کد خبر: ۴۳۲۸۸۰
تاریخ انتشار: ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - ۱۲:۰۶
printنسخه چاپی
sendارسال به دوستان
تعداد بازدید: ۳۸

درخواست پنتاگون از ایران؛ به حمله اسرائیل پاسخ ندهید

متیو میلر سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز دوشنبه به وقت محلی در پاسخ به سوالی درباره اظهارات مقامات ارشد جمهوری اسلامی درباره پاسخ تهران به رژیم اسرائیل در پی تجاوز اخیرش با یادآوری حمایت واشنگتن از این رژیم ادعا کرد: پیام ما مانند هفته گذشته این است که ایران نباید پاسخ دهد و تنش‌ها را تشدید کند.

متیو میلر سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز دوشنبه به وقت محلی در پاسخ به سوالی درباره اظهارات مقامات ارشد جمهوری اسلامی درباره پاسخ تهران به رژیم اسرائیل در پی تجاوز اخیرش با یادآوری حمایت واشنگتن از این رژیم ادعا کرد: پیام ما مانند هفته گذشته این است که ایران نباید پاسخ دهد و تنش‌ها را تشدید کند.

  

پنتاگون روز دوشنبه اعلام کرد که آمریکا معتقد است که ایران «نباید» به حمله رژیم صهیونیستی پاسخ دهد. 

به نقل از «آناتولی» پت رایدر سخنگوی پنتاگون به خبرنگاران گفت: من نمی‌خواهم در مورد اقدام احتمالی ایران گمانه‌زنی کنم و به صورت عمومی درباره ارزیابی‌های اطلاعاتی صحبت نمی‌کنم. 

وی ادامه داد: من فکر می‌کنم ما به‌عنوان دولت آمریکا کاملاً واضح صحبت کرده‌ایم مبنی بر اینکه معتقدیم ایران نباید به حمله اسرائیل پاسخ دهد. اگر آن‌ها چنین تصمیمی بگیرند، ما البته از اسرائیل و حق آن در دفاع از خود، حمایت خواهیم کرد. 

 
متیو میلر سخنگوی وزارت خارجه آمریکا از مقامات تهران خواست به تجاوز رژیم اسرائیل به جمهوری اسلامی ایران پاسخ ندهد. 

متیو میلر سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز دوشنبه به وقت محلی در پاسخ به سوالی درباره اظهارات مقامات ارشد جمهوری اسلامی درباره پاسخ تهران به رژیم اسرائیل در پی تجاوز اخیرش با یادآوری حمایت واشنگتن از این رژیم ادعا کرد: پیام ما مانند هفته گذشته این است که ایران نباید پاسخ دهد و تنش‌ها را تشدید کند. 

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در عین حال با حمایت کشورش از رژیم اسرائیل مدعی شد: اگر ایران تصمیم بگیرد چنین اقدامی انجام دهد، ما از اسرائیل در دفاع از خود، حمایت خواهیم کرد. 

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا همچنین اذعان کرد وضعیت انسانی در منطقه شمال غزه تغییر محسوسی نکرده است. 

رهبر معظم انقلاب اسلامی ۱۲ آبان ماه در دیدار هزاران نفر از دانش‌آموزان و دانشجویان با تبیین علل اساسی مبارزه‌ی حداقل ۷۰ساله ملت ایران با ظلم و زیاده‌خواهی‌های آمریکا، مبارزه ملت ایران با استکبار را امری دائم، مستمر و در متن زندگی ملت خواندند و گفتند: نامگذاری یک روز به نام روز ملی مبارزه با استکبار جهانی، در واقع برای فراموش نشدن این مبارزه تاریخی است؛ بخصوص اینکه دست‌هایی در کار است که در حرکت شجاعانه و آگاهانه ملت برای ایستادگی و مبارزه با آمریکا و عواملش در منطقه، تردید ایجاد و سپس این مقابله را انکار کنند. 

ایشان با اشاره به تلاش برخی برای ایجاد شبهه در حقانیت مسئله تسخیر لانه جاسوسی، گفتند: بعضی می‌گویند سفارت آمریکا هم مثل سفارت‌خانه همه کشورها، محل تحرکات دیپلماتیک و جمع‌آوری اطلاعات بوده است؛ پس چرا تسخیر شد؟ 

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با ردّ این شبهه، تأکید کردند: سفارت آمریکا در تهران، همانگونه که اسناد بدست آمده از آن تأیید می‌کند، ستاد برنامه‌ریزی برای تحریک و ساماندهی ضدانقلاب و تفاله‌های ساواک شاه، ایجاد اختلاف، تحریک قومیت‌ها، کودتا، تهدید جان امام خمینی (ره) و نابودی انقلاب بود و این واقعیت حتی اگر برخی از عاملان آن حادثه دچار تردید شده باشند، تغییر نمی‌کند. 

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای همچنین با تأکید بر اینکه مسئولان و دست‌اندرکاران با امکانات موجود در حال تلاش همه‌جانبه هستند و به هیچ وجه کوتاه نمی‌آیند، گفتند: مطمئن باشید هیچ حرکت دشمن از جانب کسانی که به عنوان نماینده ملت ایران در حال تلاش برای مقابله با آن هستند، بی‌پاسخ گذاشته نمی‌شود و فراموش نخواهد شد و دشمنان چه رژیم صیهونیستی و چه ایالات متحده آمریکا در خصوص آنچه در قبال ملت ایران و جبهه مقاومت انجام می‌دهند، قطعاً پاسخ دندان‌شکنی دریافت خواهند کرد. 

در پی حمله رژیم اسرائیل به ایران، سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در نامه‌ای به دبیرکل سازمان ملل و رئیس شورای امنیت در پی تجاوز اخیر رژیم اسرائیل نوشت: در ساعات اولیه صبح شنبه ۲۶ اکتبر ۲۰۲۴ (۵ آبان ۱۴۰۳) رژیم تروریستی اسرائیل مجموعه‌ای از حملات هوایی نظامی را به چندین سایت در استان‌های خوزستان، ایلام و اطراف تهران انجام داد. با وجود آنکه سامانه دفاع هوایی ایران اکثر موشک‌ها را رهگیری کرد، چهار تن از افسران نظامی ایرانی به نام‌های حمزه جهاندیده، محمد مهدی شاهرخی، سجاد منصوری و مهدی نقوی، در حالی به مقام شهادت نائل آمدند که با شجاعت جان خود را فدای دفاع و حفظ امنیت ملی کشورشان کردند. اگر عملکرد موفقیت‌آمیز سامانه‌ی دفاع هوایی ایران نبود، این تهاجم رژیم صهیونیستی می‌توانست تلفات سنگینی به بار آورد. 

وزیر خارجه ایران تصریح کرد: با توجه به پیامدهای تهاجمات مستمر و نظام‌مند رژیم صهیونیستی، جمهوری اسلامی ایران از دبیرکل سازمان ملل متحد و شورای امنیت درخواست دارد که موضعی قاطع اتخاذ نموده و این اقدامات تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی را قویاً و به‌طور بی‌قید و شرط محکوم کنند و به جامعه بین‌المللی نشان دهند که چنین نقض‌های فاحش حقوق بین‌الملل و منشور سازمان ملل بی‌پاسخ نخواهد ماند. 

عراقچی تصریح کرد: «علاوه بر این، جمهوری اسلامی ایران از رئیس شورای امنیت درخواست دارد که برای رسیدگی به این نقض شدید و اقدامات غیرقانونی، نشست فوری برگزار کرده و از پاسخگو نمودن این رژیم جنایت‌کار حصول اطمینان نماید.» 

نشست اضطراری شورای امنیت که هفتم آبان ۱۴۰۳ (۲۸ اکتبر ۲۰۲۴) برگزار شد، چین از اعضای دائم شورای ۱۵ عضوی امنیت سازمان ملل، هرگونه نقض حاکمیت و تمامیت ارضی ایران را محکوم کرد و روسیه دیگر عضو شورای امنیت سازمان ملل، حمایت آمریکا از حمله اخیر اسرائیل به ایران را به باد انتقاد گرفت. 

سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل گفت: حمایت بی‌قید و شرط ایالات متحده آمریکا از رژیم اسرائیل، همراه با مانع‌تراشی آن در انجام وظایف شورای امنیت به‌عنوان یکی از اعضای دائم، این رژیم را وقیح‌تر کرده تا به جنایات و تجاوزات خود در غزه و لبنان، و اکنون علیه ایران، ادامه دهد و به‌طور جدی صلح و امنیت منطقه‌ای را تضعیف کند. 

امیر سعید ایروانی سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در نشست شورای امنیت درباره تجاوز رژیم صهیونیستی به ایران افزود: تجاوزات رژیم اسرائیل علیه ایران آشکار و مکرر است. این حمله تهاجمی بخشی از الگوی گسترده‌تر و مستمر تجاوز و مصونیت بی‌حدی است که رژیم اسرائیل برای بی‌ثبات کردن منطقه ادامه می‌دهد، به‌ویژه از طریق تجاوزات مداوم، پاکسازی قومی و جنایات جنگی علیه مردم فلسطین و لبنان. 

سفیر ایران تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران همواره دیپلماسی را به‌عنوان مسیر حل چالش‌های منطقه‌ای و تقویت صلح و ثبات دنبال کرده است. با این حال، به‌عنوان یک کشور دارای حاکمیت، جمهوری اسلامی ایران حق ذاتی خود را برای پاسخگویی در زمان مقتضی به این اقدام تجاوزکارانه، که طبق ماده ۵۱ منشور سازمان ملل مورد تأیید است، محفوظ می‌دارد. پاسخ ما قانونی و کاملاً منطبق با حقوق بین‌الملل خواهد بود.