کد خبر: ۱۳۶۵۰۹
تاریخ انتشار: ۲۴ شهريور ۱۳۹۵ - ۰۸:۵۴
printنسخه چاپی
sendارسال به دوستان
تعداد بازدید: ۱۰
ادامه سفر رييس‌دولت قبل به شهرهاي ايران؛

چرا احمدي نژاد به قم سفر نمی کند؟!

اين مردم هستند كه به افراد و جريان‌ها هويت مي‌دهند. احتمال دارد برخي چهره‌ها و جريان‌هاي سياسي براي مدتي با تدابيري خاص بر سر كار باشند و بتوانند شعار محبوبيت دهند ولي آينده روشن مي‌كند كه جايگاه اصلي آنها كجاست.
به گزاررش تیک، جريان‌هاي مختلف سياسي براي ماندن در عرصه قدرت و با هدف تاثيرگذاري در آينده نظام سياسي هر كشور، تمام تلاش خود را به كار مي‌گيرند تا بتوانند به‌ آن خواسته‌هايي كه در ذهن دارند، برسند. بدون شك در اين مسير هر كدام از اين تشكل‌ها يا افراد با توجه به سلايق مختلفي كه دارند، به شيوه‌هاي گوناگوني سعي مي‌كنند به آرمان هاي خود نزديك شوند.
در ايران نيز برخي جريان‌ها با سردادن شعارهاي مدني و برخي با پرچم‌داري آرمان‌هاي ايدئولوژيك در تلاش هستند تا به گونه‌اي مخاطبان خود را جذب كنند.

اما از ابتداي رويكار آمدن محمود احمدي نژاد در سال 84 مدل نوين ديگري براي جذب يك تفكر جديد به نام "توده مردم" معرفي شد. جرياني كه به راحتي عامل دست سياستمداران شده بود تا با استفاده از آن راحت‌تر از جريان‌هاي گذشته و با سر دادن شعار عدالت اهداف خود را پي بگيرد. احمدي نژاد به عنوان سردمدار اين جريان، بارها با سردادن شعارهايي عامه پسند مسيري را پيش‌ رفت كه بسياري از آن به عنوان رويكردهاي پوپوليستي سخن مي‌گفتند.

استفاده از سفر استاني براي زندگاني

بعد از دوران رياست جمهوري احمدي نژاد و زماني كه ديگر جايگاهي در قوه مجريه نداشت، وي مدتي به فعاليت‌هايي تئوري تحت عنوان تببين انديشه‌هاي امام(ره) و گفتمان انقلاب پرداخت. اما اندكي بعد كه احساس فراموشي از دنياي سياست به وي دست داد، ايرانگردي‌هايي را شروع كرد كه در راستاي سفرهاي استاني او شناخته شد.

سفرهايي به كرمان، كرج، حومه تهران و مكان هاي ديگر. در همين راستا،احمدي ن‍ژاد قرار است فردا نيز به گرگان سفر كند و به مناسبت عيد غدير در آنجا به سخنراني بپردازد. اينكه اقدامات وي تا چه اندازه داراي مجوز و قانوني است و آيا بايد به وي اجازه داده شود يا خير، نكته مهمي خواهد بود كه بايد در برهه‌اي ديگر به آن پرداخت ولي موضوع اصلي كه از اهميت بيشتري برخوردار است، عدم سفر او به شهرهايي خاص مانند قم است.

چرا احمدي نژاد به قم نمی رود؟

احمدي نژاد در دوراني كه به عنوان رييس دولت‌هاي نهم و دهم مشغول كار بود، كارنامه موفقي در گوش فرادادن به سخنان مراجع و علما از خود بجا نگذاشت و اين خود عاملي براي بي ميلي شهرقم نسبت به وي شد. اين روند تا جايي پيش رفت كه حتي حجت‌الاسلام ‌محمد غروي، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در سال‌ 90 با اشاره به اینکه «برخی مراجع اجازه ملاقات به رییس جمهور را ندادند» گفت: تا جایی که من خبر دارم در این خصوص واسطه های قوی نیز وجود داشت که برخی شان از علمای قوی و بلند مرتبه قم بودند. این ها با مراجع تماس گرفتند و برخی هم حضورا تشریف بردند ولی این مراجع گفتند خیر. چرا که نقطه نظراتی را مطرح کردند ولی از سوی دولت عمل نشد. 

وی با اشاره به عدم توجه دولت به توصیه علما و مراجع تقلید گفت: در عین حال اینکه مرجعی اجازه ملاقات ندهد برای دولت اهمیت ندارد که جای انتقاد وجود دارد. غروی افزود: الان برخی علمایی که همان موقع حمایت هایی از احمدی نژاد کردند و هزینه شدند دیگر نه تنها دفاع نمی کنند بلکه نقد جدی دارند. این مسئله نه مصلحت دولت و نه مصلحت هر دولتی در نظام اسلامی است و نه اثرات خوبی دارد. 

عضو شورای عالی حوزه با بیان اینکه «مرجعیت نهادی با قدمتی بیش از هزار سال است» تصریح کرد: نهاد مرجعیت امتحان داده است، وقتی مردم ببینند مرجعی به دولت نظر مثبت ندارد، دلگیر و دلنگران است، آنان نیز دلنگران می شوند. اگر ما می خواهیم مردم متدین حامی دولت باشند که این ها حامی دولت بودند و هستند و خواهند بود باید احترام مراجع را نگه داریم.

این استاد حوزه و دانشگاه در واکنش به سکوت مراجع مقابل اقدامات دولت گفت: دلیل سکوت مراجع یا این است که جمع بندی شان این است که سکوت کنند یا اینکه به خاطر عدم تضعیف نظام جمهوری اسلامی از اظهارنظر راجع به عملکرد دولت خودداری می کنند.»

اين یکی از دلایل واهمه‌اي است كه احمدي نژاد براي حضور در قم دارد. اما نكته دوم حضور جرياني تندرو در قم است كه تنها تفکر خود را قبول دارند و بدون شك به وي هجمه‌ خواهند كرد.

مسئله سوم كه جلوي سفر احمدي نژاد را به اين شهر گرفته است، مواضعي است كه در اواخر دولت خود داشت. بارزترين اقدام او نيز به موضوع رحيم‌مشايي و خانه‌نشيني 11 روزه برمي‌گشت كه تمام ادعاهاي او را مبني بر التزام عملي به برخي اصول قانون اساسي را زير سوال برد و اين موضوع نيز دليلي ديگر بر دوري احمدي نژاد از قم است.

مردم انتخاب ميكنند

در آخر بايد اشاره كنيم اين مردم هستند كه به افراد و جريان‌ها هويت مي‌دهند. احتمال دارد برخي چهره‌ها و جريان‌هاي سياسي براي مدتي با تدابيري خاص بر سر كار باشند و بتوانند شعار محبوبيت دهند ولي آينده روشن مي‌كند كه جايگاه اصلي آنها كجاست.


منبع: نامه نيوز