کد خبر: ۴۳۲۹۶۲
تاریخ انتشار: ۱۹ آبان ۱۴۰۳ - ۱۱:۱۹
printنسخه چاپی
sendارسال به دوستان
تعداد بازدید: ۱۳۸۷

رب گوجه صنعتی یا خانگی؟

یک دکترای تخصصی بهداشت می‌گوید: رب گوجه خانگی معمولاً در شرایط کنترل نشده تولید می‌شود.

  یک دکترای تخصصی بهداشت می‌گوید: رب گوجه خانگی معمولاً در شرایط کنترل نشده تولید می‌شود.

الهه عسکری بیان کرد: رب گوجه یکی از محصولات مهم در صنایع غذایی است که در منازل نیز تولید می‌شود.

وی افزود: در رب گوجه صنعتی ویژگی‌های رنگ و طعم آن به دلیل فرآیند تبخیر در خلاء، که فشار کم و در نتیجه شرایط دمای پایین را فراهم می‌کند، بهتر حفظ می‌شود.

عضو هیات علمی و متخصص بهداشت موادغذایی دانشگاه علوم پزشکی لرستان اضافه کرد: در تولید رب گوجه خانگی، حذف آب از پوره گوجه در فشار اتمسفر انجام می‌شود که تبخیر را دشوار می‌کند و به زمان پخت طولانی نیاز است.

عسکری افزود: گاهی اوقات رب گوجه‌ خانگی با قرار گرفتن پوره در معرض نور خورشید به دست می‌یابد. رب گوجه خانگی معمولاً در شرایط کنترل نشده تولید می‌شود.

این متخصص یادآور شد: حرارت‌دهی طولانی در فرآیند تولید رب گوجه خانگی ممکن است باعث کاهش محتوای لیکوپن، ویتامین سی، ارزش آنتی اکسیدانی، ترکیبات فنلی و فلاونوئیدی آن شود.

دکترای تخصصی بهداشت گفت: رب گوجه‌ صنعتی بیشتر از رب گوجه‌ خانگی دارای ریزمغذی‌هایی مانند آنتی‌اکسیدان‌ها، ترکیبات فنلی و فلاونوئیدی است.

وی گفت: در ضمن رب صنعتی چون pH اسیدی دارد، پاستوریزه می‌شود و نمک هم دارد پس نیاز به نگهدارنده ندارد.

عسکری تصریح کرد: در مجموع به نظر می‌رسد رب گوجه صنعتی استاندارد (غیر تقلبی) نسبت به رب خانگی برای سلامتی مناسب‌تر است.