کد خبر: ۴۴۲۷۶۹
تاریخ انتشار: ۱۴ دی ۱۴۰۴ - ۱۶:۲۷
printنسخه چاپی
sendارسال به دوستان
تعداد بازدید: ۲۵۴

روایت جدید سی‌ان‌ان از شب حمله آمریکا: مادورو در حال فرار به اتاق امن فولادی بازداشت شد

سی‌ان‌ان در گزارشی مفصل از پشت‌پرده عملیات محرمانه آمریکا علیه نیکلاس مادورو پرده برداشت و روایت کرد چگونه دونالد ترامپ در شب حمله، از اقامتگاه مارالاگو و در اتاقی موقتی، لحظه‌به‌لحظه یورش نیروهای ویژه آمریکایی به کاراکاس را دنبال کرد؛ عملیاتی که پس از ماه‌ها برنامه‌ریزی، با تلاش نافرجام مادورو برای فرار به اتاق امن فولادی‌اش و بازداشت او به اوج خود رسید
روایت جدید سی‌ان‌ان از شب حمله آمریکا: مادورو در حال فرار به اتاق امن فولادی بازداشت شد

سی‌ان‌ان در گزارشی مفصل از پشت‌پرده عملیات محرمانه آمریکا علیه نیکلاس مادورو پرده برداشت و روایت کرد چگونه دونالد ترامپ در شب حمله، از اقامتگاه مارالاگو و در اتاقی موقتی، لحظه‌به‌لحظه یورش نیروهای ویژه آمریکایی به کاراکاس را دنبال کرد؛ عملیاتی که پس از ماه‌ها برنامه‌ریزی، با تلاش نافرجام مادورو برای فرار به اتاق امن فولادی‌اش و بازداشت او به اوج خود رسید

شبکه خبری سی‌ان‌ان در گزارشی به لحظه بازداشت نیکلاس مادورو، رئیس جمهور مخلوع ونزوئلا و تلاش وی برای فرار پرداخت و از اتاق عملیات دونالد ترامپ، در حالی که در اقامتگاه مارالاگو روند حمله را دنبال می‌کرد، سخن گفت. 

به نقل از سی‌ان‌ان، در این گزارش آمده است: «طبق تصاویری که کاخ سفید منتشر ساخت، در اتاقی [موقتی] و سرپوشیده [با پارچه] که در مارالاگو برپا شده بود و در حالی که صفحات نمایشی برای تماشا و لذت بردن [رئیس جمهور آمریکا] نصب شده بود، دونالد ترامپ به تماشای سربازان آموزش دیده دلتافورس آمریکایی پرداخت که به خانه مادورو در کاراکاس یورش بردند؛ جایی که رهبر ونزوئلا در کنار همسرش در آنجا خوابیده بود.» 

 

سی‌ان‌ان در ادامه نوشت: مادورو بلافاصله و در حالی که تلاش داشت به اتاق امن فولادی خود فرار کند، بازداشت شد. این [صحنه] اوج دراماتیکی از کارزار چندین ماهه‌ای بود که هدف نهایی آن برای افرادی که در این برنامه ریزی دست داشتند، مشخص بود: برکناری مادورو از قدرت. 

در این گزارش همچنین آمده است: ترامپ که بارها از نگرانی کشیدن شدن پای آمریکا به جنگی ناخواسته و طولانی مدت ابراز نگرانی کرده بود، سرانجام هرگونه ملاحظه کاری را کنار گذاشت و در روزهای پایانی پیش از کریسمس به انجام این عملیات چراغ سبز نشان داد. 

پس از گذشت یک هفته هوا صاف شد و شرایط برای انجام این عملیات به شدت محافظت شده و سری فراهم گردید. در ساعت ۱۰:۴۶ شب به وقت شرق آمریکا ترامپ پس از گشت و گذار در بازار سنگ مرمر و عقیق و لذت بردن از صرف شام در پاسیوی اقامتگاه مارالاگو، دستور حمله نهایی را صادر کرد. 

ترامپ سپس به جمع مقامات امنیت ملی خود که در کلوب طلاکاری‌اش در فلوریدای جنوبی گرد هم آمده بودند، گفت: «موفق باشید؛ خدا به همراه تان.» 

سی ان ان سپس در ادامه شرح عملیات نوشت: هلیکوپترهای آمریکایی بلافاصله در ارتفاع ۱۰۰ فوتی از دریا راهی کاراکاس شدند و چند ساعت بعد، طبق آنچه ترامپ در تروث سوشال تصویر آن را منتشر کرد، مادورو دستبند زده و با شلوار گرمکن ورزشی و چشم‌بندی سیاه رنگ بازداشت شد. 

آمریکا ونزوئلا را اداره می‌کند

ترامپ روز شنبه اعلام کرد آمریکا اکنون ونزوئلا را برای آینده‌ای نامعلوم اداره خواهد کرد؛ هرچند جزئیات اندکی را از این مسأله ارائه داد. 

در ساعات بعد از حمله، برخی منابع در واشینگتن از جمله برخی کارکنان کنگره آمریکا و حتی برخی متحدان رئیس جمهور آمریکا خصوصی در زمینه عواقب طولانی مدت چنین اقدامی هم در خصوص امنیت ملی آمریکا و چه از لحاظ پیامدهای سیاسی بالقوه آن ابراز نگرانی کردند. 

برنامه ریزی چندین ماهه و آمادگی دو هفته‌ای

سی ان ان درادامه به نقل از برخی منابع آگاه از این عملیات اعلام کرد آمادگی‌ها در خصوص انجام این حمله از نیمه دسامبر کلید خورد؛ اما خود این طرح ماه‌ها قبل کلید خورده بود. حتی پیش از آنکه آمریکا نخستین حمله نظامی خود را به قایق مظنون به حمل مواد مخدر از ونزوئلا در اوایل سپتامبر انجام دهد، طرح برکناری مادورو از قدرت در حال اجرا بود. 

حضور مأموران سیا سایه به سایه مادورو

سی‌ان‌ان در بخش دیگری از گزارش خود می‌گوید در حالی که آمریکا آشکارا در حال تقویت حضور نظامی خود در کارائیب بود و کشتی‌های جنگی و دیگر ابزارآلات جنگی را به منطقه می‌آورد، اما در کنار آن اقدامات دیگری نیز در خفا در حال رخ دادن بود. 

برخی منابع آگاه به سی ان ان گفتند در ماه اوت، سازمان سی آی‌ای (سیا) بطور محرمانه تیمی کوچک را داخل ونزوئلا مستقر کرد تا الگوهای رفتاری و رفت و آمدی مادورو، مکانهایی که او حضور دارد و جابجایی‌هایش را زیر نظر بگیرد؛ اقدامی که سبب شد تا به عملیات روز شنبه و یافتن مکان دقیق وی، از جمله جایی که او خوابیده بود، کمک کند. 

ژنرال دن کین، رئیس ستاد مشترک ارتش گفت: «این تیم دریافت او کجا می‌رود؛ کجا زندگی می‌کند؛ به کجا سفر می‌کند؛ چه چیزی می‌خورد؛ چه چیزی می‌پوشد و [حتی] حیوانات خانگی‌اش چه هستند.» 

یک منبع آگاه به سی ان ان گفت: «از جمله این افراد، یک منبع فعال سازمان سیا بود که در داخل دولت ونزوئلا کار می‌کرد و به آمریکا کمک کرد تا مکان مادورو و جابجایی‌هایش پیش از بازداشت، ردیابی شود.» 

امید کاخ سفید برای کناره گیری مادورو بجای بازداشت

سی ان ان در بخش دیگری از گزارش خود به نقل از دو مقام ارشد کاخ سفید می‌گوید با وجود آنکه طرح برکناری مادورو تدویم شده بود، اما بسیاری از مقامات کاخ سفید در هفته‌های اخیر امید داشتند رئیس جمهور ونزوئلا داوطلبانه کناره گیری کند. 

طبق اعلام سی ان ان، در طول مکالمه تلفنی که میان مادورو و ترامپ در ماه نوامبر برقرار شد، رئیس جمهور آمریکا بار دیگر به رئیس جمهور ونزوئلا گوشزد کرد که به نفع اوست که از قدرت کناره گیری کرده و کشور را ترک کند و این مکالمه را یک اولتیماتوم خواند. 

مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا روز شنبه گفت: «من می‌خواهم یک چیز را روشن بگویم؛ نیکلاس مادورو بارها فرصت این را داشت که از این اقدام جلوگیری کند. به او پیشنهادهای بسیار بسیار بسیار سخاوتمندانه‌ای پیشنهاد شد؛ اما بجای آن او تصمیم گرفت تا مانند یک مرد دیوانه رفتار کرده و دست دست کند و نتیجه همانی شد که امشب دیدیم.»