کد خبر: ۴۳۵۵۱۶
تاریخ انتشار: ۱۲ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۹:۰۸
printنسخه چاپی
sendارسال به دوستان
تعداد بازدید: ۳۵۶

واکنش نماینده های موافق استیضاح به برکناری همتی/ استیضاح سیاسی بود یا نبود؟

حسینعلی حاجی دلیگانی، طراح اصلی استیضاح همتی و عباس گودرزی از موافقان استیضاح پس از برکناری وزیر اقتصاد به چند و چون ماجرا واکنش نشان دادند.

حسینعلی حاجی دلیگانی، طراح اصلی استیضاح همتی و عباس گودرزی از موافقان استیضاح پس از برکناری وزیر اقتصاد به چند و چون ماجرا واکنش نشان دادند.
 بررسی طرح استیضاح عبدالناصر همتی وزیر امور اقتصادی و دارایی در دستور جلسه علنی امروز (یکشنبه) مجلس قرار داشت. نمایندگان مجلس بعد از استماع نظرات متقاضیان استیضاح، دفاعیات رئیس‌جمهور و وزیر اقتصاد به استیضاح عبدالناصر همتی رای دادند.

نمایندگان مجلس شورای اسلامی با ۱۸۲ رای موافق، ۸۹ رای مخالف و یک رای ممتنع و یک رای باطله از مجموع ۲۷۳ رای ماخوذه، رای اعتماد خود از عبدالناصر همتی را پس گرفتند.


حسینعلی حاجی دلیگانی در گفتگویی، با بیان اینکه استیضاح همتی بر مبنای دلایل فنی و اقتصادی بود و نه دلایل سیاسی بود، اظهار کرد: استیضاح همتی بر مبنای دغدغه‌های اقتصادی مردم مطرح و از سوی نمایندگان نیز مورد پیگیری قرار گرفت.

 

نماینده مردم «شاهین شهر، میمه و برخوار» در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه استیضاح همتی دلایل سیاسی نداشت، تاکید کرد: نمایندگان نمی‌توانند از دغدغه و وضعیت معیشتی مردم چشم پوشی کنند. بنابراین ما تک تک مشکلاتی که مردم در شرایط فعلی با آن مواجه بودند را در جلسه استیضاح مطرح کردیم.

این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مجلس و بسیاری از نمایندگان پیش از استیضاح راه‌های دیگری را پیمودند تا به نتیجه برسند،اظهار کرد: متاسفانه این راهکارها به نتیجه مطلوب منتج نشد و ما در ادامه موضوع استیضاح را در پیش گرفتیم.

حاجی دلیگانی با بیان اینکه رای داده شده نسبت به این استیضاح از سوی نمایندگان نشان می‌دهد که این استیضاح دلایل سیاسی ندارد، بیان کرد: همچنین بنده باید به این نکته اشاره کنم که  موافقین این استیضاح از تمام طیف‌های مجلس بودند.

این نماینده مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: بنابراین این استیضاح به دلایل فنی و اقتصادی نظیر افزایش قیمت ارز و رشد تورم بود.

گودرزی: استیضاح وزیر اقتصاد با رویکرد کاملاً غیر سیاسی/ آشفتگی بازار ارز و کاهش ارزش پول ملی از دلایل استیضاح بود
عباس گودرزی در گفتگویی، در توضیح روند استیضاح عبدالناصر همتی وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: با درخواست حدود ۱۲۰ نفر از نمایندگان طرح استیضاح مطرح و جلسه رسیدگی به آن امروز در صحن علنی مجلس برگزار شد؛ وزیر اقتصاد و رئیس جمهور در مجلس حاضر شدند و دفاعیات خودشان را ارائه کردند.

واکنش نماینده های موافق استیضاح به برکناری همتی/ استیضاح سیاسی بود یا نبود؟

سخنگوی هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در نهایت با توجه به اینکه آقای همتی نتوانست مجلس را قانع کند، نمایندگان مجلس با ۱۸۲ رأی با عدم اعتماد به وزیر موافقت کردند و آقای همتی از این مسئولیت برکنار شد.

وی در ادامه اضافه کرد: برابر با اصل ۱۳۵ قانون اساسی رئیس جمهور فرصت دارند نهایتاً ظرف ۳ ماه گزینه جدید پیشنهادی خود را به مجلس معرفی کند، طبیعتاً در این بازه زمانی رئیس جمهور می‌تواند وزارتخانه را با سرپرست اداره کند.

نماینده مردم بروجرد در مجلس بیان کرد: نکته مهم جلسه استیضاح این بود که مجلس با رویکرد کاملاً غیر سیاسی دست به استیضاح زد؛ این تصمیم نمایندگان مبتنی بر مسائل و مشکلات اقتصادی مردم و عدم انسجام و هماهنگی بین تیم اقتصادی دولت، به هم ریختگی بازار ارز، کاهش شدید ارزش پول ملی بود.

این نماینده مردم در مجلس دوازدهم با بیان اینکه اراده مجلس در جهت کمک به دولت است، گفت: مجلس از اینجا به بعد هم وظیفه دارد تا دولت را کمک کند؛ امیدواریم که با تعامل با دولت بتوانیم در جهت تسهیل در امور زندگی مردم تاثیرگذار باشیم.