مراقب خرابکاری به منظور ترور ترامپ باشید | پروژه اسرائیلی فاکتور کردن ترور ترامپ به نام ایران
بحث ترور ترامپ و احتمال دخالت ایران در این فرآیند یکی از مهمترین موضوعاتی است که میتواند ایران را درگیر کند. اگرچه ادعا شده بود که ایران در این خصوص به آمریکا «تضمین کتبی» داده است که دست به ترور ترامپ نمیزند اما پاسخ نمایندگی ایران در آمریکا نشان میدهد که اگرچه بحث تضمین کتبی ممکن است در میان نباشد، اما ایران تمایلی ندارد در این زمینه هزینه بیهوده بپردازد. با این حال باید باچشمانی باز نگران خرابکاریها بود.
سرانجام بار دیگر و بعد از ۴ سال ترامپ به ریاست جمهوری ایالات متحده آمریکا انتخاب شد. تنها چند روز قبل از آن بود که جو بایدن، رئیسجمهور فعلی آمریکا خطاب به ایران اعلام کرد: «تلاش برای ترور ترامپ یک اقدام جنگی تلقی میشود.» پیشتر سازمان اطلاعات آمریکا گفته بود که «ترامپ در فهرست ترور ایران قرار دارد»
اخیرا والاستریتژورنال مدعی شده است که «تهران تضمینهای کتبی داده که به دنبال قتل ترامپ نیست» در پاسخ نمایندگی ایران در سازمان ملل گفته است که «ما راجع به جزئیات پیامهای رسمی که میان دو کشور تبادل میشود در سطح عمومی اظهارنظر نمیکنیم. جمهوری اسلامی ایران از سالها قبل اعلام کرده که موضوع ترور شهید سلیمانی را از طریق مراجع حقوقی و قضایی دنبال میکند و پایبندی کامل به اصول شناخته شده حقوق بینالملل دارد.»
زیربنای این خبرها ادعاهایی است که این روزها بار دیگر در مورد تلاش برای ترور ترامپ مطرح شده بود. اگرچه اظهارات مقامات مسئول در ایران نشان میدهد که راه دیگری را در پیش دارند، اما با این حال نباید از این خطر چشمپوشی کرد که ممکن است «توطئهای» در این زمینه ایجاد وجود داشته باشد که بخواهد مانع از رفتن ترامپ به کاخ سفید شود، اما «هزینه» آن را ایران بپردازد.
گفتمان ترور
بعد از ترور سردار سلیمانی و اعتراف مقاماتی مانند مایک پمپئو و ترامپ در دست داشتن مستقیم در این ترور، همواره آنها از احتمال ترور خود نگران بودند. حالا آمریکا اتهام جدیدی را مبنی بر تلاش ایران برای ترور ترامپ مطرح کرده است که با پاسخ منفی و سیگنال مهم وزارتخارجه روبهرو شد، اما از آن طرف کیهان را آزرده خاطر کرده است.
بعد از یک ترور نافرجام در جریان انتخابات آمریکا فرد مسلحی در نزدیکی زمین گلف ترامپ دستگیر شد و ترامپ درخواست هواپیمای نظامی برای حفاظت از خودش را به دولت بایدن ارائه کرد. هفته گذشته آسوشیتدپرس به نقل از مقامات دادگستری آمریکا از باز شدن پروندهای قضایی حرف میزنند که طی آن ایران تلاش کرده تا ترامپ را ترور کند.
آنها نام این فرد را «فرهاد شاکری» ذکر کردند و مدعی هستند از آمریکا اخراج شده و در ایران به سر میبرد، اما به دنبال ترور ترامپ بوده است. تابستان گذشته هم وزارت دادگستری آمریکا مدعی شد که یک مرد پاکستانی را به اتهام ارتباط با ایران در یک طرح قتل با پرداخت پول متهم کرده است. در واقع به طور مرتب خبر مربوط به دستگیری افرادی در خصوص تلاش برای ترور ترامپ منتشر میشود.
مین گذاری در روابط
پاسخ ایران اما قابل توجه بود. علاوه بر موضعگیری مهم نماینده ایران در نیویورک که بر پیگیریهای «حقوقی و قضایی» تاکید میکند، سخنگوی وزارتخارجه این مساله را «مین گذاری» در «روابط پیچیده ایران و آمریکا» عنوان کرده بود و اتهام اقدام برای ترور را «کاملاً مشکوک و شرورانه و بیاساس» خوانده بود. اینکه وزارتخارجه با آگاهی کامل از عبارت «مین گذاری» در روابط ایران و آمریکا استفاده کرده، اهمیت بسیاری زیادی داشت که میتواند مخاطب خود را در آینده کاخ سفید پیدا کند. اما بیایید نگرانیهای خودمان را از برخی حرفها که نشانهای است از احتمال وضعیتی نامشخص در آینده ابراز کنیم. خصوصا وقتی میبینیم تفکری مانند روزنامه کیهان از این مساله ناراحت شده و اعلام می کند: « ترور ترامپ، کاری ضروری و خداپسندانه است؛ چرا سخنگوی وزارت خارجه گفته اقدامی شرورانه؟»
به یاد بیاورید وقتی دومین اقدام به ترور ترامپ کشف شد، بلافاصله نتانیاهو در حساب کاربری خود نوشت: «سارا و من از شنیدن خبر دومین تلاش برای ترور رئیسجمهور ترامپ شوکه شدیم، اما خیالمان راحت شد که این هم ناکام ماند. اما ما نباید تنها به شانس اتکا کنیم.» این همزمان بود با تلاش حزبالله لبنان برای ترور نتانیاهو در اقامتگاهش که پهپاد حزبالله به پنجره اتاق آنها برخورد کرده بود. از همین رو بود که نتانیاهو عامدانه، خودش و همسرش را در کنار ترامپ و مساله ترور قرار داد و از آن ابراز نگرانی کرد.
واقعیت این است که روی کار آمدن ترامپ منافع بسیاری از افراد را در خود آمریکا و در جهان به خطر انداخته است. او قائل به سوق دادن بودجههای نظامی زیاد به سمت جنگ در اوکراین یا خاورمیانه نیست. از همین رو دشمنانی از جنس «جنگطلبان» عامل دارد که در صورت لزوم دست به حذف او خواهند زد.
ماجرا برای ایران در آنجا وخیم می شود که ظاهراً تلاشهایی از سوی چند جریان برای متهمکردن ایران در دستور کار است.
اول: جریان افراطی نشسته در اسرائیل
دوم: جریان جنگطلب داخلی
سوم: جریان براندازی خارجنشین که انتظار وقوع یک جنگ تمامکننده میان ایران و آمریکا را دارد
چهارم: برخی جریانهای سیاسی داخلی آمریکا
در چنین وضعیتی ترور ترامپ به منزله ایجاد تقاطعی است که همه این جریانها را به یکدیگر رسانده و در مقابل ایران قرار می دهد. از همین رو دولت ایران باید قاطعانه نشان دهد که این بازی از پیش افشا شده و تلاش برای فاکتور کردن هزینههای ترور ترامپ برعهده ایران، یک پروژه اسرائیلی است.