست وزیر
پائونگ ترن شیناواترا با اقتصاد در حال فروپاشی تایلند مواجه است. به نظر می‌رسد او با روی کار آمدن مواضع اقتصادی ای، چون حمایت از نرخ‌های بهره پایین‌تر و خودمختاری کم‌تر برای بانک مرکزی را در پیش خواهد گرفت. او از بانک مرکزی تایلند به شدت انتقاد کرده و معتقد است خودمختاری آن نهاد مانعی برای حل مسائل اقتصادی کشور بوده است. اکنون او به محافظه کاران طرفدار سلطنت طلب متکی بوده که حزب فیو تای با ائتلاف با آنان دولت تشکیل داده است.

برخی از وظایف اصلی او کاستن از نگرانی رای دهندگان در مورد هزینه‌های بالای زندگی و نگرانی سرمایه گذاران خارجی در مورد سیاست آشفته تایلند خواهد بود. جدای از چالش‌های اقتصادی او باید از تکرار کودتا‌های نظامی احتمالی و تکرار صدور احکام دادگاه‌هایی که در گذشته باعث برکناری بسیاری از رهبران تایلند شده اند نیز جلوگیری کند.