ایران و آمریکا چند بار در آستانه توافق قرار گرفتند؟
ماراتن دیپلماتیک تهران و واشنگتن همچنان ادامه دارد. در این مدت، دو طرف با میانجیگری پاکستان بارها تا مرز توافقی موقت پیش رفتهاند. آیا این بار گره گشوده خواهد شد؟
با گذشت صد روز، از آغاز حملات آمریکا و اسرائیل به ایران در ۲۸ فوریه (۹ اسفند ۱۴۰۴)، وزیرکشور پاکستان با پیامی میانجیگرانه به تهران آمد.
شواهد نشان میدهد که واشنگتن و تهران در چندین نوبت در آستانه دستیابی به یک توافق قرار گرفتهاند.
پس از آتشبس موقت با میانجیگری پاکستان در ۸ آوریل (۱۹ فروردین ۱۴۰۵)، درگیریهای مسلحانه بین ایران و آمریکا، تا حد زیادی فروکش کرد.
اما مسیر دیپلماسی چندان هموار نبود؛ مذاکرات مستقیم در اسلامآباد در ۱۲ آوریل (۲۳ فروردین) به بنبست رسید و فروپاشید. از آن زمان تاکنون، دو طرف مجموعهای از پیشنهادهای صلح را به صورت غیرمستقیم و از طریق پاکستان و برخی کشورها با یکدیگر تبادل کردهاند.
با وجود ادامه این رایزنیهای غیرمستقیم، شعلهور شدن چندین باره درگیریهای پراکنده و تنشهای مقطعی، نگرانیها نسبت به از سرگیری یک جنگ تمامعیار را همچنان حفظ کرده است.
آیا قفل تفاهم این بار گشوده خواهد شد؟
