زنگ انتخابات دوما در روسیه نواخته شد
زنگ انتخابات هفتمین دوره مجلس دوما در سراسر روسیه جز مناطق دور افتاد، خاور دور و نزدیک قطب که رای گیری پیش هنگام در آن برگزار شده است، ساعت هشت صبح امروز (یکشنبه) به وقت محلی با رای گیری در مسکو آغاز شد.
به گزارش تیک، این رای گیری 12 ساعته در 94 هزار و 500 حوزه رای گیری داخل فدراسیون روسیه به عنوان بزرگ ترین کشور جهان برای اخذ رای از 109 میلیون و 820 هزار واجد شرایط رای دادن در شهرها و مراکز پراکنده جمعیتی انجام می شود.
همچنین 364 حوزه رای گیری در سفارتخانه ها و نمایندگی های سیاسی روسیه در 145 کشور نیز برای اخذ رای از حدود دو میلیون روس در نظر گرفته شده است که براساس آخرین اطلاعات محل سکونت در کشور خود می توانند در رای گیری شرکت کنند.
هنوز پیش بینی میزان شرکت در رای گیری اعلام نشده است ولی براساس گزارش های موجود در انتخابات ششمین دوره دوما که سال 2011 برگزار شد حدود 60 درصد واجدان شرایط در رای گیری شرکت کردند.
در انتخابات این دوره دوما نامزدهای معرفی شده از سوی 14 حزب که توانسته اند شرط الزامی ارائه امضای 200 هزار طرفدار را ارائه کنند برای کسب 225 کرسی و همچنین گروه نامزدهای مستقل برای کسب 225 کرسی دیگر رقابت می کنند.
هدف از اختصاص سهیمه 225 کرسی به نامزدهای غیر حزبی تلاش برای حفظ حقوق رای دهندگانی است که نمی خواهند به احزاب و در مواردی به بازی های سیاسی آنها وابسته شوند تا انگیزه کافی برای شرکت در رای گیری داشته باشند.
البته بسیاری از نمایندگان مستقل نیز به صورت پنهان و نیمه آشکار از حمایت احزاب برخوردارند که پس از ورود به مجلس می توانند وارد اردوگاه حزب مورد علاقه خود شوند.
اولین نتایج ارزیابی های غیر رسمی ساعتی پس از پایان رای گیری اعلام می شود، ولی نتیجه های اصلی یک روز پس از انتخابات شماری آرای خارج از کشور و جمعبندی، اندک اندک مشخص می شود.
از سوی دیگر، از حدود دو هفته پیش رای گیری پیش هنگام دوما در مناطق دورافتاده، سخت گذر به ویژه نزدیک قطب شمال آغاز شده است که امروز همزمان با انتخابات سراسری پایان خواهد یافت.
همزمان با انتخابات دوما، رای گیری برای تعیین شوراهای منطقه ای در 85 جمهوری و استان روسیه برگزار می شود که احزاب نیز برای این انتخابات نماینده های خود را معرفی کرده اند.
پیروز چندین دوره رقابت های انتخاباتی دوما و ریاست جمهوری از سال 2000 تاکنون حزب حاکم روسیه واحد می باشد که اصلی ترین چهره آن ولادیمیر پوتین است و اکنون نیز سومین دوره ریاست جمهوری را می گذراند.
این حزب که 9 سال پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی و پس از کناره گیری بوریس یلتسین بنیانگذار روسیه نو قدرت را در دست گرفت به دلیل انسجام سیاسی درون حزبی و پیشرفت های اقتصادی توانسته تاکنون با گذر از سد چندین دور انتخابات، قدرت را حفظ کند.
همزمان، احزاب دیگر به ویژه منتقدان دولت با گرایش غربی و لیبرالی از جمله یابلوکا، پارناس و روسیه آزاد امیدوارند با جذب هر چه بیشتر رای دهندگان و کسب حد نصاب پنج درصد، بتوانند وارد دوما شوند و جبهه سیاسی خود را تحکیم بخشند.
حزب روسیه واحد که اکنون دیمیتری مدودیف نخست وزیر رهبری آن را برعهده دارد، از 238 کرسی برابر با 52،9 درصد نمایندگان دوما برخوردار است و از نگاه کارشناسان، انتظار می رود با افت و خیز کمی شمار لازم نمایندگان را برای تداوم حکومت در انتخابات پیش رو به دوما بفرستد.
پس از روسیه واحد، حزب کمونیست با فاصله زیادی و در اختیار داشتن 92 نماینده مهمترین حزب مخالف است که به بردباری سیاسی شهرت دارد و سپس روسیه عادل با 64 کرسی قرار دارد و لیبرال دموکرات نیز صاحب 56 کرسی است.
روسیه با حدود 17 میلیون و 75 هزار کیلومتر مربع گستردگی واقع در شمال اوراسیا، نزدیک دو برابر کانادا یا چین یا ایالات متحده آمریکا و بیشتر از یک دوم قاره آفریقا است و با اقیانوس آرام شمالی، اقیانوس منجمد شمالی، دریای خزر، سیاه و بالتیک مرز آبی و با 14 کشور آسیایی و اروپایی نیز مرز زمینی دارد.
منبع: ایرنا