کد خبر: ۶۵۶۹۰
تاریخ انتشار: ۱۳ آذر ۱۳۹۳ - ۱۱:۴۹
printنسخه چاپی
sendارسال به دوستان
تعداد بازدید: ۵۹
گزارش روزنامه ژاپنی از رکوردشکنی دلار در بازار ایران:

احساس ناامیدی ناشی از تمدید مذاکرات

روزنامه ماینچی نوشت: با توجه به اینکه مذاکره شش کشور( آمریکا انگلستان آلمان چین روسیه و فرانسه) با ایران پیرامون مسائل هسته ای این کشور در روز بیست و چهارم ماه گذشته بار دیگر تمدید شد، قیمت سهام در ایران افت ناگهانی کرده و ارزش ریال در برابر دلار به پایین ترین نرخش در سال جاری رسیده است. چنین وضعیتی از « احساس ناامیدی بازار» در خصوص تمدید مذاکره ناشی می شود.
روزنامه ماینچی نوشت: با توجه به اینکه مذاکره شش کشور( آمریکا انگلستان آلمان چین روسیه و فرانسه) با ایران پیرامون مسائل هسته ای این کشور در روز بیست و چهارم ماه گذشته بار دیگر تمدید شد، قیمت سهام در ایران افت ناگهانی کرده و ارزش ریال در برابر دلار به پایین ترین نرخش در سال جاری رسیده است. چنین وضعیتی از « احساس ناامیدی بازار» در خصوص تمدید مذاکره ناشی می شود.

 به گزارش پايگاه خبري «تيک» (Tik.ir)، شاخص سهام در بازار سهام تهران که در ماه نوامبر حول و حوش هفتاد و شش هزار واحد در نوسان بود، از روز بیست و چهارم ماه گذشته افت ناگهانی کرده و در روز سی ام ماه گذشته، تا حدود هفتاد هزار واحد کاهش یافته است. همچنین در بازار صرافی تهران یک دلار در روز قبل از مذاکره نهایی حدود سی و دو هزار پانصد ریال بوده ولی در روز سی ام ماه جاری به بدترین وضعیت خود در سال جاری رسیده و قیمت هر دلار تا سی و پنج هزار و هفتصد ریال افزایش یافته است.

سید حمید میر معینی، استاد دانشگاه تهران ، در همین راستا اظهار داشت:« تحریم های اقتصادی تاثیر شدیدی بر شرکتهای سهام دار در بازار بورس گذاشته است. انتظار بازار پیش از مذاکره بسیار امیدوار کننده بودولی تمدید مذاکره موجب ناامیدی بازار شده است. اما با این حال افت بیش از این را در بازار شاهد نخواهیم بود.»

روزنامه اعتماد، با اشاره به اینکه بازرگانان موفقیت مذاکره و ارزانی دلار را انتظار داشتند، خاطرنشان کرد:« از دو ماه پیش، مبادله کلان با دلار متوقف شده بود.» بنابراین به نظر می رسد با تمدید مذاکره تقاضای دلار به شکل ناگهانی افزایش یافته و همین امر موجب افت ارزش ریال شده است.

ولی الله سیف، رییس بانک مرکزی ایران، روز سی ام ماه جاری با اشاره به اینکه:« تعادل به زودی به بازار ارز برخواهد گشت.» مردم را به واکنش خونسردانه در مقابل چنین وضعیت بازار فراخواند. رییس بانک مرکزی در ادامه افزود، نرخ ارز از روز اول ماه جاری به تدریج به عقب بازخواهد گشت.
به گزارش خبرگزاری دولتی ایران، هشتاد و یک درصد از شهروندان تهران به تمدید مذاکره رویکرد مثبت نشان دادند. آقای امیر مدیری، مهندس بیست و نه ساله، در همین راستا اظهار داشت:« از تمدید مذاکره چندان ناامید نشدم. می دانم که لغو تحریم ها بسیار حائز اهمیت است، ولی حفظ حقوق انرژی هسته ای هم مهم است.»

اما با این حال، نگرانی هایی هم وجود دارد دایر بر اینکه، طولانی شدن آشفتگی بازار موجب افزایش قیمتها خواهد شد. نرخ تورم از سی و یک و نه دهم درصد ماه نوامبر سال گذشته، در ماه سپتامبر سال جاری به چهارده و چهار دهم درصد بهبود یافته است ولی با این حال ممکن است رشد دوبار نرخ تورم منجر به انتقاد از دولت روحانی، رییس جمهور، گردد.

مهلت مذاکره نهایی در خصوص مسائل هسته ای ایران با تعیین دستیابی به « توافق کلی » در عرض چهار ماه، که بررسی جزییات فنی را هم شامل می شود، تا روز سی ام ماه ژوئن سال آینده تمدید شده است. به نظر می رسد ایران هم اکنون حل و فصل سیاسی را تا سال نو ایرانی( روز بیست و یکم ماه مارس سال آینده) مدنظر دارد.
captcha