کد خبر: ۴۴۵۱۵۸
تاریخ انتشار: ۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۵ - ۱۱:۰۱
printنسخه چاپی
sendارسال به دوستان
تعداد بازدید: ۱۱۵

بلومبرگ: یک نفت‌کش با پرچم کره جنوبی در تلاش است که از تنگه هرمز عبور کند/ هاآرتص به نقل از منابع اسرائیلی: از اینکه ترامپ گفته بود تنها چند ساعت با حمله به ایران فاصله داشته، شگفت‌زده شدیم؛ انتظار داشتیم که او با اسرائیل هماهنگ شود/ رئیس‌جمهور چین: مذاکرات بسیار مهم است؛ باید درگیری‌ها با ایران متوقف شود/ الجزیره: نفت پس از تأکید ترامپ بر «پایان سریع جنگ با ایران»، کاهش یافت

اکسیوس فاش کرده دونالد ترامپ پیش از اعلام توقف حمله، اصلا تصمیمی برای حمله به ایران نگرفته بود. در همین حال بلومبرگ نوشت که اگر تنگه هرمز تا اوایل ژوئیه (اواسط تیر) بازگشایی نشود ناتو ممکن است به عبور کشتی‌ها از تنگه کمک کند؛ موضوعی که توسط ناتو در دست بررسی است.
بلومبرگ: یک نفت‌کش با پرچم کره جنوبی در تلاش است که از تنگه هرمز عبور کند/ هاآرتص به نقل از منابع اسرائیلی: از اینکه ترامپ گفته بود تنها چند ساعت با حمله به ایران فاصله داشته، شگفت‌زده شدیم؛ انتظار داشتیم که او با اسرائیل هماهنگ شود/ رئیس‌جمهور چین: مذاکرات بسیار مهم است؛ باید درگیری‌ها با ایران متوقف شود/ الجزیره: نفت پس از تأکید ترامپ بر «پایان سریع جنگ با ایران»، کاهش یافت

اکسیوس فاش کرده دونالد ترامپ پیش از اعلام توقف حمله، اصلا تصمیمی برای حمله به ایران نگرفته بود. در همین حال بلومبرگ نوشت که اگر تنگه هرمز تا اوایل ژوئیه (اواسط تیر) بازگشایی نشود ناتو ممکن است به عبور کشتی‌ها از تنگه کمک کند؛ موضوعی که توسط ناتو در دست بررسی است.

آخرین اخبار مربوط به روز چهل و سوم آتش بس (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۵) به شرح زیر است:

 

الجزیره: قطعنامه سنای آمریکا که ترامپ را ملزم می‌کند برای ادامه جنگ با ایران، موافقت صریح کنگره را دریافت کند، ۵۰ رأی موافق به‌دست آورد
۱۴۰۵/۰۲/۳۰ - ۰۹:۵۱
 

الجزیره نوشت: سنا آمریکا به‌طور نزدیک به پیشبرد یک قطعنامه رأی داد که در صورت تصویب، ترامپ را ملزم می‌کند برای ادامه جنگ با ایران، موافقت صریح کنگره را دریافت کند.

به گزارش انتخاب، این قطعنامه ۵۰ رأی موافق به‌دست آورد که عمدتاً از سوی دموکرات‌ها و همچنین چهار جمهوری‌خواه بود.

در میان آن‌ها رند پال از کنتاکی، سوزان کالینز از مین و لیزا مورکوسکی از آلاسکا بودند که پیش‌تر نیز به قطعنامه‌های مشابه رأی مثبت داده‌اند.

قابل توجه است که بیل کسیدی، سناتور لوئیزیانا، موضع خود را تغییر داد و به «آری» رأی داد؛ این اتفاق چند روز پس از آن رخ داد که او در انتخابات مقدماتی جمهوری‌خواهان برای انتخابات پیش رو، به یک نامزد مورد حمایت ترامپ باخته بود.

در همین حال، جان فتِرمن، سناتور پنسیلوانیا، بار دیگر تنها دموکراتی بود که به این طرح رأی منفی داد.

بلومبرگ: یک نفت‌کش با پرچم کره جنوبی در تلاش است که از تنگه هرمز عبور کند
۱۴۰۵/۰۲/۳۰ - ۰۹:۴۳
 

بلومبرگ با استناد به داده‌های ردیابی کشتی‌ها گزارش داد: یک نفت‌کش غول‌پیکر با پرچم کره جنوبی در تلاش است از تنگه هرمز عبور کند.

به گزارش انتخاب، نفت‌کش «یونیورسال وینر» صبح روز چهارشنبه شروع به ارسال سیگنال‌هایی کرد که موقعیت آن را در تنگه، در جنوب جزیره لارک ایران، نشان می‌دهد.

این نفت‌کش به دنبال دو نفت‌کش غول‌پیکر چینی است که مسیر مشابهی را طی می‌کردند و آن‌ها نیز روز چهارشنبه تلاش داشتند از هرمز عبور کنند.

سایت والا: مجروح شدن فرمانده تیپ زرهی ۴۰۱ و تعدادی از سربازان در جنوب لبنان
۱۴۰۵/۰۲/۳۰ - ۰۹:۳۸
 

سایت اسرائیلی والا گزارش داد که فرمانده تیپ زرهی ۴۰۱ و تعدادی از سربازان در پی هدف قرار گرفتن یک پهپاد که توسط حزب‌الله در جنوب لبنان پرتاب شده بود، زخمی شدند.

سپاه: صدای انفجارهای کنترل شده در جنوب تهران
۱۴۰۵/۰۲/۳۰ - ۰۹:۰۱
 

روابط عمومی سپاه حضرت سیدالشهدا(ع) استان تهران اعلام کرد: امروز چهارشنبه از ساعت ۱۱ تا ۱۳، احتمال شنیده شدن صدای انفجارهای کنترل‌شده در محدوده باقرشهر و کهریزک وجود دارد.

بر اساس این اطلاعیه، این صداها ناشی از عملیات امحا و انفجار کنترل‌شده بقایای مهمات برجای‌مانده از دوران جنگ تحمیلی است که در قالب اقدامات ایمن‌سازی منطقه انجام می‌شود.

در این اطلاعیه تأکید شده است که این انفجارها کاملاً کنترل‌شده بوده و جای هیچ‌گونه نگرانی برای شهروندان وجود ندارد.

هاآرتص به نقل از منابع اسرائیلی: از اظهارات ترامپ که گفته بود تنها چند ساعت با حمله به ایران فاصله داشته، شگفت‌زده شدیم؛ انتظار داشتیم که این حمله به طور مستقیم و گسترده با اسرائیل هماهنگ شود
۱۴۰۵/۰۲/۳۰ - ۰۸:۵۹
 

هاآرتص نوشت: منابع ارتش اسرائیل می‌گویند از اظهارات ترامپ شگفت‌زده شدیم که گفته بود تنها چند ساعت با حمله به ایران فاصله داشته است.

به گزارش انتخاب، منابع افزودند: ما انتظار داشتیم حمله به ایران به‌طور مستقیم و گسترده با اسرائیل هماهنگ شود.

منابع امنیتی تأکید کردند: تکرار حملات آمریکا به ایران تقریباً به‌طور حتم منجر به مشارکت اسرائیل در نبرد خواهد شد.

آن‌ها گفتند: ما در مورد امکان سرنگونی نظام ایران در صورت از سرگیری جنگ تردید داریم.

الجزیره: نفت روسیه به عنوان یکی از بهره‌مندان اصلی جنگ ظاهر شده، زیرا ترامپ اجازه داده که به عنوان منبع نوسانی اصلی جهان در دوران محاصره بنادر ایران عمل کند
۱۴۰۵/۰۲/۳۰ - ۰۸:۵۳
 

الجزیره نوشت: نفت روسیه به عنوان یکی از بهره‌مندان اصلی جنگ آمریکا و اسرائیل علیه ایران ظاهر شده است، زیرا کشورها پس از تصمیم ترامپ برای تسهیل موقت تحریم‌ها علیه مسکو، برای اجاره تانکرها به شدت اقدام کردند، تحلیل‌گران گفته‌اند.

به گزارش انتخاب، جورج ولُوشین، تحلیل‌گر مستقل انرژی مستقر در پاریس، پیش‌تر به الجزیره گفته بود: «روسیه به دلیل خلأ عظیم عرضه که ناشی از بسته شدن تنگه هرمز ایجاد شده است، به بهره‌مند اصلی از بحران خاورمیانه تبدیل شده است.»

او افزود: «تصویه‌کنندگان جهانی برای یافتن نفت‌های متوسط-ترش جایگزین در حال رقابت شدید هستند، نیازی که نوع نفت اورال روسیه به‌طور خاص برآورده می‌کند.»

وی همچنین گفت که تصمیم آمریکا در ۱۰ مارس، که اکنون منقضی شده است، برای اعطای مهلت موقت برای صادرات نفت روسیه «به مسکو پنجره‌ای حیاتی برای حداکثر کردن حجم صادرات و درآمدهای نفتی داد و اساساً اجازه داد نفت روسیه به عنوان منبع نوسانی اصلی جهان در دوران محاصره ایران عمل کند.»

بر اساس آمار مرکز تحقیقات انرژی و هوای پاک (CREA)، روسیه تنها در دو هفته اول جنگ علیه ایران، ۶۷۲ میلیون یورو (۷۸۷ میلیون دلار) درآمد اضافی از فروش نفت کسب کرده است.

روابط بین چین و روسیه بسیار متفاوت از روابط چین و ایالات متحده است.

پوتین خود تاکنون ۲۵ بار به چین سفر کرده و بیش از ۴۰ بار با شی جین‌پینگ دیدار داشته است. بنابراین این سفر واقعاً درباره تعمیق هماهنگی و همکاری‌های موجود خواهد بود.

انتظار می‌رود دو طرف یکدیگر را در جریان تحولات خاورمیانه و اوکراین قرار دهند و احتمالاً شی جین‌پینگ پوتین را از مباحثی که هفته گذشته با ترامپ داشته است، مطلع خواهد کرد.

پوتین با هیئت بزرگی از رهبران کسب‌وکار و دولت همراه است و کرملین می‌گوید که حدود ۴۰ قرارداد مختلف در زمینه‌های اقتصاد، گردشگری و آموزش به امضا خواهد رسید.

برای پوتین، موضوع اصلی بحث، امنیت انرژی است و بسیار محتمل است که خط لوله گاز «قدرت سیبری ۲» که دو کشور را به هم متصل می‌کند، مطرح شود. از زمان آغاز جنگ در اوکراین، صادرات گاز روسیه به اروپا تقریباً متوقف شده و مسکو به شدت به درآمد نیاز دارد تا جایگزین آن شود، به‌ویژه که اکنون وارد پنجمین سال جنگ شده است.

چین تاکنون به دلیل اختلافات بر سر قیمت، نسبتاً محتاط بوده است.

این کشور نیز عجله‌ای ندارد و نمی‌خواهد به هیچ کشور واحدی برای تأمین نیازهای انرژی خود بیش از حد وابسته شود. چین در حال حاضر مقدار قابل توجهی نفت و گاز از روسیه می‌خرد، اما مسکو امیدوار است که جنگ ایران و اختلال مداوم در تنگه هرمز این محاسبات را تغییر دهد.

الجزیره: قیمت نفت پس از اینکه ترامپ گفت جنگ با ایران «با سرعت بسیار زیادی» به پایان خواهد رسید، کاهش یافت
۱۴۰۵/۰۲/۳۰ - ۰۸:۳۷
 

الجزیره نوشت: قیمت‌های نفت پس از آنکه رئیس‌جمهور آمریکا، دونالد ترامپ، بار دیگر تأکید کرد که جنگ با ایران «به‌سرعت بسیار زیادی» به پایان خواهد رسید، کاهش یافت.

به گزارش انتخاب، قراردادهای آتی نفت برنت ۴۵ سنت، معادل ۰.۴ درصد، کاهش یافت و به ۱۱۰.۸۳ دلار برای هر بشکه رسید، در حالی که قراردادهای آتی نفت خام وست تگزاس اینترمدیت آمریکا ۲۷ سنت، معادل ۰.۳ درصد، کاهش یافته و به ۱۰۳.۸۸ دلار رسید.

هر دو شاخص نفتی اصلی روز سه‌شنبه نیز حدود یک دلار کاهش داشتند، پس از آنکه جی.دی. ونس، معاون رئیس‌جمهور آمریکا، اعلام کرد که ایالات متحده و ایران در مذاکرات پیشرفت کرده‌اند و هیچ‌یک از طرفین تمایلی به از سرگیری اقدامات نظامی ندارند.

جزئیات دیدار روسای جمهور چین و روسیه
۱۴۰۵/۰۲/۳۰ - ۰۸:۲۲
 

روسای جمهور چین و روسیه با یکدیگر دیدار و گفت‌وگو کردند.

به گزارش انتخاب، شی جین پینگ، رئیس‌جمهوری چین، در دیدار با ولادیمیر پوتین، همتای روس خود، گفت: پکن و مسکو باید با یکدیگر همکاری کنند تا نظام جهانی عادلانه‌تری بسازند.

وی افزود: توقف جنگ به کاهش اختلال در تأمین انرژی و نظم تجاری بین‌المللی کمک خواهد کرد. مذاکرات بسیار مهم است و باید درگیری‌ها در ایران متوقف شود.

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه، نیز گفت: روابط روسیه و چین به تقویت ثبات جهانی کمک می‌کند.

پوتین با بیان اینکه همکاری ما با چین در بخش انرژی، با وجود بی‌ثباتی اوضاع بین‌المللی، عمیق‌تر می‌شود، گفت: در بحران خاورمیانه، روسیه تأمین‌کننده قابل اعتماد انرژی باقی می‌ماند.

نامزد مورد حمایت ترامپ در انتخابات درون‌حزبی جمهوری‌خواهان پیروز شد
۱۴۰۵/۰۲/۳۰ - ۰۳:۴۴
 

ان.بی.سی نوشت: اد گالرین که مورد حمایت ترامپ بود، توماس مسی، نماینده کنگره، را در انتخابات درون‌حزبی جمهوری‌خواهان در کنتاکی شکست داد.

مسی آخرین نمایندهٔ فعلی کنگره است که تحت فشار ترامپ دچار افول شد، بالاخص پس از اختلافات بر سر مسائلی از جمله هزینه‌ها، جنگ ایران و پرونده اپستین.

ادعای ترامپ درباره ایران: کار فوق‌العاده‌ای انجام داده‌ایم / فکر می‌کنم خیلی زود این موضوع را تمام کنیم و آن‌ها دیگر سلاح هسته‌ای نخواهند داشت
۱۴۰۵/۰۲/۳۰ - ۰۳:۲۷
 

ترامپ درباره ایران مدعی شد:

کار فوق‌العاده‌ای انجام داده‌ایم.

فکر می‌کنم خیلی زود این موضوع را تمام کنیم و آن‌ها دیگر سلاح هسته‌ای نخواهند داشت.

امیدوارم این کار به شکلی خوبی انجام شود.

نماینده جمهوری‌خواه مخالف جنگ با ایران: رقابتم با کاندیدای مورد حمایت ترامپ، به همه‌پرسی درباره سیاست خارجی تبدیل شده
۱۴۰۵/۰۲/۳۰ - ۰۳:۲۳
 

توماس مسی، نماینده جمهوری‌خواه از کنتاکی، در واکنش به انتقادات دونالد ترامپ پیش از برگزاری انتخابات درون‌حزبی پرهزینه در مقابل اد گالرین، کاندیدای جمهوری‌خواه مورد حمایت ترامپ، به سی‌بی‌اس گفت که این رقابت به همه‌پرسی درباره وفاداری به حزب، سیاست خارجی و هزینه‌های سیاسی خارجی تبدیل شده است.

مسی یکی از معدود جمهوری‌خواهان کنگره است که با جنگ با ایران مخالفت کرده و به همراه دموکرات‌ها رأی داده تا اختیار ترامپ برای اقدام نظامی بیشتر بدون مجوز کنگره محدود شود. 

او همچنین به طرح‌های حمایت از اسرائیل رأی منفی داده، و همچنین به طرحی که محکوم کننده یهودستیزی بود و به اعتقاد مسی ترویج‌دهنده سانسور بود.

بیل کسیدی، سناتور جمهوریخواه: کاخ سفید و پنتاگون کنگره را در مورد «عملیات خشم حماسی»، در بی‌خبری نگه داشته‌اند
۱۴۰۵/۰۲/۳۰ - ۰۳:۲۲
 

بیل کسیدی، سناتور جمهوریخواه گفت:

«اگرچه من از تلاش دولت برای برچیدن برنامه هسته‌ای ایران حمایت می‌کنم، اما کاخ سفید و پنتاگون کنگره را در مورد «عملیات خشم حماسی»، در بی‌خبری نگه داشته‌اند.

 در لوئیزیانا، از افرادی، از جمله طرفداران دونالد ترامپ، شنیده‌ام که نگران این جنگ هستند. 

تا زمانی که دولت شفاف‌سازی نکند، هیچ مجوز یا تمدیدی از سوی کنگره قابل توجیه نیست.

روایت الجزیره از گره اصلی مذاکرات
۱۴۰۵/۰۲/۳۰ - ۰۲:۴۰
 

الجزیره نوشت:

تلاش‌ها برای پایان دادن به جنگ میان ایالات متحده و ایران با مشکل مواجه شده است؛ موضوعی که عمق اختلاف سیاسی میان دو طرف را یادآوری می‌کند.

واشنگتن خواهان یک توافق واحد است که در آن توقف درگیری‌ها به تعهدات هسته‌ای ایران و همچنین نقش متحدان تهران (گروه‌های هم‌پیمانش) مرتبط شود.

در مقابل، ایران بر این موضع پافشاری می‌کند که ابتدا باید جنگ متوقف شود و «محاصره دریایی» برداشته شود، پیش از آنکه هرگونه امتیازی مشخصی انجام دهد.

در این میان، میانجی‌گری‌ها، فشارهای اسرائیل و محاسبات داخلی دونالد ترامپ، باعث شده مسئله «ترتیب اقدامات» به گره اصلی تبدیل شود؛ گره‌ای که می‌تواند یا راه‌حل آتش‌بس باشد یا دلیل ادامه جنگ.

captcha