کد خبر: ۶۳۶۲۴
تاریخ انتشار: ۳۰ آبان ۱۳۹۳ - ۱۲:۵۵
printنسخه چاپی
sendارسال به دوستان
تعداد بازدید: ۱۲

عقب نشینی لابی آیپک درمقابل ایران

رسانه های جهان روز جمعه به نقل از خبرگزاری رویترز نوشتند که دیپلماسی ایران، بزرگترین لابی صهیونیست ها (آیپک) در آمریکا را وادار به عقب نشینی کرده است.

 به گزارش پايگاه خبري «تيک» (Tik.ir)،رویترز نوشت، لابی صهیونیستی آیپک (AIPAC) که اوایل سال جاری نتوانست آمریکا را به اعمال تحریم های بیشتر ایران وادارد، در روزهای اخیر نیز آشکارا عقب نشینی کرده است.

برخی کارشناسان می گویند لابی آیپک در مورد نحوه برخورد با رخدادهای سیاسی اخیر سردرگم است. یک منبع نزدیک به این گروه، می گوید: وقتی نمی دانیم در وین چه خبر است، چیزی برای لابی کردن وجود ندارد. 

لابی یادشده همچنین بر این باور است که با قدرت گرفتن جمهوری خواهان در ماه ژانویه (دی)، کنگره آمریکا از اعمال فشارهای بیشتری در عرصه بین المللی پشتیبانی بیشتری خواهد کرد و اوباما در موضع ضعف قرار خواهد داشت. در ماه فوریه گذشته (بهمن 1392)، باراک اوباما با وتو کردن طرح تحریم ایران، بزرگترین شکست آیپک در سالیان گذشته را رقم زد.

 ارتش آیپک

سازمان صهیونیستی آیپک با داشتن بیش از یکصد هزار عضو در آمریکا، سالهاست که کمک های آمریکا به 'اسراییل' را تضمین کرده است. بیشتر طرح هایی که برای آیپک سودمند هستند، در کنگره آمریکا تصویب می شود.

آیپک تابستان امسال توانست کمک 225 میلیون دلاری برای تکمیل سامانه پدافندی موسوم به 'گنبد آهنین' را تضمین کند. با این حال، عقب نشینی آیپک در برابر ایران کاملا مشهود است و حتی 'بنیامین نتانیاهو' نخست وزیر رژیم صهیونیستی هم از لحن انتقاد آمیز گذشته اش به دولت باراک اوباما کاسته است.

البته بخشی از این عقب نشینی به سبب هراس از شکاف بیشتر میان تل آویو و واشنگتن صورت گرفته و بخشی دیگر هم به اختلاف های درون گروه آیپک مربوط است؛ برخی از اعضای این گروه از نزدیک شدن زیاد به جمهوری خواهان و از دست رفتن وجهه فراحزبی آیپک در آمریکا نگرانند.

 تمدید توافق موقت

سال گذشته، زمانی که ایران و 1 + 5 به توافق موقت دست یافتند، آیپک تاکید کرد که آمریکا باید به ایران بگوید که توافق موقت دیگری وجود نخواهد داشت. با این حال، به نظر می رسد ممکن است ایران، آمریکا و دیگر کشورهای مذاکره کننده با تمدید توافق موقت، احتمالا تا ماه مارس (اسفند 93) موافقت کنند. روشن نیست اگر چنین توافقی حاصل شود، واکنش لابی صهیونیست ها چه خواهد بود.
برچسب ها: اسرائیل ، لابی ، ایران ، تیک ، آیپک