احمدینژاد شاید شانسی برای عبور از فیلتر شورای نگهبان داشته باشد؛ اما شانس عبور از ملت را ندارد
حمایت لاریجانی، مصباحیمقدم و باهنر از روحانی/قالیباف دوباره شانسخود را امتحان میکند؟
قالیباف شانس خود را امتحان کرده است، دو بار وارد رقابت شده و هر دو بار با شرایط سختی از میدان رقابت خارج شده است، بنابراین بسیار بعید است که بخواهد مجددا خود را عرضه کند.
به گزارش تیک، یدالله طاهرنژاد، عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی با اشاره به برگزاری انتخابات ریاستجمهوری در سال ۹۶ و مطرحشدن مشروط از حسن روحانی از سوی برخی اصلاحطلبان گفت: «آنچه مسلم است اصلاحطلبان سیاست سال ۹۲ را در سال ۹۶ ادامه داده و از آقای روحانی حمایت میکنند. ممکن است بخشی از انتظارات اصلاحطلبان برآورده نشده و این انتظارات موضوع مذاکره با آقای روحانی باشد، اما اسم این کار شرطگذاری نیست بلکه فقط بیان توقعات است. توقع اصلاحطلبان این است که آقای روحانی بخشی از مطالبات ملی آنها را مدنظر قرار دهد؛ اما به این معنا نیست که اصلاحطلبان از ایشان حمایت مشروط خواهند داشت».
او افزود: «نکته درخور توجه این است که اگر برای آقای روحانی، مقتضی موجود و موانع مفقود باشد، به این توقعات پاسخ میدهد و شاید تاکنون شرایط مهیا نبوده که به همه انتظارات پاسخ دهد. ضمن اینکه تا همینجا هم آقای روحانی خیلی از انتظارات اصلاحطلبان را پاسخ داده و فضای امروز جامعه نسبت به چهارسال پیش در ابعاد مختلف قابل مقایسه نیست. اصلاحطلبان قدر فضای ایجادشده را میدانند و بحثی که برخی تئوریسینهای اصلاحطلب مطرح میکنند شاید قابل تعمیم به کل جریان اصلاحات نباشد».
طاهرنژاد درباره رویکرد اصولگرایان در انتخابات سال ٩٦ گفت: «در جریان اصولگرا یک صدا شنیده نمیشود. بخشی از اصولگرایان معتدل همانند آقایان لاریجانی، مصباحی مقدم و باهنر قطعا از آقای روحانی حمایت میکنند؛ چراکه مسیر را درست تشخیص داده و شرایط خیلی سختی پیشروی آقای روحانی نخواهند گذاشت. به نظر من نهایتا به این جمعبندی میرسند که از ایشان حمایت کنند؛ چراکه اصلا آقای روحانی عضو جامعه روحانیت است و اگر قرار به شرطگذاری باشد، اصلاحطلبان هستند که باید شرط بگذارند چون آقای روحانی از جنس خود آنهاست».
این فعال سیاسی اصلاحطلب عنوان کرد: «جناح تندرو اصولگرایان که شامل جبهه پایداری و دوستان همفکرشان میشود، ممکن است گزینه دیگری را مطرح کنند؛ اما خودشان هم میدانند شانسی برای پیروزی ندارند و اگر آقای روحانی در عرصه باشد، هیچ اصولگرایی در برابر او شانس پیروزی نخواهد داشت. هرچند ممکن است رأی آقای روحانی نسبت به دوره قبل افزایش بالایی نداشته باشد؛ اما در جبهه اصولگرایی هنوز کسی مطرح نشده که ارزیابیها نشان دهد قدرت رقابت با آقای روحانی را دارد بنابراین به نظر نمیرسد در انتخابات سال ۹۶ شاهد یک تغییر یا عقبگرد باشیم».
بعید است قالیباف دوباره شانس خود را امتحان کند
او درباره احتمال حضور رئیس دولتهای نهم و دهم در انتخابات ریاستجمهوری نیز گفت: «من برای آقای احمدینژاد هیچ شانسی نمیبینم و در رابطه با تأیید یا رد صلاحیت او توسط شورای نگهبان نیز نمیتوانم اظهارنظر کنم؛ چراکه تصمیمات شورا خیلی قابل پیشبینی نیست. هیچکس در ایران فکر نمیکرد آیتالله هاشمیرفسنجانی از سوی شورای نگهبان رد صلاحیت شود اما این اتفاق افتاد بنابراین در رابطه با این مسئله نمیتوان با قاطعیت اظهارنظر کرد. هرچند شاید آقای احمدینژاد نسبت به برخی شانس بیشتری برای عبور از فیلتر شورای نگهبان داشته باشد؛ اما شانس عبور از ملت را ندارد. همه قراین نشان میدهد که آقای احمدینژاد فعالیت انتخاباتی میکند اما بسیار بعید است که ایشان حتی مورد حمایت اصولگرایان معتدل قرار گیرد.»
طاهرنژاد در رابطه با مطرحبودن نام افراد دیگری برای حضور در انتخابات پیشرو، همچون محمدباقر قالیباف، افزود: «آقای قالیباف شانس خود را امتحان کرده است، دو بار وارد رقابت شده و هر دو بار با شرایط سختی از میدان رقابت خارج شده است، بنابراین بسیار بعید است که بخواهد مجددا خود را عرضه کند. من هم برای ایشان شانسی نمیبینم. نهایتا اصولگراها کسی را ندارند که بتوانند مقابل آقای روحانی مطرح کنند، اصلاحطلبان نیز دلیلی ندارند که از کاندیدای خود در سال ۹۲ روی برگردانند، بنابراین به نظر من آقای روحانی رقیب جدیای نخواهد داشت. بهترین حالت این است که به اجماع ملی برسیم، همه روی آقای روحانی تمرکز کنند و ایشان با رأی قاطع پیروز شوند».
او گفت: «این یک بلوف سیاسی نیست، یک واقعیت سیاسی است که اصلاحطلبان گزینههای متعددی در قدوقواره ریاستجمهوری دارند، اما اینکه این افراد بتوانند از فیلتر شورای نگهبان عبور کنند، بحث دیگری است. اگر روزی شورای نگهبان برای اصولگرایان و اصلاحطلبان شرایط برابر ایجاد کند خواهیم دید که چهرهها و شخصیتهای زیادی در طیف اصلاحطلبی وجود دارند که هریک میتوانند کشور را اداره کنند؛ اما اگر رویکرد شورای نگهبان همینگونه باشد و در ادامه راه نیز اجازه حضور داده نشود، کار سخت خواهد بود. برای ایجاد چنین شرایطی نیز تعامل خواهیم کرد چراکه اصلاحطلبان میخواهند درون نظام فعالیت کنند و برای آن باید همین روش تعاملی را ادامه دهند».
منبع: شرق